Въпрос за избор на масло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Re: Въпрос за избор на масло
гледайде спецификациите на маслото, за е36 ACEA A3/B3 (поправям се ACEA A3-96/B3-96, да не заблуждавам хората ) 

Последна промяна mihal на 13 Яну 2015, 16:09, променена общо 1 път

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тия стандарти постоянно се менят и колкото и да ги гледаш все тая. АСЕА 2010 и 2014 са различни, като познай кое е по-добро. Average engine sludge постоянно се увеличава и така..
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
да , сега се загледах в таблиците A3-96/B3-96 явно отговаря на сегашни А1/2 Б1/2

- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Bum_bum абсолютно е така, ама хората масово не разбират, какво е sludge или не искат да порярват, докато не им се случи.
Последна промяна 6inlinepower на 01 Авг 2016, 0:55, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Пусни ги, ще е интересно
В крайна сметка всеки сам избира с какво, как и колко да кара. Никой не ми дава парите за маслото, че да ми държи сметка що го сменям на 6к, както и аз утре няма да ида да платя на някой основния ремонт

В крайна сметка всеки сам избира с какво, как и колко да кара. Никой не ми дава парите за маслото, че да ми държи сметка що го сменям на 6к, както и аз утре няма да ида да платя на някой основния ремонт

- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
ares2 написа:алфаджиите много го хвалят.. според мен е фалшиво поне в БГ
Selenia-та фалшива, Motul-а фалшив, BMW маслото боклук, Castrol-а много спорен. За вас има ли истинско масло в България? По вашите думи всичко що е масло и се продава в България е фалшиво. Да взема да опразня магазина и да започна да продавам яйца. Друг пък смятал, че щом като сервизите събирали отработеното масло, то значи имало защо! Нашенските рафинерии го изкупували, праскат 3-4 присадки и айде в тубите на известните марки.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Щом можеш да гарантираш за това, което продаваш явно купуваш на едро от чужбина от голям дистрибутор или директно от производител. Аз лично няма посмъртно начин да вляза в който и да е било магазин в България и да си купя масло.
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Щом можеш да гарантираш за това, което продаваш явно купуваш на едро от чужбина от голям дистрибутор или директно от производител. Аз лично няма посмъртно начин да вляза в който и да е било магазин в България и да си купя масло.
Не купувам на едро от чужбина, нито от производителя, а от официални вносители и дистрибутори на конкретна марка. Така че аз гаранция не мога да дам за това, мога само да разчитам на коректността им. Най-много се вслушвам в мненията и отзивите на клиентите след покупката и впечатленията им от конкретна марка. Дори и да внасях лично маслата от чужбина или от заводите производители, как да докажа, че е така, да показвам документите от товарителницте на клиентите ли? А и явно ти си предубеден за маслата продавани на родния пазар, дори при такова положение, да си купувах сам маслата от заводите, ти като си предубеден по този въпрос, какъв е шанса да ми станеш клиент? Предполагам никакъв!

- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Абсолютно е така
Последна промяна 6inlinepower на 01 Авг 2016, 0:56, променена общо 2 пъти
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Подкрепям те напълно колега, впрочем 0w20 и 5w20 са и доста типични вискозитети за американските автомобилни марки.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Nikolay P. написа:ares2 написа:алфаджиите много го хвалят.. според мен е фалшиво поне в БГ
Selenia-та фалшива, Motul-а фалшив, BMW маслото боклук, Castrol-а много спорен. За вас има ли истинско масло в България? По вашите думи всичко що е масло и се продава в България е фалшиво. Да взема да опразня магазина и да започна да продавам яйца. Друг пък смятал, че щом като сервизите събирали отработеното масло, то значи имало защо! Нашенските рафинерии го изкупували, праскат 3-4 присадки и айде в тубите на известните марки.По този начин обиждате, както фирми вносители от чужбина на тези масла, така и търговци, които се занимават в тази област. Някой си бил купил някаква известна марка и не бил доволен, заключението е - боклук, маслото не става и какво ли още не. Германци според вас всички до един са доволни от маслата си, които са си ги купили от техния пазар. Предполагам германеца като не е доволен си отваря ebay-а и си поръчва от друга планета масло, понеже, ако трябва да размишлява като българина, то всичко що се предлага на нашия пазар е 5-то качество и пълен боклук. Да, има много ментета на известни марки у нас, но това не означава, че всички са такива.
какъв е контрола на ментетата в БГ? Никакъв.
следователно ако си плати някои където трябва никога няма да го закачат за нищо.. или поне не за 15 години...
има такива печатарски студия и машини, че може да се изработи и най ефектната опаковка.. 1:1 и дори по добра от оригинала.
как да вярвам тогава на търговци ?? Да .. вероятно и те не знаят, че продават менте..
а може и да греша , обаче няма как да се докаже дали аз греша или ни лъжат всички без да знаем.
когато си докарам маслото не цървулски балкански държавички, а от цивилизования свят вече зная какво се случва в мотора ми ..
нищо лично нямам към търговците.. те понякога просто са част от схема за която и не знаят..
липсва доверие. това е . и това не се изгражда лесно ..
да не намесваме Германия в схемата моля.. там ако продадеш менте ще те хванат.. хванат ли те изчезваш и метеш улиците 6 години принудително за д аси платиш глобата от 40 000 евро. тия хора са минали през тия дребни търговски хитринки още в края на 17 ти век..
Последна промяна ares2 на 13 Яну 2015, 17:45, променена общо 1 път
- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Nikolay P. написа:Подкрепям те напълно колега, впрочем 0w20 и 5w20 са и доста типични вискозитети за американските автомобилни марки.
За американките не, там дори за джипките, говорим тези преди 2000-2005 слагаха 15w40, при колите също, но най-вече 10w40.
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Интересно, виждал съм доста автомобили, родни американски марки, на които им дават 0/5w20 масло...
Колега ares2, за съжаление и ти си много прав, но има наистина хора в България, които се опитват да работят европейски и да предлагат стоки с такова качество, за съжаление им е много трудно сред масата, които гледат само как да спечелят и да те прокарат.
Колега ares2, за съжаление и ти си много прав, но има наистина хора в България, които се опитват да работят европейски и да предлагат стоки с такова качество, за съжаление им е много трудно сред масата, които гледат само как да спечелят и да те прокарат.
Последна промяна Nikolay P. на 13 Яну 2015, 18:02, променена общо 2 пъти
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
6inlinepower написа:Nikolay P. написа:Подкрепям те напълно колега, впрочем 0w20 и 5w20 са и доста типични вискозитети за американските автомобилни марки.
За американките не, там дори за джипките, говорим тези преди 2000-2005 слагаха 15w40, при колите също, но най-вече 10w40.

даже и рисуват картинки да е по лесно

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Nikolay P. написа:Така че аз гаранция не мога да дам за това, мога само да разчитам на коректността им.
Тогава защо се напрягаш някой като каже, че се продават много ментета в България? Реално не знаеш със сигурност какво точно продаваш.
Аз също съм продавал масла, но от първата до последната капка съм внесал сам или директно или от най-големия дистрибутор в Европа. Тогава можех да кажа с чиста съвест- ГАРАНТИРАМ. Както и го правех.
Тук няма смисъл да да коментираме доколко е оправдано и успешно подобно начинание, щото ти още си продаваш, а аз едни кирливи 4 тона ги продавах над година и накрая дори се принудих да ги дам и на загуба само и само да ми се махат от главата.

6inlinepower написа:Масово и по официални дилърства и препоръки на производителя се предлага неподходящо масло като състав и вискозитет по SAE.
Просто защото се гони нисък разход на гориво и ниски нива на вредни емисии, преди години най-масовия вискозитет беше 10w40, след това 540, сега е 530-030, напоследък се наблюдава промяна към 520 дори 020, най-вече от японските производители на автомобили.
И още една полза за производителите освен намалените разход и емисии, повече чупещи се автомобили след гаранционен период.
Виж само нивата на ZDDP в новите масла и после се чудим, що преди имало коли милионери, а сега едвам добутват 3-400к.