Защо още караш е36?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Защо още караш е36?
Тия от Алпина дори не поддържат архив с предходните си модели, което е доста тъпо. Има неофициален в който тая 2 .5 липсва, но по форумите пише, че явно е имало нещо подобно правено в 200 екземпляра за Англия. Нищо особено обаче. Малко тунек отвън, генерация и ремап.
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
bum_bum написа:Тия от Алпина дори не поддържат архив с предходните си модели, което е доста тъпо. Има неофициален в който тая 2 .5 липсва, но по форумите пише, че явно е имало нещо подобно правено в 200 екземпляра за Англия. Нищо особено обаче. Малко тунек отвън, генерация и ремап.
бате имат си архив ама е вътрешен ако решат могат да те запознаят със човека който ти е сглобил колата ама не го правят за ганя и иван

1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
https://www.youtube.com/watch?v=BmxxQHATZXU
само като чувам звука от това прасе и настръхвам! А какво е като се пипне малко тук там
Тековал съм ви Мките, пък нека е зле с осмака
. Йем са казали "най-доброто от 6 цилинцъра - Sмоторите". Защото дефакто им е било трудно с 8 цилиндъра да изработят добра Е36ца.
Алпина пък са върнали: "Айде бе, дай да видим тази работа"
Интересно е и описанието под клипа.
Всеки може да сложи М пакет, 328чка и т.н. Що ли обаче осмаци нещо не се редят много в коша афтърмаркет!
Ами защото лесно се копира М, ама не е лесно да се копира Алпина. Пък нека му е зле на някой със стоков седан и само с преден долен /под долен = М казала на А - много си долна, да знаеш
/нож и разни винил лепенки по дължина
п.с.
http://www.alpina-archive.com/?page_id=59&nmt=B8-4.6
по-добър от този каталог не знам дали има...
винаги са "цакали" Мгмбх, откакто станаха официален бранд. Много интересно и прясно инфо е репортажа на АутоМотор унд Шпорт при сравняване на Ф10ките 550d на М и Алпина. И как първата е "по-зле", въпреки 3те турбини и уж по-добрия аеродинамичен пакет. Алпината с ~40 конски сили по-малко, с 2 турбини и аеродинамика от потока на въздух през мотора и отвън - я скри по повечето параметри и обща оценка 
само като чувам звука от това прасе и настръхвам! А какво е като се пипне малко тук там

Тековал съм ви Мките, пък нека е зле с осмака

Алпина пък са върнали: "Айде бе, дай да видим тази работа"

Всеки може да сложи М пакет, 328чка и т.н. Що ли обаче осмаци нещо не се редят много в коша афтърмаркет!
Ами защото лесно се копира М, ама не е лесно да се копира Алпина. Пък нека му е зле на някой със стоков седан и само с преден долен /под долен = М казала на А - много си долна, да знаеш

п.с.

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
kagebista написа:https://www.youtube.com/watch?v=BmxxQHATZXU
само като чувам звука от това прасе и настръхвам! А какво е като се пипне малко тук там![]()
Тековал съм ви Мките, пък нека е зле с осмака. Йем са казали "най-доброто от 6 цилинцъра - Sмоторите". Защото дефакто им е било трудно с 8 цилиндъра да изработят добра Е36ца.
Алпина пък са върнали: "Айде бе, дай да видим тази работа"Интересно е и описанието под клипа.
Ами защото лесно се копира М, ама не е лесно да се копира Алпина. Пък нека му е зле на някой със стоков седан и само с преден долен /под долен = М казала на А - много си долна, да знаеш/нож и разни винил лепенки по дължина
![]()
п.с.
винаги са "цакали" Мгмбх, откакто станаха официален бранд. Много интересно и прясно инфо е репортажа на АутоМотор унд Шпорт при сравняване на Ф10ките 550d на М и Алпина. И как първата е "по-зле", въпреки 3те турбини и уж по-добрия аеродинамичен пакет. Алпината с ~40 конски сили по-малко, с 2 турбини и аеродинамика от потока на въздух през мотора и отвън - я скри по повечето параметри и обща оценка
пропусна теста на autocar https://www.youtube.com/watch?v=NoRAeL8qgSM накрая изненада не избраха иемката

1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
Интересно е е36 М3 с/у В8 Alpina кое е по-бързо... В интернет няма много клипове на точно тази Алпина
Тук B8 е комби и с/у е46 М3 и пак не му се дава много

Тук B8 е комби и с/у е46 М3 и пак не му се дава много

..Bayerische Motoren Werke..

Алпината я дават малко по-бърза
М vs Alpina
0-100 km/h (s): 5 4.7
0-200 km/h (s):19.6 17.8
0-250 km/h (s):40.5 36.3
0- 1/4 mile (s):13.3 13
80-120 km/h (s):3.2 3.1

М vs Alpina
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Ant0n написа:Алпината я дават малко по-бърза![]()
М vs Alpina
Малко, малко ... 2 коли ластик

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Дизелова Алпина вс. високотехнологична М-ка!? На писта!? Слезте на земята
Малко да ви върна към темата... От моя гледна точка
Защо ме е яд, че не карам още Е36 ли? 
Ами липсва ми линията. Липсва ми уникално красивия за мен М-пакет. Липсват ми дългите врати на купето. Липсва ми джама без рамка. Липсват ми стайл 24-ките. Липсва ми авусблу-то. Липсват ми Бош фаровете. Липсва ми красивия троен стоп на купето. Много неща ми липсват
Та това е модела, който ме запали по БМВ! Ех дали, някой ден пак ще си взема една пуканка 

Малко да ви върна към темата... От моя гледна точка

Ами липсва ми линията. Липсва ми уникално красивия за мен М-пакет. Липсват ми дългите врати на купето. Липсва ми джама без рамка. Липсват ми стайл 24-ките. Липсва ми авусблу-то. Липсват ми Бош фаровете. Липсва ми красивия троен стоп на купето. Много неща ми липсват

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Само да вметна горе за не забелязалите - Б8цата разгръща от мясно на 3та предавка до 100 към 6 секунди ги преброих
Ами то май излиза че Алпина е високотехнологична Мка. Луксозни автомобили без да им миришат обувките на спорт от пръв поглед. С бая живец под капака, хем да изглеждат под нивото на спортен М, хем да не отстъпват и да не дават никакъв картбланш.
По темата: да дам много $ за редки капачки за джанти, които на ръка нямат сваляне и след няколко приятни завоя от вчера да разбера че едната си хвана друг път - безценно. Преди време същата работа с няколко завоя и реши, че не трябва да я закачам. Та мръдна новият акумулатор в багажника и му спука пластмасата на първата клетка
.
Как да не я обичам тая кола със собствен характер да я е.а

Ами то май излиза че Алпина е високотехнологична Мка. Луксозни автомобили без да им миришат обувките на спорт от пръв поглед. С бая живец под капака, хем да изглеждат под нивото на спортен М, хем да не отстъпват и да не дават никакъв картбланш.
По темата: да дам много $ за редки капачки за джанти, които на ръка нямат сваляне и след няколко приятни завоя от вчера да разбера че едната си хвана друг път - безценно. Преди време същата работа с няколко завоя и реши, че не трябва да я закачам. Та мръдна новият акумулатор в багажника и му спука пластмасата на първата клетка

Как да не я обичам тая кола със собствен характер да я е.а

Мъжът струва точно толкова,
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Тези времена дето сте ги пуснали за 3.0 или 3.2 са? Алпината е по-бърза от м3 на драг, но как биха изглеждали нещата на писта?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Е36-цата не е само М-ка и Алпина ! Това са и всички други обикновени седани,комбита,купета,хетчбеци! Не е необходимо да е пълен М-пакет и да струва 10-15000лв.Какво и е на една съвсем стокова,но напълно запазена и поддържана кола? Просто модела е здрав и непретенциозен! Поне в нашите очи,дизайна и е доста красив! Пълна гама от двигатели за всеки: от икономични дизели до "яки" бензинки! Всички екстри,които виждаме в новите коли ги е имало и в Е36! Невероятно разнообразие от части,с които човек може да персонализира колата си до безкрай! Ремонтопригодна отвсякъде! Нещо,което не може да се каже за другите коли или много рядко. "Мислена" кола,конструирана с други идеи,а не само да изкара гаранцията.Всеки би карал по-нова кола,това е несъмнено.Въпроса е,че докато реши да го направи или му се отвори възможност за това,караме едни много добри автомобили!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Защо още караш е36?
Аз от това, което съм гледал... ама не съм се задълбочавал много честно казано... Има голяма разлика в окачването на М, рейките са по-бързи също, диференциала, спирачки... За двигателя ясно. Но окачването на М не е много трудно да се докара, само дето носачите са 2х 3х на обикновенните. Имам предвид не са чак толкова извънземни М.
Нещо интересно, което ми направи впечатление е, че лагерите отзад са от Е34 и не са като на останалите Е36. Явно много дребни детайли се натрупват.
Нещо интересно, което ми направи впечатление е, че лагерите отзад са от Е34 и не са като на останалите Е36. Явно много дребни детайли се натрупват.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
и заради този поглед 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
..Bayerische Motoren Werke..