Претапициране на таван Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Претапициране на таван Е36
Много добре си се справил
Мен също ме чака тая процедура. Плата от магазинчето, което е близо до "Ботевата градинка" ли взе?

Мен също ме чака тая процедура. Плата от магазинчето, което е близо до "Ботевата градинка" ли взе?
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Dpy написа:Много добре си се справил![]()
Да колега,точно до китайския ресторант

- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
patkana1 написа:Dpy написа:Много добре си се справил![]()
Да колега,точно до китайския ресторант
Намира се на улица Велико Христов.
Преди малко минавах оттам и се отбих да разгледам. Имат и черна алкантара на 55лв. линейния метър.(ролката е 1.40м), т.е. ще трябват 2 линейни метра и ще останат за страничните колонки и задната кора. Като остане излишен лев ще има час по труд и творчество 

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Аз си направих тавана и корите сега мисля и корите на вратите да правя.
А да попитам някой тапицирал ли е волан??
Моя е скъсан точно най отгоре посредата.
Писна ми да слагам разни калъфи,ако се захвана сам дали ще мога да го направя или най добре на тапицер?
А да попитам някой тапицирал ли е волан??
Моя е скъсан точно най отгоре посредата.
Писна ми да слагам разни калъфи,ако се захвана сам дали ще мога да го направя или най добре на тапицер?

Сам няма да успееш, поне не и без забележки. Вземи си ако искаш материал(кожа, алкантара...) който ти допада и иди при тапицер.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Dpy написа:Сам няма да успееш, поне не и без забележки. Вземи си ако искаш материал(кожа, алкантара...) който ти допада и иди при тапицер.
Да така и ще направя.Досега бях в колата и доста го оглеждах волана и не ми се иска да го окипазя аз,нека тапицера си свърши работата.
А дали ще трябва да се сваля волана или на място може да се тапицира?

Biogame написа:Dpy написа:Сам няма да успееш, поне не и без забележки. Вземи си ако искаш материал(кожа, алкантара...) който ти допада и иди при тапицер.
Да така и ще направя.Досега бях в колата и доста го оглеждах волана и не ми се иска да го окипазя аз,нека тапицера си свърши работата.
А дали ще трябва да се сваля волана или на място може да се тапицира?
Сваля се.
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Ако трябва да стане като хората тавана с хубави материали накрая като удариш чертата не си заслужава труда и изгубеното време... За 20-30-40лв повече хората го правят както трябва + монтаж и демонтаж, който пак не е малко, а да не говорим ако трябва пък да си вземеш и черните плафоните, дръжки и сенници отделно
Затова най-добре оригинален черен в комплект със всичко, най-евтино излиза, а изработката и материалите са точните 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
и като се разлепи другото лято тоя 20 годишен таван и си дал 110лв, супер излиза 

Да не говорим, че самият плат на оригиналната тапицерия в сравнение с черна алкантаричка е бая гаден, а на тва отгоре има захабяване и замърсяване от годините.
- patkana1
- младши ентусиаст
-
SuPeR_FLY написа:Ако трябва да стане като хората тавана с хубави материали накрая като удариш чертата не си заслужава труда и изгубеното време... За 20-30-40лв повече хората го правят както трябва + монтаж и демонтаж, който пак не е малко, а да не говорим ако трябва пък да си вземеш и черните плафоните, дръжки и сенници отделноЗатова най-добре оригинален черен в комплект със всичко, най-евтино излиза, а изработката и материалите са точните
Колега,не си прав че не си струва,знам случаи във варна,където вземат по 130лв. за претапициране на таван със материалите и не го правят както трябва....на мен тавана ми излезе общо около 50лв за материали,и го направихме със един приятел и аз съм много доволен как стана(има снимки на предната страница може да ги видиш).Тапицерите които ще те обрулят толкова пари няма да го направят блестящо,или кой знае колко по-добре.Времето за труд ни излезе около 6 часа.Определено си струва според мен.Корите на вратите ми не се получиха добре,защото изкуствената кожа която взех,не е много еластична и на места трябваше да се реже и преподгъва за да няма кофти ръбове.Но въпреки това също е много по добре от предните,виснали 20 годишни кори със плат на тях,а те ми излязоха също около 50лв(имам снимки как съм ги направил във темата -претапициране на врати).А кожени кори на вратите струват 150лв.Според мен също си струва.То за това е и тази тема.да си правим нещата сами,не да си даваме парите на "тапицери" и "майстори".

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
b00st написа:и като се разлепи другото лято тоя 20 годишен таван и си дал 110лв, супер излиза
Аааа, а пък като си го направиш ти не може да се разлепи

Dpy написа:Да не говорим, че самият плат на оригиналната тапицерия в сравнение с черна алкантаричка е бая гаден, а на тва отгоре има захабяване и замърсяване от годините.
На мен пък точно тоя гадния плат толкова да ми харесва... Алакнтарата е хубава, спор няма, но някак си не ми се вързва визията й в Е36 и то на таван и без нищо друго алкантарено. Само не се опитвайте да ме убедите, че може да стане по-хубаво от оригиналното и като плат и като изработка и като издръжливост! Говоря за черните разбира се, сивите не са толкова издръжливи

то има и над 20 годишни, не черни, които са перфектни. но това е заради плата, който е използван до 9/93. нямат мърдане. то и цвета им е малко по-тъмен от на по-новите сиви, както и плафоните са различни, дръжки, сенници...
- patkana1
- младши ентусиаст
-
JOGI написа:то има и над 20 годишни, не черни, които са перфектни. но това е заради плата, който е използван до 9/93. нямат мърдане. то и цвета им е малко по-тъмен от на по-новите сиви, както и плафоните са различни, дръжки, сенници...
Еми за малко съм изтървал за съжаление,моята е 10/93