ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от zazomazo » 07 Сеп 2011, 21:10

Dpy написа:.... праговете (едните са със сцепения лъч, другите са прави)...

правите прагове не се водят "М-техник" :winky:

на М3 се слагат единствено тези със диагоналния лъч
на обикновена е36 с "М" пакет прага е с диагоналния лъч
правия праг се води просто декоративен панел
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 07 Сеп 2011, 23:44

Прав си :yes: Не го бях проверявал. Мислех, че на обикновено е36 с "М" пакет, чат-пат ги слагат тях.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 08 Сеп 2011, 1:09

Кутията от 18-ка тдс ще стане ли на 25-ца тдс ?
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Мнение от NeRoX » 08 Сеп 2011, 1:28

Dpy написа:Няма разлика в м-елементите от фабрична м-ка или обикновено е36 с м-пакет. Особеностите са в предната броня(само решетките са различни), праговете (едните са със сцепения лъч, другите са прави), задната броня(има два вида добавки, едната е за един накрайник на ауспух, другата за два). Иначе за познаването при оглед, гледаш дали има щампа на БМВ, че има хубави пластмасови реплики, които трудно се различават. Иначе, ако м-пакета е автърмаркет стъклопластов е очевидно и не може да се сбърка :D(не си купувай такъв, от личен опит ти казвам). Цени можеш да разгледаш в подфоруми "Продава...." и "Сервизи, автоцентрове....." Като съвет, мога да ти дам, да си вземеш оригинален м-пакет, първо са по-здрави, второ можеш да си избереш да е от кола в твоят цвят, за да си спестиш боядисването, което сам знаеш, не е евтино ;)
П.С. само огледала недей взема от англичанка, че назад нищо няма да виждаш :mhihi:

Благодаря за изчерпателния отговор! :yes: За новите модели знам, че предлагат като допълнителна екстра М-пакети, но не че и при Е36 са го предлагали на времето. И от там заключението ми, че има евтини и качествени афтърмаркет пакети съдейки по това, че се срещат доста често. Предполагам за разликата в праговете си имал предвид тези двата:

bmw_e36_sedan_02.jpg

eurp_0902_01_z+BMW_E36_M3+front_view.jpg

Така или иначе и двата ми харесват такаче не е никакъв проблем. За цени това, което видях е ~600-700 и това е разбира се ако намериш цвета, който ти трябва. Ако трябва и да боядисваш отива вече към 1000. Такаче да се купи кола с М-пакет си е голям плюс. Искам да попитам и за бордовия компютър, който се намира под климатика? Също не се среща много често. Заслужава ли си да се търси кола с такъв? Каква информация дава?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 08 Сеп 2011, 18:55

Те са 3 вида бордови компютри :dunno: със сигурност колата ще има някакъв ... а иначе колкото повече копчета има толкова по добре :mhihi:

Изображение
Изображение
Изображение

п.п. даже май има още 1 вид ама немога намеря снимка
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 08 Сеп 2011, 20:44

GKuzmanov написа: със сигурност колата ще има някакъв ... :mhihi:

Ами ако е с часовник? :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 08 Сеп 2011, 21:03

err0r написа:
GKuzmanov написа: със сигурност колата ще има някакъв ... :mhihi:

Ами ако е с часовник? :mhihi:

е то тва от втората снимка също си е просто часовник...с термометър :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 08 Сеп 2011, 23:58

Eто го само часовника, за който говори Грешката.
Изображение

Според мен не е болка за умиране, ако няма борд. Монтира се, не са скъпи и наистина е по-добре други неща да са й ОК на колата, вместо това да се търси сляпо такава с борд.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Мнение от NeRoX » 09 Сеп 2011, 2:08

GKuzmanov написа:Те са 3 вида бордови компютри :dunno: със сигурност колата ще има някакъв ... а иначе колкото повече копчета има толкова по добре :mhihi:

Имах предвид точно тези с аналоговия часовник за вариант без борд комп. А каква е разликата в опциите на 1-вия и 3-тия вариант? 2-рия се вижда, че има само термометър и дигитален часовник. 3-тия май има разход, но снимката на 1-вия с най-много копчета е малка и не мога да видя какво има повече.

liloff написа:Според мен не е болка за умиране, ако няма борд. Монтира се, не са скъпи и наистина е по-добре други неща да са й ОК на колата, вместо това да се търси сляпо такава с борд.

Не знам какви са им цените, но дори и да не са скъпи, може ли просто ей така да се навре тая кутия там? Не е ли въпрос и на датчици за информацията, която ще се показва, които ще липсват, ако колата заводски е с по-малкия борд комп или изобщо без него? Като цяло съм съгласен, че не е болка за умиране, но Е36 е един от малкото достъпни спортни автомобили на пазара, който има или съответно няма голям брой екстри. И както предполагам на всеки един от вас му се иска неговата кола да има всички възможни екстри, които са смислени разбира се, така ми се иска и на мен. :) От тази гледна точка наличието му е плюс, ако ли не - здраве да е! :)

Сега да попитам и за така любимите на всички ни агрегати! :) Ако някой има наблюдения (предполагам голяма част от вас) ще се радвам на сподели няколко реда за едно сравнение м/у М50В25 и М52В28? Разлика в надеждност, разход и динамика разбира се? На теория 1-та к.с. и 20-30 н.м. не са кой знае какво, но на практика май не е съвсем така. От това, което съм видял в интернет за класическото упражнение от 0-100 им дават повече от половин секунда разлика в полза на 328i, което хич не е малко. Но разбира се само човек, който ги е карал или поне се е возил може да се изкаже най-компетентно. Благодаря предварително! :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Сеп 2011, 16:35

Добре е, че питаш преди да купуваш, а не като мен на времето, хал хабер си нямах и скочих на първата срещтната :mhihi: В състоянието в което беше, ако сега я бях погледнал, щях да и се изплюя отгоре и да се обърна на пета :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 11 Сеп 2011, 18:23

Dpy написа:Добре е, че питаш преди да купуваш, а не като мен на времето, хал хабер си нямах и скочих на първата срещтната :mhihi: В състоянието в което беше, ако сега я бях погледнал, щях да и се изплюя отгоре и да се обърна на пета :mhihi:

И аз така :mhihi: , ако го знаех че съществува този форум преди да си купя колата...
П.П. Ама твойта вчера я видях и трябва да кажа че само едни 17-ски и трябват :yes:
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Го на Ракйя
Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA

Мнение от em1l » 12 Сеп 2011, 2:40

Къде мога да разбера колко Ф е заводската генерация на 318тдс
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 12 Сеп 2011, 9:31

Nikito_nn написа:
Dpy написа:Добре е, че питаш преди да купуваш, а не като мен на времето, хал хабер си нямах и скочих на първата срещтната :mhihi: В състоянието в което беше, ако сега я бях погледнал, щях да и се изплюя отгоре и да се обърна на пета :mhihi:

И аз така :mhihi: , ако го знаех че съществува този форум преди да си купя колата...
П.П. Ама твойта вчера я видях и трябва да кажа че само едни 17-ски и трябват :yes:
Да требе и сложа, ама най-рано на пролет, че имам приготвени 16-ки зимни...
em1l написа:Къде мога да разбера колко Ф е заводската генерация на 318тдс

Виж тука, снадката номер 3 я дават 50мм, би трябвало тръбата да е около 45мм
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Sedan/Europe/318tds-M41/LHD/M/1995/april/browse/exhaust_system/diesel_catalyst/

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d '03
Мечтае да кара: E39 S62B50

Мнение от Slu4ainiK » 12 Сеп 2011, 13:43

Колеги, интересува ме при смяната на накладки задължително ли трябва да купя и датчик или може да се ползва стария и също това има ли значение производителя на накладки с датчика. Как стои въпроса при накладките ?
Благодаря

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 12 Сеп 2011, 13:59

Ако старият датчик е здрав и усппееш да го извадиш от накладката здрав, ползвай го.
Накладките за е36 са със заготовки за датчик, независимо от марката им.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36