Претапициране на таван Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Re: Претапициране на таван Е36

Мнение от bace_martu » 11 Юни 2012, 14:39

Дайте някакви съвети за алкантарата.
Как я лепите върху дунапрена, как правите извивките, разпъва ли се плата?
Правите ли си и сенниците с нея и тн ?

Аз стигнах до момента с купуването и сега само си я разхождам в колата. Не мога да събера смелост да я почвам :)

Потребител
Аватар

Мнение от bam » 28 Юни 2012, 15:06

Да ми кажете магазин в Сф за плат с дунапрен,че мисля да правя тавана, а плат не си намирам.
При нас магазините не са чували за такива платове :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Чераната Перла
Мечтае да кара: BMW Z4 M ROADSTER
Детайли за колата: ЧИП + 6 ЦИЛИНДЪРА МНОГО ЯК СПОЙЛЕР И ЛУД ЗАД ВОЛАНА :P

Мнение от stf85 » 30 Юни 2012, 10:40

Колега прочети първото мнение има достатъчно инфо там.
SHIT HAPPEND

Изображение Изображение Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 09 Юли 2012, 12:08

Помагайте!!! Тавана си го лепих с лепило Хелметекс или нещо такова (бившото прома), но сега като си купувах плата за корите на вратите човека от магазина ми предложи някакво CarmyFIX Cm54... :dunno: Мислех, че ще като Промата... да намажа двете повърхности с лепилото да изчакам 10мин и да лепя, но не се получава. Това лепило съхне супер бързо и явно трябва да се слага по много, защото не хваща по ъглите. Някой лепил ли е с такова да изкаже мнение как се действа с него :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 09 Юли 2012, 13:48

lancerpor написа:Помагайте!!! Тавана си го лепих с лепило Хелметекс или нещо такова (бившото прома), но сега като си купувах плата за корите на вратите човека от магазина ми предложи някакво CarmyFIX Cm54... :dunno: Мислех, че ще като Промата... да намажа двете повърхности с лепилото да изчакам 10мин и да лепя, но не се получава. Това лепило съхне супер бързо и явно трябва да се слага по много, защото не хваща по ъглите. Някой лепил ли е с такова да изкаже мнение как се действа с него :bchug:

със такова лепило си правих мойте кори и проблем нямам.намазваш и двете повърхности изчакваш малко и лепиш.да не би сега от жегата да изсъхва много бързо и да не хваща.пробвай да лепиш по-малка площ.не изключваи и вариянта старо лепило.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325i 97'

Мнение от MiSho_Spiralata » 09 Юли 2012, 14:26

Магазина в Павчарево,който беше в момента е преместен в Дървеница,миналия месец си купих черен плат специално за таван има няколко цвята.Като завиете от Г.М Димитров по Климент Охридски карате нагоре докато стигнете от ляво има един търговски център "Рекорд" От задната страна има един вход на нещо като базар вътре е въпросният магазин.Доста се поозорих докато разбера къде са се преместили :shock:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
"...хич не ми се нрави,казват,че съм готин,може би са прави.Чакам от галена да ми се опре на дунапрена аз съм по - голям от луфта между зъбите на джена..."

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 09 Юли 2012, 15:47

MiSho_Spiralata написа:Магазина в Павчарево,който беше в момента е преместен в Дървеница,миналия месец си купих черен плат специално за таван има няколко цвята.Като завиете от Г.М Димитров по Климент Охридски карате нагоре докато стигнете от ляво има един търговски център "Рекорд" От задната страна има един вход на нещо като базар вътре е въпросният магазин.Доста се поозорих докато разбера къде са се преместили :shock:

Барво, много ценна информация :yes:
Бях тръгнал други ден да се разкарвам до горе.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 09 Юли 2012, 20:02

MiSho_Spiralata написа:Магазина в Павчарево,който беше в момента е преместен в Дървеница,миналия месец си купих черен плат специално за таван има няколко цвята.Като завиете от Г.М Димитров по Климент Охридски карате нагоре докато стигнете от ляво има един търговски център "Рекорд" От задната страна има един вход на нещо като базар вътре е въпросният магазин.Доста се поозорих докато разбера къде са се преместили :shock:

браво за инфото спести ми и на мен разхождане до панчарево,само лека корекция ще направя на картата понеже това което си дал е фантастико,а рекорда е на ул.иван боримечката срещу читалище възраждане.поне хората който не познават района да не се чудят къде е този рекорд.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325i 97'

Мнение от MiSho_Spiralata » 09 Юли 2012, 20:31

Да да грешката е моя!Малко по -нагоре е :) Пием бира :mhihi:
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
"...хич не ми се нрави,казват,че съм готин,може би са прави.Чакам от галена да ми се опре на дунапрена аз съм по - голям от луфта между зъбите на джена..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Юли 2012, 7:57

и аз съм влязал в този филм... та малко да споделя подробности.

та за аlcantara(истинската) тя е $150 кинта на метър... и дебела 1мм... по-ефтин вариант e ultrasuede (пак 1мм), което същото като alcantara,
ма не влагат толкова маркетинг за него, то е $90 за метър (и двете неща са едно и също на една и съща фирма - http://www.toray.com/).
има ultrasuede soft, което е 0.5 мм и горе долу 2 пъти по-ефтино и става за колонки, врати и т.н. има и такава версия, на alcantara.
където има търкане трябва да е дебелата материя. тва е бест оф да бест няма избеляване износване и е практически вечно.
та общо взето тези(истинските) материи си струват за волан, скоростен лост и такива неща, къде качеството им има значение.
иначе наистина трябва да си омега маниак да дадеш $300 само за материята за тавана за толкова стара кошница :)

след това има безброй имитации, които най-големия им проблем е, че много бързо избеляват(гледах по форумите за една година направо изчезва цвета) и се износват.
на мен черната кора под задното стъкло ми е станала синя направо(хем уж е оригиналната материя) и колонките отпред също са избеляли
ма тва за доста години, така че явно е неизбежно, но все пак 1 година е прекалено.
та в момента проучвам различните материи, които са от типа на alcantara :) като ми остане време да направя нещо ще се похваля с резултати.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
Мечтае да кара: е46 M3
Детайли за колата: bmw e46 328ci

Мнение от troublemaker » 24 Юли 2012, 18:45

Някой знае ли къде продават карбонов плат да си направя един експеримент с тавана :)
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 25 Юли 2012, 2:10

steeN написа:...

Сложи си алкантара само на A и C pillars (колонките), щото ти влизат в полезрението 90% от времето (а не гледаш тавана като караш) пък самия таван си го правиш черен плат. Тва е дъ бест вариант за мене спрямо визия и цена. На liloff e36-цата беше така направена и ми хареса. Задната кора също може да се направи алкантарена :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Юли 2012, 3:24

мда, А, Б, Ц, кората и вратите ще са черно ultrasuede. за тавана търся бюджетен вариант, но пак черно suede (велур).
да запазим сток вида уж. иначе плат не ме кефи :) имам няколко мостри и съм ги оставил на слънце да се пекат :mhihi:. честно казано почти няма разлика във външния вид между истинските и "ментетата", предполагам че голямата разлика
е точно износване и UV устойчивост. ще гледам да не си износвам много тавана :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин.....
Мечтае да кара: на ток.....
Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан

2012--2013->е36 m52b28 95г седан

2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе

2015--2016->е46 m54b30 2001г купе

2016---e46 m47TUd20 2003г компот

2019---e90 m47 2006

2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010

Мнение от -Юли- » 04 Авг 2012, 11:40

който е ходил до новия адрес на autotextil , случайно да му се намират и актуални тел номера!?? :yes:
Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 08 Сеп 2012, 9:40

Колеги, днес ще подбарам тавана на моето купе, НО... има ли особености при колите с шибидах. Моля споделете. Като е готов ще снимам резултата.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Намерих много добро магазинче в Плд за плат. На Васил Априлов до бар Емона. Изключително коректни имат разнообразни видове плат и много добри цени (10лв на метър), има и лепила цм43 и цм54 (8лв).

Тези дни като направя тавана ще пиша. Взех 3 метра, ако се разминава цвета с колонките на челното стъкло да го направя и евентуално след това може да взема и за вратите и задната кора (е36 купе ще правя).

ПредишнаСледваща

Назад към E36