ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
vaskina написа:Я ми кажете нормално ли е при всяко палене на колата да ми тръгва климатроника-е36 и имали начин да се изключи.
Не се включва климатроникът, а тубината на парното и то на минимална сила. Мисля, че беше обсъждано и не може да се махне.
- nabora
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1987 e30
Двойният датчик на климатика(номер: 64538390582) как трябва да работи? При нормална работа и на двете му букси да има затворена верига, при ниско налягане да прекъсва веригата в едната, а при високо налягане в другата верига? Прав ли съм?
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
колеги в коя посока се напъва обтегача на пистовия ремък при М50Б20, преди малко с един колега мъчим да свалим ремъка 30 минути и нищо не направихме
, а преди 1 месец майстора ми смени ремъка за 5 минути
къде е тайната

Kambe написа:колеги в коя посока се напъва обтегача на пистовия ремък при М50Б20, преди малко с един колега мъчим да свалим ремъка 30 минути и нищо не направихме![]()
къде е тайната
по груби спомени като напънеш с ключа обратно на часовниковата стрелка и се охлабва обтяжната ролка
сигурни ли сте, че не сте напъвали на другата ролка?

- Kambe
- старши ентусиаст
-
zazomazo написа:Kambe написа:колеги в коя посока се напъва обтегача на пистовия ремък при М50Б20, преди малко с един колега мъчим да свалим ремъка 30 минути и нищо не направихме![]()
къде е тайната
по груби спомени като напънеш с ключа обратно на часовниковата стрелка и се охлабва обтяжната ролка
ами да на 100% напъвахме ролката която е с обтегача, в моя случай той е хидравличния (амортесорчето) напъвахме към земята

Kambe написа:zazomazo написа:Kambe написа:колеги в коя посока се напъва обтегача на пистовия ремък при М50Б20, преди малко с един колега мъчим да свалим ремъка 30 минути и нищо не направихме![]()
къде е тайната
ами да на 100% напъвахме ролката която е с обтегача, в моя случай той е хидравличния (амортесорчето) напъвахме към земята
нищо де, утре ще напънете на обратно

наистина е за 5 минути работа

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Пригответе си една по-голяма тръба и малко wd-40 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
ogata написа:Пригответе си една по-голяма тръба и малко wd-40
И за какво ще ги ползват като само един ключ 16/гедоре/ им трябва да напънат малко и да освободят ремъка....
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Kambe
- старши ентусиаст
-
vladi_a_i написа:ogata написа:Пригответе си една по-голяма тръба и малко wd-40
И за какво ще ги ползват като само един ключ 16/гедоре/ им трябва да напънат малко и да освободят ремъка....
а отгоре през капака или на канал ще е по-лесно да се действа

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Здравейте колеги, от скоро ми се е разхлопала задницата ,мислех че е от боклуците в багажника го ги разчистих и пак тропаше в купето и когато погледнах тампоните на задните амортисьори/от към гумата ги гледах не съм махал мокета/ единия изглеждаше здрав на пипане ,но другия имаше луфт и можех да местя стъблото на амортисьора на ръка . До тук добре, установих от къде идва хлопането, поръчах си за тампон. И идва въпроса ми мога ли сам да го сменя въпросният тампон с подръчни материали /гедоре крих гаечни ключове и тн/ и ако е възможно каква е процедурата,вдигам на крик, махам гумата , отвътре магам мокета развивам гайките и тази която е на стеблото на амортисьора и би трябвало пружината да свърши останалото
само ли ще излезе амортисьора за да подменя тампона или се напъва някъде с кози крак
Благодаря предварително на всички

6>4
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
ShibinG написа:Здравейте колеги, от скоро ми се е разхлопала задницата ,мислех че е от боклуците в багажника го ги разчистих и пак тропаше в купето и когато погледнах тампоните на задните амортисьори/от към гумата ги гледах не съм махал мокета/ единия изглеждаше здрав на пипане ,но другия имаше луфт и можех да местя стъблото на амортисьора на ръка . До тук добре, установих от къде идва хлопането, поръчах си за тампон. И идва въпроса ми мога ли сам да го сменя въпросният тампон с подръчни материали /гедоре крих гаечни ключове и тн/ и ако е възможно каква е процедурата,вдигам на крик, махам гумата , отвътре магам мокета развивам гайките и тази която е на стеблото на амортисьора и би трябвало пружината да свърши останалотосамо ли ще излезе амортисьора за да подменя тампона или се напъва някъде с кози крак
![]()
Като свалиш гумата сложи под носача нещо като трупче и пак я спусни та да не ти хвръкне пружината и действай спокойно,та ти си почти готов на теория само практиката в последствие

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
много благодаря за пореден път колега, утре при благоприятни условия и няколко кутийки фанта се захващам ,до колкото разбирам не е нищо сложно 

6>4
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
ShibinG написа:Здравейте колеги, от скоро ми се е разхлопала задницата ,мислех че е от боклуците в багажника го ги разчистих и пак тропаше в купето и когато погледнах тампоните на задните амортисьори/от към гумата ги гледах не съм махал мокета/ единия изглеждаше здрав на пипане ,но другия имаше луфт и можех да местя стъблото на амортисьора на ръка . До тук добре, установих от къде идва хлопането, поръчах си за тампон. И идва въпроса ми мога ли сам да го сменя въпросният тампон с подръчни материали /гедоре крих гаечни ключове и тн/ и ако е възможно каква е процедурата,вдигам на крик, махам гумата , отвътре магам мокета развивам гайките и тази която е на стеблото на амортисьора и би трябвало пружината да свърши останалотосамо ли ще излезе амортисьора за да подменя тампона или се напъва някъде с кози крак
![]()
Даже не се сваля колелото,само развиваш тампона от гайките в багажника,развиваш амортисьора от носача и той ти пада в ръцете... после смяната на тампона е игра

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
свалих амортисьора но се закучи гайката на стеблото не мога да отвия върти се цялото стебло има ли някаква тънкост която ми убягва 
оградил съм в червено гайката която не се дава

оградил съм в червено гайката която не се дава

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
6>4
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Отгоре държиш контра с едно малко ключе за контра
,гайката се отвива много лесно...може даже да стиснеш на менгеме и тогава да отвърташ,но само отгоре над гайката не по оста надолу