ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Jim Beam » 31 Юли 2011, 21:22

vaskina написа:Я ми кажете нормално ли е при всяко палене на колата да ми тръгва климатроника-е36 и имали начин да се изключи.

Не се включва климатроникът, а тубината на парното и то на минимална сила. Мисля, че беше обсъждано и не може да се махне.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1987 e30

Мнение от nabora » 31 Юли 2011, 22:10

Двойният датчик на климатика(номер: 64538390582) как трябва да работи? При нормална работа и на двете му букси да има затворена верига, при ниско налягане да прекъсва веригата в едната, а при високо налягане в другата верига? Прав ли съм?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 01 Авг 2011, 21:19

колеги в коя посока се напъва обтегача на пистовия ремък при М50Б20, преди малко с един колега мъчим да свалим ремъка 30 минути и нищо не направихме :oops: :oops: , а преди 1 месец майстора ми смени ремъка за 5 минути :conf: къде е тайната
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 01 Авг 2011, 21:33

Kambe написа:колеги в коя посока се напъва обтегача на пистовия ремък при М50Б20, преди малко с един колега мъчим да свалим ремъка 30 минути и нищо не направихме :oops: :oops: , а преди 1 месец майстора ми смени ремъка за 5 минути :conf: къде е тайната

по груби спомени като напънеш с ключа обратно на часовниковата стрелка и се охлабва обтяжната ролка
сигурни ли сте, че не сте напъвали на другата ролка? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 01 Авг 2011, 21:37

zazomazo написа:
Kambe написа:колеги в коя посока се напъва обтегача на пистовия ремък при М50Б20, преди малко с един колега мъчим да свалим ремъка 30 минути и нищо не направихме :oops: :oops: , а преди 1 месец майстора ми смени ремъка за 5 минути :conf: къде е тайната

по груби спомени като напънеш с ключа обратно на часовниковата стрелка и се охлабва обтяжната ролка

ами да на 100% напъвахме ролката която е с обтегача, в моя случай той е хидравличния (амортесорчето) напъвахме към земята
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 01 Авг 2011, 22:21

Kambe написа:
zazomazo написа:

ами да на 100% напъвахме ролката която е с обтегача, в моя случай той е хидравличния (амортесорчето) напъвахме към земята

нищо де, утре ще напънете на обратно :)
наистина е за 5 минути работа
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 01 Авг 2011, 22:44

Пригответе си една по-голяма тръба и малко wd-40 ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 02 Авг 2011, 10:10

ogata написа:Пригответе си една по-голяма тръба и малко wd-40 ;)

И за какво ще ги ползват като само един ключ 16/гедоре/ им трябва да напънат малко и да освободят ремъка....
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 02 Авг 2011, 15:14

vladi_a_i написа:
ogata написа:Пригответе си една по-голяма тръба и малко wd-40 ;)

И за какво ще ги ползват като само един ключ 16/гедоре/ им трябва да напънат малко и да освободят ремъка....

а отгоре през капака или на канал ще е по-лесно да се действа :conf:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 05 Авг 2011, 19:44

Здравейте колеги, от скоро ми се е разхлопала задницата ,мислех че е от боклуците в багажника го ги разчистих и пак тропаше в купето и когато погледнах тампоните на задните амортисьори/от към гумата ги гледах не съм махал мокета/ единия изглеждаше здрав на пипане ,но другия имаше луфт и можех да местя стъблото на амортисьора на ръка . До тук добре, установих от къде идва хлопането, поръчах си за тампон. И идва въпроса ми мога ли сам да го сменя въпросният тампон с подръчни материали /гедоре крих гаечни ключове и тн/ и ако е възможно каква е процедурата,вдигам на крик, махам гумата , отвътре магам мокета развивам гайките и тази която е на стеблото на амортисьора и би трябвало пружината да свърши останалото :mhihi: само ли ще излезе амортисьора за да подменя тампона или се напъва някъде с кози крак :?:

Благодаря предварително на всички :bchug:
6>4

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 05 Авг 2011, 22:17

ShibinG написа:Здравейте колеги, от скоро ми се е разхлопала задницата ,мислех че е от боклуците в багажника го ги разчистих и пак тропаше в купето и когато погледнах тампоните на задните амортисьори/от към гумата ги гледах не съм махал мокета/ единия изглеждаше здрав на пипане ,но другия имаше луфт и можех да местя стъблото на амортисьора на ръка . До тук добре, установих от къде идва хлопането, поръчах си за тампон. И идва въпроса ми мога ли сам да го сменя въпросният тампон с подръчни материали /гедоре крих гаечни ключове и тн/ и ако е възможно каква е процедурата,вдигам на крик, махам гумата , отвътре магам мокета развивам гайките и тази която е на стеблото на амортисьора и би трябвало пружината да свърши останалото :mhihi: само ли ще излезе амортисьора за да подменя тампона или се напъва някъде с кози крак :?:

Като свалиш гумата сложи под носача нещо като трупче и пак я спусни та да не ти хвръкне пружината и действай спокойно,та ти си почти готов на теория само практиката в последствие :yes:,а колегата Мето мисля беше споменал,че ги сменя отгоре тампоните,но не съм много сигурен..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ShibinG » 05 Авг 2011, 23:06

много благодаря за пореден път колега, утре при благоприятни условия и няколко кутийки фанта се захващам ,до колкото разбирам не е нищо сложно :bchug:
6>4

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 06 Авг 2011, 3:43

ShibinG написа:Здравейте колеги, от скоро ми се е разхлопала задницата ,мислех че е от боклуците в багажника го ги разчистих и пак тропаше в купето и когато погледнах тампоните на задните амортисьори/от към гумата ги гледах не съм махал мокета/ единия изглеждаше здрав на пипане ,но другия имаше луфт и можех да местя стъблото на амортисьора на ръка . До тук добре, установих от къде идва хлопането, поръчах си за тампон. И идва въпроса ми мога ли сам да го сменя въпросният тампон с подръчни материали /гедоре крих гаечни ключове и тн/ и ако е възможно каква е процедурата,вдигам на крик, махам гумата , отвътре магам мокета развивам гайките и тази която е на стеблото на амортисьора и би трябвало пружината да свърши останалото :mhihi: само ли ще излезе амортисьора за да подменя тампона или се напъва някъде с кози крак :?:

Даже не се сваля колелото,само развиваш тампона от гайките в багажника,развиваш амортисьора от носача и той ти пада в ръцете... после смяната на тампона е игра :yes: .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ShibinG » 06 Авг 2011, 20:45

свалих амортисьора но се закучи гайката на стеблото не мога да отвия върти се цялото стебло има ли някаква тънкост която ми убягва :D
DSC00299.JPG

оградил съм в червено гайката която не се дава :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
6>4

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 06 Авг 2011, 22:46

Отгоре държиш контра с едно малко ключе за контра :yes: ,гайката се отвива много лесно...може даже да стиснеш на менгеме и тогава да отвърташ,но само отгоре над гайката не по оста надолу :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E36