Светещ ск. лост DIY

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело в парка
Мечтае да кара: E34 Alpina
Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2

Re: Светещ ск. лост DIY

Мнение от Бай Семо » 19 Яну 2012, 12:04

Моята идея е да си купя една обикновена плочка да не троша моята, да я огледам и ако не може да и сваля боята ако не ще си заръчам такава в цех за плексиглас. Идеята ми е да се заработят цифрите и чертичките на ЦНЦ фреза или лазер. Като около тях да се залепи черно фолио. Прилагам примерна тема в коята на предишната си кола vw jetta mk2 бях изработил панела на парното от плексиглас и диоди. Доста е оригинално. Заемам се при първа възможност и гарантирам че успеха ще е на лице. Време да има. Ако не някой от вас може да опита.
Инфо мат'рял :mhihi:
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4206297
Ето го и моето панел-че след обработка по пример от посоченият сайт горе
Изображение
Изображение
Тука по ясно може да видите каква ми е идеята
Изображение
целта е да направя капачето на ск. лост да изглежда така. В най - лошият вариант няма да бъде леко обло а изцяло равно. Въпреки че няма голяма разлика. Продължаваме ... ама не продължаваме. Ами това е колеги ето я и темата от vw форума. Там може да я изчетете подробно.
Панел на парното за vw Golf/Jetta/Corrado от 1985-1992г.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=128499
Успех ...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 19 Яну 2012, 19:49

SaRaLiQ написа:надъхах се колеги!и аз ще се опитам да я направя да видя къде ще я докарам...мисля да използвам обикновенна крушка от тези малките а за разпръскване на светлината мисля да сложа кръгче от кофичка кисело мляко,като мисля залепя на него и червено трансперантно фолио да видим какво ще стане..като съм готов ще покажа снимки да видите :))) не и трябват никакви резистори нали?

Лампичките ако използваш такива като от бутоните за ел. стъкла са на 12 волта и не ти трябва резистор, но ме съмнява с една да свършиш работа

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 19 Яну 2012, 23:40

Ето моята топка в колата със стъргана пластмаса, става много лесно с макетен нож, като подхванеш само ръбът на чертите и се внимава става точно така с лента посредата, а цифрите и стъргах с карфица внимателно на лампата вкъщи като гледаш да свалиш боята и да внимаваш къде драскаш че на черното после се покрива с женски лак за нокти ако някъде драсне човек без да иска... Сравнително лесно става ;) сложил съм 1 диод който се води с разпръскваща светлина цялото отдолу е полято със силикон за горещо лепене да не мърда нищо, съответно този силикон като изстине в тази среда там става матов!!! и отделно спомага за разпръскването на светлината направил съм го да свеtи доста по-слабо от възможностите на диода понеже ще дразни шофьора а и да е в тон с таблото тока е взет от пепелника. Забравих да спомена един жокер :mhihi: точно над самия диод има две квадратчета фолио оранжево прозрачно ! за да намали светлината един вид именно в центъра да не се получи точка но фолиото е така поставено че не е залепено върху целия диод ами като лист хартия над него когато го наливах със силикона стигнах до нивото малко ама малко над диода и поставих фолиото после донапълних с горещия силикон колкото е нужно и притиснах отгоре слюдата, дори да избие малко от силикона лесно се отстранява а и при евентуално изгаряне на диод също излиза не толкова трудно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Cosworth на 20 Яну 2012, 13:48, променена общо 2 пъти
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бай Семо » 20 Яну 2012, 0:05

:ok: супер
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 21 Яну 2012, 20:22

Ето така свети моята топка:
ИзображениеИзображение

Повече снимки от процеса: viewtopic.php?f=8&t=179527&p=3146663#p3146663
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Аватар
Кара: е36 318ис М-пакет
Мечтае да кара: e30 V10

Мнение от angel_lalov » 22 Яну 2012, 2:09

а измисли ли такава която не се разглобява как да се направи така?
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бай Семо » 22 Яну 2012, 4:08

Моят кораб като не е М - се обезсмисля идеята с тая капачка М.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cosworth » 22 Яну 2012, 4:20

angel_lalov написа:а измисли ли такава която не се разглобява как да се направи така?

Моята по горе е такава гумената която е разпробита в центъра и един лек вътрешен канал с поялник направен защото иначе жиците се прекъсват като се нахлузи топката на алуминиевата пръчка и по скоро на горните шлици които са против въртенето на топката.
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 22 Яну 2012, 12:30

Cosworth написа:
angel_lalov написа:а измисли ли такава която не се разглобява как да се направи така?

Моята по горе е такава гумената която е разпробита в центъра и един лек вътрешен канал с поялник направен защото иначе жиците се прекъсват като се нахлузи топката на алуминиевата пръчка и по скоро на горните шлици които са против въртенето на топката.

Късат се защото не сте ги пробили като хората.Мойта незнам вече колко време един път не се е прекъснала.
Колкото до направата на гумената,става по тоя начин да се направи,като се махне гуменото покритие и част от пластмасовото.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cosworth » 22 Яну 2012, 13:12

arr0gance написа:Късат се защото не сте ги пробили като хората.Мойта незнам вече колко време един път не се е прекъснала.
Колкото до направата на гумената,става по тоя начин да се направи,като се махне гуменото покритие и част от пластмасовото.

Не е защото не са прибрани жиците !!! А при мен самата жица излиза точно в средата от долу и между шлиците както казах но проблема беше там че всеки един ръб на шлицовия канал на лоста бяха много остри и режеха изолацията като нож и даваха накъсо затова съм ги поизгладил малко тези ръбове и няма ядове, а каналчето което направих от вътрешната страна на топката е още една гаранция. Интересно ми е твоята топка каква е би ли я показал, защото си мисля че са доста различни?
Последна промяна Cosworth на 22 Яну 2012, 22:53, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 22 Яну 2012, 13:59

Бай Семо написа:Моят кораб като не е М - се обезсмисля идеята с тая капачка М.

Първоначално се купуват много малко м-ки в България/заради финансовото състояние и липса на възможност да си купиш М-ка/, но като се внесат от колеги ентусиасти/ :bowdown: / и всеки почва да тунингова-м брони, м прагове, м лайсни, вейдъри, бели стопове, м джанти, м топки, смяна мотор и окачване и лека полека 1.6 и 1.8 стават М :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 23 Яну 2012, 13:52

Измислих, но в момента нямам под ръка такава. Още се чудя дали да се захвана с махагоновата, която в момента е на колата, тя е неразглобяема.

Сега се опитвам да намеря плочка, която не е от М топка, но пропуска светлина. За момента удрям на камък. Започвам да се замислям дали няма да може да се вземе една обикновена плочка и да се издълбарят цифрите с дремел?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cosworth » 23 Яну 2012, 22:03

stony1 написа:

Измислих, но в момента нямам под ръка такава. Още се чудя дали да се захвана с махагоновата, която в момента е на колата, тя е неразглобяема.

Сега се опитвам да намеря плочка, която не е от М топка, но пропуска светлина. За момента удрям на камък. Започвам да се замислям дали няма да може да се вземе една обикновена плочка и да се издълбарят цифрите с дремел?

Само с кърфица, по-дебела игла пробвах с дремел на една плочка по добре да не го правиш, с иглата изчопляш самата боя в каналите и се получава.
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: e46 sedan 316i
Мечтае да кара: джип

Мнение от peterkin » 30 Юни 2012, 20:22

Много добра идея, и аз се оборудвах ;) Съвсем си пасва с интериора, вързах го към диода на пепелника, така или иначе не пуша и се включва с габаритите и фаровете ;), а и си използвах оригиналния лост.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 10 Юли 2012, 12:12

Колеги хванах се и аз на това със светещата топка. Взех една счупена от една морга и почнах на нея да видя как ще е. Купих стъклото което прозира и до тук всичко е ок, но се оказа че моята топка има някакъв болт под стъклото. Какво държи, ако го махна да не се прецака нещо топката понеже е здрава и не искам да я чупя??
Благодаря предварително.

ПредишнаСледваща

Назад към E36