ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Dpy написа:.... праговете (едните са със сцепения лъч, другите са прави)...
правите прагове не се водят "М-техник"

на М3 се слагат единствено тези със диагоналния лъч
на обикновена е36 с "М" пакет прага е с диагоналния лъч
правия праг се води просто декоративен панел

Прав си
Не го бях проверявал. Мислех, че на обикновено е36 с "М" пакет, чат-пат ги слагат тях.

- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
Кутията от 18-ка тдс ще стане ли на 25-ца тдс ?
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Dpy написа:Няма разлика в м-елементите от фабрична м-ка или обикновено е36 с м-пакет. Особеностите са в предната броня(само решетките са различни), праговете (едните са със сцепения лъч, другите са прави), задната броня(има два вида добавки, едната е за един накрайник на ауспух, другата за два). Иначе за познаването при оглед, гледаш дали има щампа на БМВ, че има хубави пластмасови реплики, които трудно се различават. Иначе, ако м-пакета е автърмаркет стъклопластов е очевидно и не може да се сбърка(не си купувай такъв, от личен опит ти казвам). Цени можеш да разгледаш в подфоруми "Продава...." и "Сервизи, автоцентрове....." Като съвет, мога да ти дам, да си вземеш оригинален м-пакет, първо са по-здрави, второ можеш да си избереш да е от кола в твоят цвят, за да си спестиш боядисването, което сам знаеш, не е евтино
![]()
П.С. само огледала недей взема от англичанка, че назад нищо няма да виждаш
Благодаря за изчерпателния отговор!

Така или иначе и двата ми харесват такаче не е никакъв проблем. За цени това, което видях е ~600-700 и това е разбира се ако намериш цвета, който ти трябва. Ако трябва и да боядисваш отива вече към 1000. Такаче да се купи кола с М-пакет си е голям плюс. Искам да попитам и за бордовия компютър, който се намира под климатика? Също не се среща много често. Заслужава ли си да се търси кола с такъв? Каква информация дава?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Те са 3 вида бордови компютри
със сигурност колата ще има някакъв ... а иначе колкото повече копчета има толкова по добре 

п.п. даже май има още 1 вид ама немога намеря снимка

п.п. даже май има още 1 вид ама немога намеря снимка

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
GKuzmanov написа: със сигурност колата ще има някакъв ...
Ами ако е с часовник?

err0r написа:GKuzmanov написа: със сигурност колата ще има някакъв ...
Ами ако е с часовник?
е то тва от втората снимка също си е просто часовник...с термометър

Eто го само часовника, за който говори Грешката.

Според мен не е болка за умиране, ако няма борд. Монтира се, не са скъпи и наистина е по-добре други неща да са й ОК на колата, вместо това да се търси сляпо такава с борд.

Според мен не е болка за умиране, ако няма борд. Монтира се, не са скъпи и наистина е по-добре други неща да са й ОК на колата, вместо това да се търси сляпо такава с борд.
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
GKuzmanov написа:Те са 3 вида бордови компютрисъс сигурност колата ще има някакъв ... а иначе колкото повече копчета има толкова по добре
Имах предвид точно тези с аналоговия часовник за вариант без борд комп. А каква е разликата в опциите на 1-вия и 3-тия вариант? 2-рия се вижда, че има само термометър и дигитален часовник. 3-тия май има разход, но снимката на 1-вия с най-много копчета е малка и не мога да видя какво има повече.
liloff написа:Според мен не е болка за умиране, ако няма борд. Монтира се, не са скъпи и наистина е по-добре други неща да са й ОК на колата, вместо това да се търси сляпо такава с борд.
Не знам какви са им цените, но дори и да не са скъпи, може ли просто ей така да се навре тая кутия там? Не е ли въпрос и на датчици за информацията, която ще се показва, които ще липсват, ако колата заводски е с по-малкия борд комп или изобщо без него? Като цяло съм съгласен, че не е болка за умиране, но Е36 е един от малкото достъпни спортни автомобили на пазара, който има или съответно няма голям брой екстри. И както предполагам на всеки един от вас му се иска неговата кола да има всички възможни екстри, които са смислени разбира се, така ми се иска и на мен.

Сега да попитам и за така любимите на всички ни агрегати!

Добре е, че питаш преди да купуваш, а не като мен на времето, хал хабер си нямах и скочих на първата срещтната
В състоянието в което беше, ако сега я бях погледнал, щях да и се изплюя отгоре и да се обърна на пета 

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Dpy написа:Добре е, че питаш преди да купуваш, а не като мен на времето, хал хабер си нямах и скочих на първата срещтнатаВ състоянието в което беше, ако сега я бях погледнал, щях да и се изплюя отгоре и да се обърна на пета
И аз така

П.П. Ама твойта вчера я видях и трябва да кажа че само едни 17-ски и трябват

- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
Къде мога да разбера колко Ф е заводската генерация на 318тдс

Да требе и сложа, ама най-рано на пролет, че имам приготвени 16-ки зимни...Nikito_nn написа:Dpy написа:Добре е, че питаш преди да купуваш, а не като мен на времето, хал хабер си нямах и скочих на първата срещтнатаВ състоянието в което беше, ако сега я бях погледнал, щях да и се изплюя отгоре и да се обърна на пета
И аз така, ако го знаех че съществува този форум преди да си купя колата...
П.П. Ама твойта вчера я видях и трябва да кажа че само едни 17-ски и трябват
em1l написа:Къде мога да разбера колко Ф е заводската генерация на 318тдс
Виж тука, снадката номер 3 я дават 50мм, би трябвало тръбата да е около 45мм
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Sedan/Europe/318tds-M41/LHD/M/1995/april/browse/exhaust_system/diesel_catalyst/
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: E39 S62B50
Колеги, интересува ме при смяната на накладки задължително ли трябва да купя и датчик или може да се ползва стария и също това има ли значение производителя на накладки с датчика. Как стои въпроса при накладките ?
Благодаря
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Ако старият датчик е здрав и усппееш да го извадиш от накладката здрав, ползвай го.
Накладките за е36 са със заготовки за датчик, независимо от марката им.
Накладките за е36 са със заготовки за датчик, независимо от марката им.