Бензин в маслото 318ис
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- iamatuning
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 525
Re: Бензин в маслото 318ис
Аз искам да задам въпрос вместо колежката - а дали има вероятност имобилайзера да прави парчета?Питам понеже ми се е случвало кола както работи и гасне - оказа се точно това!
- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is M42
iamatuning написа:Аз искам да задам въпрос вместо колежката - а дали има вероятност имобилайзера да прави парчета?Питам понеже ми се е случвало кола както работи и гасне - оказа се точно това!
БМВ-то ми няма имобилайзер. Всъщност купих колата с този проблем с оборотите и реших да сменя алармата и да си сложа радар и откакто направих това започнаха и по - сериозните проблеми с угасването. Но може би, ако не бях сменяла алармата пак щеше да се влоши така, въпрос на време е било, тя си имаше този проблем.
- iamatuning
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 525
Да бе съгласен съм но нали трябва да се ровим и аз от къде да знам как е била колата но със сигурност не е излязла от завода така.
Голямо умуване пада.
Коя година ти е колата?

Голямо умуване пада.
Коя година ти е колата?
- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
iamatuning написа:Аз искам да задам въпрос вместо колежката - а дали има вероятност имобилайзера да прави парчета?Питам понеже ми се е случвало кола както работи и гасне - оказа се точно това!
Мдаааа... и съм се срещал с такива проблеми. Бая ровене падна, докато не оказа, че имобилайзера прави номера.
Колежке, защо пък не пробвате да изключите този ... радар, който си монтирала?!? Да не би от там идва някаква грешка? Преди това от алармата а сега от този радар. Говоря малко наизуст, но нали хвърляме боб и току-виж някой нацели истината

- mitakaBE
-
-
- Кара: E21 315 купе
- Мечтае да кара: E21 Alpina
колежке , а замисляла ли си се колко пари си хвърлила до момента за да търсиш проблема ?
извиняваи че ти се меся но няма ли да е по добре да си вземеш един нов мотор и край на проблемите , из форума все още има доста читави М42-ки без забележки за около 400 -500 лева пълен комплект .
извиняваи че ти се меся но няма ли да е по добре да си вземеш един нов мотор и край на проблемите , из форума все още има доста читави М42-ки без забележки за около 400 -500 лева пълен комплект .
- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12
Да се пробва с друг компютър ?
Според мен ако е от електрониката и друг мотор да се сложи пак ще прави същото
Колежке ти не каза дали още ти гори 25/100 и дали още смесва бензин масло и антифриз, поне тия сериозни проблеми изчисти ли ги ?
А иначе си писала че колата е 94 година , но бронята ти е фейсовата.
Колежке ти не каза дали още ти гори 25/100 и дали още смесва бензин масло и антифриз, поне тия сериозни проблеми изчисти ли ги ?
Последна промяна bmw318is4 на 22 Дек 2011, 20:25, променена общо 1 път

- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti
- Мечтае да кара: 318ti ;)
Аз да споделя нещо от личен опит:
Преди време имаше 1 хубавица с 1 ровер в нашия град със странен, но дребен проблем.
Мисълта ми е, че ходи по какви ли не сервизи и се връща по няколко пъти без да е решен проблема в продължение на 4-5 месеца както конкретния случай. И какво се оказа накрая, че никой не й оправя колата нарочно и я викат отново и отново само, за да се опитат да й влезнат в гащите. Най-накрая чрез някакви познати идва при нас и проблема е отстранен срещу 10лв и 1 час. Не казвам, че при колежката е същия случай, но вероятността да се "разхожда" по сервизите от маса време ей така, защото някой решил, че може да я има хич не е малка. Така, че колежке опитай чрез някакви познати да се добереш до сервиз, в който хората ще мислят с другата глава(колкото и да е трудно) и да свършат работа.
Поздрави и нищо лично
Преди време имаше 1 хубавица с 1 ровер в нашия град със странен, но дребен проблем.
Мисълта ми е, че ходи по какви ли не сервизи и се връща по няколко пъти без да е решен проблема в продължение на 4-5 месеца както конкретния случай. И какво се оказа накрая, че никой не й оправя колата нарочно и я викат отново и отново само, за да се опитат да й влезнат в гащите. Най-накрая чрез някакви познати идва при нас и проблема е отстранен срещу 10лв и 1 час. Не казвам, че при колежката е същия случай, но вероятността да се "разхожда" по сервизите от маса време ей така, защото някой решил, че може да я има хич не е малка. Така, че колежке опитай чрез някакви познати да се добереш до сервиз, в който хората ще мислят с другата глава(колкото и да е трудно) и да свършат работа.
Поздрави и нищо лично

Да това с разиграването на мадамите по сервизите наистина го има... Аз познавам 2 млади жени, имат едно Audi A4 1.8... Веднъж случайно ги питах да не би да е 1.8Тurbo (известен мотор) и разбрах, че някакъв ги влачел лъгал и мотал с обслужването на колата... За взетите пари от ролки ремъци ( и ангренаж) + свещи - нищо не било реално сменено... Усетили че са излъгани, като видяли несменените свещи при някакъв друг майстор..
Колежке, да не прозвучи като че ли ти казвам какво да правиш, но няма да е зле да ходиш по сервизите с мъж до теб, и той да ги занимава. Че наистина може да злоупотребяват само зада те разиграват я за пари я за друго...
Може и да има връзка с гасненето на колата и тези аларма и радар които са слагали след като си я взела.

Инъче май само компютъра остана...
- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
bmw318is4 написа:Да се пробва с друг компютър ?
Колега, още ми гори около 20-25 /100 , неприятна работа е. Не смесва масло с антифриз, няма такъв проблем, поне това е добре. Ако гледаш снимката, която е на профила ми, това не е моето БМВ, бронята ми не е фейсова

Остана действително само компа. Тази сутрин както беше студена я запалих, и както си работи няколко секунди на място започна да се тресе.. дадох малко газ и се оправи. Много рядко го прави, когато е студена , но се случва.
Колкото до разиграването може и да сте прави, но си мисля, че просто майсторите се изчерпаха с идеите за проблема и просто не знаят от какво е

Дано догодина да я оправя най-сетне

Желая на всички весели празници!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
20-25/100, да не ти е пробит резерВара 

- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
zBoost написа:20-25/100, да не ти е пробит резерВара
Не е пробит.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
на твое място бих проверил всички връзки (маркучи) от резервоара до бензиновия филтър някъде на стенд. виж и регулатора на налягането нормално ли работи. дюзите чистихте ли ги? няма грешки при диагностиката така ли? самата кола върви ли нормално и други симптоми има ли. трябва да се отстрани тоя проблем, щото тва е много безразсъден разход...
а аз си мислех, че мойта ис-ка харчи много (11)

- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
zBoost написа:на твое място бих проверил всички връзки (маркучи) от резервоара до бензиновия филтър някъде на стенд. виж и регулатора на налягането нормално ли работи. дюзите чистихте ли ги? няма грешки при диагностиката така ли? самата кола върви ли нормално и други симптоми има ли. трябва да се отстрани тоя проблем, щото тва е много безразсъден разход...
Регулатора го смениха, маркучите също са сменени. Грешки няма на диагностика. Самата кола от време на време не иска да пали и постоянно клати оборотите и самата работа на двигатела се чува, че не е равномерна. Инъче има мощност, на скорост няма проблем, проблема е на празен ход и запалването.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Колежке, такъв разход само ламбда сонда може да ти даде
Този разход не е нормален определено! Твоята кола трябва да харчи 10-12/100 за София
Пробвай с работеща сонда на някой колега от форума, от твоя край 
П.С: Весели Коледа и весели празници!

П.С: Весели Коледа и весели празници!