отново с е36 :)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Re: отново с е36 :)

Мнение от Nukem » 12 Ное 2017, 23:08

НЕ, мислех да го купя и да взема салона, уплътненията на корите, задните и предните колонки към тавана заедно с една кора и един подкалник, бравите на вратите и дръжките, както и таблото който не са ми перфектни и имаше и системата за миене на фаровете която ми се иска да сложа, имаше и кора с щора и трети стоп която е скъпа също и щях да продам, да му взема Мпакета който да продам отделно и да напляскам едни сток брони и да го продам. Просто за тези глупости при тези цени на частите за е36 който се искат масово няма смисъл да ги търся от продавачи още повече че обикновенно не ми пращат неща в нужното състояние.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 14 Ное 2017, 18:32

Днес беше свободен заварчикът и направихме разпънката, вече всичко пасва чудесно:

Изображение

Обаче се наложи да третирам повръхностни ръжди:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Корите и балатумите обаче бяха много много мръсни, тръгнах да ги слагам, гледам ги сърце не ми дава, почнах да се ядосвам че не ги дадох вчера на мивката до сервиза да ги изперат. Почти ги нагалсих и се сетих че другата седмица ще карам колата да и слагат оригиналния парктроник и там беше модула и така или иначе ще ги свалят момчетата и реших да им спестя заниманието. Тъкмо утре ще ги дам за пране.

Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Ное 2017, 3:20

Тези кори съм се чудил, има ли лесен начин да се боядисат черни... някаква идея? Според мен ще седят по-добре (а и моята кошница е черна).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Deyan Velev » 15 Ное 2017, 13:10

steeN написа:Тези кори съм се чудил, има ли лесен начин да се боядисат черни... някаква идея? Според мен ще седят по-добре (а и моята кошница е черна).

Черно спрейче за обувки набук .. така направих на кората на компакта и стана добре :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 15 Ное 2017, 13:12

нищо не боядисвам вече по плат, от боядисване и тапициране, сега се налага да изхвърля тавана колконките и дръжките към него, каквото може се купува 2-та ръка читаво. От такива експерименти дето са правени преди мене се налага да сменя полвината кола баси. Иначе говорих с един тапицер точно за това което питаш щото и аз имах подобна идея и ми каза че можел да ги боядиса ама щяло да стане "задоволително" и не знам неговото задоволително дали ще е добре кой знае хах.
П.С: другата седмица предстои да се правят доста неща по колата и темата ще стане малко по-интересна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 15 Ное 2017, 14:06

Колега дръжките дето пръска със структурния спрей ли ще сменяш или старите?

Изпратено от моят E2105 с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 15 Ное 2017, 14:22

да, дръжките който пръсках със спрей, те са си перфектни но като ги хванеш и просто се усеща по различен начин хах, откачена работа. причината за смяната е че чакам цял комплект черен таван.

User
Аватар

Мнение от b00st » 15 Ное 2017, 14:51

Не става със спрея, както и да ги пръскаш нямат общо с фабричното :)
Кората отзад също не става със спрей, всички стари кучета сме минали по тоя път първо и после на тапицер.
Последна промяна b00st на 15 Ное 2017, 14:51, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 15 Ное 2017, 14:51

Реших, че спрея пада :-D а преди 2 месеца пръсках едни огледала с такъв и още държи :-D

Изпратено от моят E2105 с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 15 Ное 2017, 15:09

не идеален е, да ти кажа спрея поне по нашите експерименти в сервиза понякога държи повече от праховото.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 15 Ное 2017, 16:18

b00st написа:Не става със спрея, както и да ги пръскаш нямат общо с фабричното :)
Кората отзад също не става със спрей, всички стари кучета сме минали по тоя път първо и после на тапицер.

имам цял здрав таван за кола с шибидах/люк ... ама не е черен ... моя е "осран" при тапициране ... сърце не ми дава да го дам на тапицер ... ама като чета май тва ще е

User
Аватар

Мнение от b00st » 15 Ное 2017, 16:56

То от тапицер до тапицер има разлика :yes:
Повечето хора като искат да им претапицират качествено на Е36 кори и тавани и волан с хубави материали и като им обадят цената дето е 1/3 от колата и затова така става.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Ное 2017, 18:37

b00st написа:Не става със спрея, както и да ги пръскаш нямат общо с фабричното :)

Под стъклото, ясно, обаче как се тапицира кората на багажника? Аз не си представях, че е възможно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 16 Ное 2017, 18:56

Отново санитарен полуден, изпрахме корите и балатумите от багажника, имало е някакво куче в тази кола, що косми излезнаха, хах:

Изображение
Пристигнаха и новите фарчета, ако някой иска депо карано 100-200км да ми пише:

Изображение
Изображение
Изображение

Сега колеги да ви питам нещо, мислех да покрия стъклата на Hella-та с фолио да няма щети от камъчета, че са безумно скъпи тези фарове, обаче момчето което ми затъмнява колата отиде да работи в Германия и питах един друг който е добър тук ми каза 50лв на фар :shock: :shock: :shock: . Та се чудя ще паснат ли стъклата на моето депо, те са чисто нови, да сложа да си карам с тях и да си пазя съклата на Hella-та. Дали ще паснат?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 16 Ное 2017, 19:00

Човек не се излагай, виж представителя на 3M да ти даде цена за 1кв.м. и си облепи фаровете сам. На такава равна повърхност е супер лесно.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към E36