Каква височина спортно окачване предпочитате
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Professional
- Потребител
-
- Кара: без да дава газ.
- Мечтае да кара: на бензин.
Re: Каква височина спортно окачване предпочитате
Колеги днес се обзаведох с едни 2-ра ръка пружинки. Аз се спрях на 60/40 но не исках да съм с ФК или някоя такава марка та реших да си взема нещо друго и се спрях именно на Spax. Не знам какво ще е поведението на пътя, но като ги сложа ще споделя
Да се позатопли времето и ще ги сложа с преди и след снимки. Някой има ли мнение за тези пружини и дали съм се спрял на правилната марка
На пружините пише : Spax 1136 HA 79/98 на предните и Spax 1136 VA 79/98 на задните.

Да се позатопли времето и ще ги сложа с преди и след снимки. Някой има ли мнение за тези пружини и дали съм се спрял на правилната марка

Последна промяна Professional на 16 Апр 2013, 19:41, променена общо 1 път

- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
Чакам да се пооправи времето и съм решил отпред да слагам eibach 30mm, но за задни пружини не съм се спрял, видях в една обява м-техник задни с белите точки които смъкваха 20мм ?!? дали ще се получи добра комбинация от към твърдост ?

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
zigo написа:Чакам да се пооправи времето и съм решил отпред да слагам eibach 30mm, но за задни пружини не съм се спрял, видях в една обява м-техник задни с белите точки които смъкваха 20мм ?!? дали ще се получи добра комбинация от към твърдост ?
Според мен не слагай различни марки отпред и отзад. Иначе 30/20 като височина според мен е доста прилично.
- zigo
- младши ентусиаст
-
raduslaf написа:zigo написа:Чакам да се пооправи времето и съм решил отпред да слагам eibach 30mm, но за задни пружини не съм се спрял, видях в една обява м-техник задни с белите точки които смъкваха 20мм ?!? дали ще се получи добра комбинация от към твърдост ?
Според мен не слагай различни марки отпред и отзад. Иначе 30/20 като височина според мен е доста прилично.
Като за височина съм се спрял на този варянт, просто ми изпадна eibach-а и реших него да сложа отпред, пък и чувам само добри отзиви, а задни също eibach 30мм няма да се получи добре като визия

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
zigo написа:raduslaf написа:zigo написа:Чакам да се пооправи времето и съм решил отпред да слагам eibach 30mm, но за задни пружини не съм се спрял, видях в една обява м-техник задни с белите точки които смъкваха 20мм ?!? дали ще се получи добра комбинация от към твърдост ?
Като за височина съм се спрял на този варянт, просто ми изпадна eibach-а и реших него да сложа отпред, пък и чувам само добри отзиви, а задни също eibach 30мм няма да се получи добре като визия
Защо не? Виждал съм даже 35/40 си седи супер. Всъщност, ако не се лъжа, един колега от Благоевград беше на един седан с такова окачване и стоеше доста добре.
- zigo
- младши ентусиаст
-
Еми ако има някой с eibach 30/30 на купе да приложи снимка да видиме как стои 

- biser_316
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316 компакт
колеги моя компот го взех с някви лилави пружии.извинете за тъпия въпрос но как разбирате каква височина са?катомежду калника и гумата има 2-ва пръста разтояние хоризотално.мерси
zigo написа:Еми ако има някой с eibach 30/30 на купе да приложи снимка да видиме как стои
Ето снимка на eibach 35/30

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Колеги и аз си сложих черен Eibach отпред,смъкна ми -35мм,много съм доволен,приятни са от към твърдост и возия.
Кажете какви пружини да си сложа от отзад,колата е КОМБИ и искам да стане по-твърда и да не се клати като патка.Принципно не искам да я смъквам или ако се смъква да е много малко,но пък и да са много ниски пружините ще сложа подложки,ще се оправя с височината.
Проблема е че оригиналните на комбито са много дебели и ако сложа някой други да не се получи отрицателен ефект...да кляка много и да се клати повече
Кажете какви пружини да си сложа от отзад,колата е КОМБИ и искам да стане по-твърда и да не се клати като патка.Принципно не искам да я смъквам или ако се смъква да е много малко,но пък и да са много ниски пружините ще сложа подложки,ще се оправя с височината.
Проблема е че оригиналните на комбито са много дебели и ако сложа някой други да не се получи отрицателен ефект...да кляка много и да се клати повече

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Ето купе с 30/30 Eibach ... 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Professional написа:Колеги днес се обзаведох с едни 2-ра ръка пружинки. Аз се спрях на 60/40 но не исках да съм с ФК или някоя такава марка та реших да си взема нещо друго и се спрях именно на Spax. Не знам какво ще е поведението на пътя, но като ги сложа ще споделя![]()
Да се позатопли времето и ще ги сложа с преди и след снимки. Някой има ли мнение за тези пружини и дали съм се спрял на правилната маркаНа пружините пише : Spax 1136 HA 79/98 на предните и Spax 1136 VA 79/98 на задните.
Колега, сложи ли Спакса? Ще ми е интересно да споделиш мнение. Иначе из нета пише, че били доста твърди.
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Eто още една е36-ца с Eibach 30/0 Снимките са малко некачествени и стари, но в момента тези имам под ръка 

Поздрави!

Поздрави!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- zigo
- младши ентусиаст
-
zigo написа:Чакам да се пооправи времето и съм решил отпред да слагам eibach 30mm, но за задни пружини не съм се спрял, видях в една обява м-техник задни с белите точки които смъкваха 20мм ?!? дали ще се получи добра комбинация от към твърдост ?
Та някой може ли конкретно да ми отговори

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
И малко офф, като се казва пружини 30/15, това значи, че предницата се сваля с 30мм от стандартните и че задницата слиза с 15мм от стандартните?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan