раздувки на калниците

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530i Touring,E36 328i Coupe, X3
Мечтае да кара: E92 GTS

Re: раздувки на калниците

Мнение от Sagat » 15 Окт 2012, 14:59

За такива джанти със зъби и нокти раздувам калници, па нека си личи :mhihi:. Колега, само я смъкни и си :bowdown:. Ще трябва и една боица да лепнеш, че ако не ги барнеш ще ръждасаш чак до шибидаха (ако нямаш ще се появи :mhihi: ).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw е70 x5
Детайли за колата: e70 3.0D Xdrive

Мнение от Bmwswed » 15 Окт 2012, 19:58

Sagat написа:За такива джанти със зъби и нокти раздувам калници, па нека си личи :mhihi:. Колега, само я смъкни и си :bowdown:. Ще трябва и една боица да лепнеш, че ако не ги барнеш ще ръждасаш чак до шибидаха (ако нямаш ще се появи :mhihi: ).

Боядисани са вече колега...Просто тези снимки ги направих веднага след коригирането на калниците от мерак кво да се прави :bchug: Да предницата трябва да се свали още малко поне 2/3 см и ще стане!!!Аз не можах да намеря 18 ки от тези те стоят убийствени вече, но са дефицит не се срещат много много...

Потребител
Аватар
Кара: Е36 M3
Мечтае да кара: Е30 М

Мнение от charli_compact » 21 Окт 2012, 0:46

STP60294.JPG

Колеги ето моите примерно как са
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sagat » 24 Окт 2012, 10:36

Я сложи някоя снимка повечко!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 08 Мар 2013, 1:59

Колеги,как правите задната броня да съвпада с края на веждата ?
Мойте раздувки мисля да свършват преди лайсната.Някакви други предложения ?
Предната броня може ли и тя да се направи да съвпада ?
Съжалявам,че вдигам стара тема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sagat » 10 Мар 2013, 21:08

За да съвпадне предната трябва да се раздуе (удължи) маската и по бронята да се донаждат парчета.
Задната според рaздувките може да се напъне леко с планки. Ако са по агресивни трябва да се лепи и по бронята.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DanielzZz » 11 Мар 2013, 19:55

А раздувките могат ли да се "стеснят" към бронята ? Някой има ли снимки на така направени ?
По твоята задна броня надил ли си ? А по предната ? Иначе и мойте ще са с калници от обикновена Е46ца,само че ще слизат до лайсните.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sagat » 11 Мар 2013, 22:04

При мен и задната и предната са надени. За задната и предната осaкатих по една обикновена броня, като се изряза от нея части и ръбовете в двата края и се залепят към М-ковата (в моя случай).Предната ми все още не е готова и карам с рязаната :ranting: , а и майстора вече много го мързи и ще трябва да търся друг. Мога да ти пусна снимки от близко колко добре е направена задната. Там всичко е ОК, подкалниците са сложени и всичко спи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DanielzZz » 11 Мар 2013, 23:34

Sagat написа:При мен и задната и предната са надени. За задната и предната осaкатих по една обикновена броня, като се изряза от нея части и ръбовете в двата края и се залепят към М-ковата (в моя случай).Предната ми все още не е готова и карам с рязаната :ranting: , а и майстора вече много го мързи и ще трябва да търся друг. Мога да ти пусна снимки от близко колко добре е направена задната. Там всичко е ОК, подкалниците са сложени и всичко спи.

Охааа,тъкмо имам 2 обикновени дето се чудя к'во да ги правя...
А подкалници как си направи ? От 2 един ли ? От е36+е46 подкалниците ли ?
А лаистните не се ли афектират,в смисъл не трябва ли и те да се удължат ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sagat » 11 Мар 2013, 23:53

Не подкалниците не се променят от Е36 са си (оригинални без модификации). За отпред трябва леко да се изнесат по-навън следователно им трябват нови дупки. Все още не съм ги сложил, защото нямам броня на която да се хванат. Задните се слагат директно без проблеми само там където са раздувките се минава с боди (при мен е ползвано body 999, но тук специалистите да кажат дали е добре, защото вече няколко човека ми казаха, че е твърдо и не върши добра работа).Пък и практиката показа, че от долу избива ръждата :). Лайсните трябва да се изкривят. Аз сега карам без и се чудя кои може да ми ги направи, защото е пипкава работа, и трябват здрави нерви.
Има колега, който е дал страхотна идея с вряла вода за изкривяването им по-рано в темата. Знам, че ако отида при него ще завърши това което е останало за нула време :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DanielzZz » 12 Мар 2013, 0:14

Аз говорех за лайсните на бронята.Щото ти каза че позлваш част от другата броня => се удължава мковата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sagat » 12 Мар 2013, 0:24

Не се наложи при мен да се пипат лайсните на броните, но предполагам това зависи от големината на раздувките.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DanielzZz » 12 Мар 2013, 1:00

Хммм...ще видим какво ще стане при мене,че бояджията не се навива много-много да бута броните.Вече взех да съжалявам,че не си купих т.нар. fender flares,а се занимавам с глупости. :confused:
Раздувките не се ли монтират по един начин,т.е. могат различно големи да бъдат,така ли ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sagat » 12 Мар 2013, 11:01

Ако ползваш само веждите от Е46 ще станат като моите. Може да се подложи обаче още ламарина и да станат по-големи, но там вече упражнението става ..... Забравих да ти кажа, че има играчка и при праговете. Ще трябва малко да се раздуят в двата края за да не свършват раздувките в нищото.

Абе голяма играчка си е и честно казано много започнах да съжалавям, че предизвиках ръждата да ме напитва, защото ако не се направи както трябва това е ефекта! Кофти е когато оставяш "майстори" да ти я правят.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DanielzZz » 12 Мар 2013, 11:23

Мойте ще са от Е46,без добавяне на ламарина.Но ще свършват до лайстните,не чак до прага.Да се надяваме,че ще се получи добре,майстора го предупредих,ако не стане въобще да не се захваща,ама те всички са един дол дренки. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E36