ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от don_gori » 12 Окт 2012, 11:42

Колеги искам да ви попитам за следния проблем - преди седмица някъде колата стана много мудна на бензин , ускорението до 3000 об. не е както трябва , а след 3500-4000об. се усеща сякаш , че не достига гориво и започва да прекъсва и трудно вдига оборотите. Чак след 5500 някъде до 6300 се усеща нормалното ускорение. Много ме съмнява горивния филтър да не се е запушил и от там да идват проблемите :roll:
Колата е Е36 мотор М43Б18 318i , с газов инжекцион , но при газ ги няма тези проблеми , а системата е така свързана , че взима информация от бенз. комп датчици и т.н. - демек ако има нещо по бензиновата система , влиянието на газ ще бъде х2 , което ме навява на мисълта , че има нещо по бензиновите пътища и това е горивния филтър.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 12 Окт 2012, 12:19

don_gori написа:Колеги искам да ви попитам за следния проблем - преди седмица някъде колата стана много мудна на бензин , ускорението до 3000 об. не е както трябва , а след 3500-4000об. се усеща сякаш , че не достига гориво и започва да прекъсва и трудно вдига оборотите. Чак след 5500 някъде до 6300 се усеща нормалното ускорение. Много ме съмнява горивния филтър да не се е запушил и от там да идват проблемите :roll:
Колата е Е36 мотор М43Б18 318i , с газов инжекцион , но при газ ги няма тези проблеми , а системата е така свързана , че взима информация от бенз. комп датчици и т.н. - демек ако има нещо по бензиновата система , влиянието на газ ще бъде х2 , което ме навява на мисълта , че има нещо по бензиновите пътища и това е горивния филтър.

Ами смени го. Измери с манометър налягането в рейката какво е.
И не на последно място .... има едно маркучле между бенз.регулатор и всмукателния колектор - виж в какво състояние е ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 12 Окт 2012, 12:42

ogata написа:Ами смени го. Измери с манометър налягането в рейката какво е.
И не на последно място .... има едно маркучле между бенз.регулатор и всмукателния колектор - виж в какво състояние е ;)

Налягането няма как да го измеря , но съм забелязал , че това го прави когато нивото на бензина падне (нивомера е с изкл датчици и нищо не показва , но не съм я оставял без бензин колата , че от това да ги прави тея глупости). А към това маркучле ми е вързан изпарителя с един 3-ник , но там всичко си е здраво няма от къде да смуче въздух :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 12 Окт 2012, 13:04

Може да е от бензиновата помпа. Ако имаш някой приятел с е36, можеш да му я вземеш за проба, за да си сигурен, преди да си купиш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от quentin » 12 Окт 2012, 16:28

Колеги, някой може ли да ме светне - как се пере алкантара(барчетата между седалките и около скоростния лост)?
И друго - как мога да и сменя цвета от сиво на черно - спрей или някаква друга боя, какво мога да ползвам според вас?

Благодаря.
Последна промяна quentin на 13 Окт 2012, 9:40, променена общо 1 път
Ако не става с газ, пробвай с повече газ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 12 Окт 2012, 20:11

Стойките на халогените при Е36 еднакви ли са за М броня и за обикновена ?
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 12 Окт 2012, 22:42

Kambe написа:Стойките на халогените при Е36 еднакви ли са за М броня и за обикновена ?

Да.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 13 Окт 2012, 15:04

Моторчетата за реглаж на фаровете еднакви ли са за всички фарове ? И ако да какъв е пиниза по монтажа ?

Днеска смених моите. Сложих бошовски, които явно не са имали моторчета, защото имаше едни тапи в тях.
Махнах ги и пробвах да сложа моторчетата от старите фарове на новите. Моторчето влиза, всичко е идиално, само дето ябълката не мога да я намуша в канала, а седи под него.

Всичко пробвах, мазах я с вазелинче .. неще и неще :dunno:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Окт 2012, 20:51

quentin написа:Колеги, някой може ли да ме светне - как се пере алкантара(барчетата между седалките и около скоростния лост)?
И друго - как мога да и сменя цвета от сиво на черно - спрей или някаква друга боя, какво мога да ползвам според вас?

Благодаря.

http://eshop.senax.bg/product/10/prepar ... ntara.html
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw е36

Мнение от kokobaroko13 » 13 Окт 2012, 23:15

Искам да попитам някои наясно ли е с климоредите на бмв моята кола като дам ма контак и изчакам ад огастат всички лампи и при завъртане на клуча да запали понякога не запалва просто клуча продължава на пред но явно не подава ток към стартера като върна в изходна позиция и опитам да дам пак на контакт доста често запъва нещо като изкарам ключа и го вкарам сичко се оправя и не заяжда но понякога пак не запалва след контакта дали е патрона или климореда някои да ме посъветва според мен патрона трудно ще сепрецака мисля че има нагоряло нещо и не дава добър контакт колата е бмв 316 компакт 95 посъветваите ме какво може да бъде ще ви бъда благодарем ...
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 14 Окт 2012, 14:14

Какъв шпер е най-подходящ за е36 1.6 компакт ? Какво предавателно число ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 14 Окт 2012, 14:18

kokobaroko13 написа:Искам да попитам някои наясно ли е с климоредите на бмв моята кола като дам ма контак и изчакам ад огастат всички лампи и при завъртане на клуча да запали понякога не запалва просто клуча продължава на пред но явно не подава ток към стартера като върна в изходна позиция и опитам да дам пак на контакт доста често запъва нещо като изкарам ключа и го вкарам сичко се оправя и не заяжда но понякога пак не запалва след контакта дали е патрона или климореда някои да ме посъветва според мен патрона трудно ще сепрецака мисля че има нагоряло нещо и не дава добър контакт колата е бмв 316 компакт 95 посъветваите ме какво може да бъде ще ви бъда благодарем ...

Почти съм сигурен, че е клемореда, пластмасата се износва и превърта ключа. Като си го смъкнеш ще видиш за какво иде реч.
randity написа:Какъв шпер е най-подходящ за е36 1.6 компакт ? Какво предавателно число ?

3.45/3.38

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 14 Окт 2012, 23:50

ogata написа:Моторчетата за реглаж на фаровете еднакви ли са за всички фарове ? И ако да какъв е пиниза по монтажа ?

Днеска смених моите. Сложих бошовски, които явно не са имали моторчета, защото имаше едни тапи в тях.
Махнах ги и пробвах да сложа моторчетата от старите фарове на новите. Моторчето влиза, всичко е идиално, само дето ябълката не мога да я намуша в канала, а седи под него.

Всичко пробвах, мазах я с вазелинче .. неще и неще :dunno:

Ябълката в края на пръчката на моторчето влиза с щракване. Трябва да придържаш рефлектора (отвори някой от капаците) и да натиснеш хубаво. След това завърташ и заключваш. Иначе по мои наблюдения моторчетата са еднакви на ОЕМ фаровете, че дори са съвместими с тези от Депо.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bobi_mk4 » 15 Окт 2012, 14:00

на колко милиметра е изпускателната система на е36 м52б20

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320 coupe
Мечтае да кара: Lancia Delta Integrale evo2

Мнение от Liubomirski » 15 Окт 2012, 14:57