ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от ogata » 04 Сеп 2012, 2:15

Какъв размер дихтунги трябва да си купя, за да сменя старите на скоростите на м43 ?

На картера са 26x31 и 12x17 :roll:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 04 Сеп 2012, 20:17

Купих си накрайник за ауспух. След монтажа, видях че седи на криво и старата тръба се вижда. Как мога да изместя края в центъра на отвора на бронята и ще се промени ли нещо ако изрежа старата тръба с 3-4 см.?

ImageUploadedByTapatalk1346779009.018182.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Мнение от Tsureto » 05 Сеп 2012, 16:44

Може да е питано,но на огледалото за задно виждане,освен врътката,който потъмнява блендата,от горе минават някакви кабели,който влизат в огледалото.Въпроса ми е за какво са ?! e36 :dunno:
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 06 Сеп 2012, 11:54

Купих си фарове hella за компакта. Единствения проблем е, че десния фар е със счупен механизъм (щипки) за настройване на рефлектора. Къде да търся подобни щипки. Има ли вероятност в Дару кар да се продават?

Имам комфорт модул, но се чудих дали мога да направя така че при палене на колата вратите да ми се заключват?

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316i e36
Мечтае да кара: BMW 328i e36

Мнение от bmwpesho » 08 Сеп 2012, 10:57

От каде мога да си намеря читав салон за е36 седан, понеже шофьорската ми седалка е прокъсана, а на задната има малки дупчици.
Няма значение какъв ще е салона, просто да е на изгодна ценичка.
Благодаря предварително.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Сеп 2012, 21:36

bmwpesho написа:От каде мога да си намеря читав салон за е36 седан, понеже шофьорската ми седалка е прокъсана, а на задната има малки дупчици.
Няма значение какъв ще е салона, просто да е на изгодна ценичка.
Благодаря предварително.

В радел продава аксесоари има доста Е36 на части, пробвай там.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Мнение от NeRoX » 10 Сеп 2012, 15:37

Аз искам да попитам дали си заслужава да се пазарува М-кова броня от autopro. Предполагам, че не е оригинална, но има ли от какво да се притеснявам? Като материал или как ще пасне? Гледам тук във форума са по 300 - 350 лева, ако пак ще трябва боя така или иначе, ако не намеря цвета, който ми трябва, а и са втора ръка. Тази поне е чисто нова.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 10 Сеп 2012, 21:46

Колеги ,моля за малко помощ.

Е36 седаново със 4 ел. стъкла. Задните се вдигат ,но само от отзад ,от конзолата не е*ават ,нито да се свалят ,нито да се вдигат ,едното копче отпред на конзолата не свети изобщо ,а другото свети.. Имам едно копче ще пробвам с него ,но .. малко странно и двете да не работят..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Сеп 2012, 18:36

NeRoX написа:Аз искам да попитам дали си заслужава да се пазарува М-кова броня от autopro. Предполагам, че не е оригинална, но има ли от какво да се притеснявам? Като материал или как ще пасне? Гледам тук във форума са по 300 - 350 лева, ако пак ще трябва боя така или иначе, ако не намеря цвета, който ми трябва, а и са втора ръка. Тази поне е чисто нова.

Има доста писано по въпроса. Гледни точни всякакви, но като цяло при избора на оригинални втора ръка по-скоро не си струва.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kotceto89 » 11 Сеп 2012, 21:06

колеги имам въпроси относно новата ми придобивка 318 ис купе 143 к.с. 1992 г и имам следния проблем днес я заведох на един пич за диагностика при които съм си карал и старите коли и човека много разбира и остановихме при замерване на компресията при свещите на 1 цилиндър ми показа 8.5 бара а на другите е по 11 12 бара и ми обясни че този цилиндър е почти заминал МОЛЯ ЗА СЪВЕТ АКО МОЖЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ДА КАЖЕТЕ КАКВО ДА ПРАВЯ :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Мнение от NeRoX » 12 Сеп 2012, 4:14

Съжалявам, че се повтарям, но просто не разбрах отговора. Имаш предвид, че не си заслужава да взима оригинална втора ръка при наличието на тази или обратното? :D

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 12 Сеп 2012, 15:48

kotceto89 написа:колеги имам въпроси относно новата ми придобивка 318 ис купе 143 к.с. 1992 г и имам следния проблем днес я заведох на един пич за диагностика при които съм си карал и старите коли и човека много разбира и остановихме при замерване на компресията при свещите на 1 цилиндър ми показа 8.5 бара а на другите е по 11 12 бара и ми обясни че този цилиндър е почти заминал МОЛЯ ЗА СЪВЕТ АКО МОЖЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ДА КАЖЕТЕ КАКВО ДА ПРАВЯ :(

Може сигментите да са позаминали,а може и клапаните да искат напасване...Когато стигнеш разглобване ще разбереш 100%
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 12 Сеп 2012, 16:42

vladi_a_i написа:
kotceto89 написа:колеги имам въпроси относно новата ми придобивка 318 ис купе 143 к.с. 1992 г и имам следния проблем днес я заведох на един пич за диагностика при които съм си карал и старите коли и човека много разбира и остановихме при замерване на компресията при свещите на 1 цилиндър ми показа 8.5 бара а на другите е по 11 12 бара и ми обясни че този цилиндър е почти заминал МОЛЯ ЗА СЪВЕТ АКО МОЖЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ДА КАЖЕТЕ КАКВО ДА ПРАВЯ :(

Може сигментите да са позаминали,а може и клапаните да искат напасване...Когато стигнеш разглобване ще разбереш 100%

Точно така :yes: 8,5 бара е доста относително, защото зависи от колко тръгва да се покачва и за колко време я достига при меренето. По-скоро, не е заминал цилиндъра, а е тръгнал да заминава. Ако не ти се отваря мотора веднага, може и още да изкара. Не забравяй, че като се покачат оборотите компресията в цилиндрите се изравнява.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: X3 ; 320i ;

Мнение от bobyboby » 13 Сеп 2012, 21:42

Здравейте, имам въпрос:
Централното заключване нещо отказа.
Не е от батериите на малката джаджа с алармата.
Възможно ли е да е някакво бушонче
защото на ръка, като заключа, централното работи.
Модела е тройка, комби 98г.
Благодаря предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от quentin » 13 Сеп 2012, 22:20

Привет,

Нещо са кът частите за 316 компакт 99г., та да ви питам дали от седан не стават на компакт:
- предни калници, капак
- броня, решетка, фарове, мигачи

Благодаря предварително
Ако не става с газ, пробвай с повече газ...

ПредишнаСледваща

Назад към E36