раздувки на калниците
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Sagat
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530i Touring,E36 328i Coupe, X3
- Мечтае да кара: E92 GTS
Re: раздувки на калниците
Задните са 255/40 моя грешка, незнам защо съм останал с впечатление, че са 45
.Окачването е lowtec street версията. Вече съм с 16-ки зимни и веждите ми изглеждат, като на Recep İvedik
.Колата е мега смешна, но тия дни я връщам в сервиза да я завършат. Кой знае докато е готова може да се наложи да сложа пак летните
Колкото до 245, незнам как изглежда на 10 j джанта, но не искам гумата ми да е стречната (отново), а мисля че 255 е минимума за 10j (без да изглежда разпната). Ако греша ме поправете.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Sagat
- кандидат ентусиаст
-
Те като надставка ли се слагат или ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Да, но върши работа за малко изрязване на калника. За големи джанти си трябва работа като на твойта. Тия ще ги сложа на компакта да влиза брока с по-широките гуми за лятото, а купето ще си го направя като твойта.
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
bum_bum ти с какъв размер гуми/джанти караш?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
На компакта съм със 17'' 7J 235/45.
На купето ще са 17'', 8,5 ЕТ12, за гумите все още не знам, ще ги мисля дали да са стречната или по-широки за да може да сложи някой кон и на асфалта. Със сигурност ще са семи слик и не знам ако са тесни дали няма да дадат фира скоропостижно.
На купето ще са 17'', 8,5 ЕТ12, за гумите все още не знам, ще ги мисля дали да са стречната или по-широки за да може да сложи някой кон и на асфалта. Със сигурност ще са семи слик и не знам ако са тесни дали няма да дадат фира скоропостижно.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
По-добре с широки баници от колкото стреч, не за друго, а просто пътищата ни не стават...
- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:На компакта съм със 17'' 7J 235/45.
А компакта ти със спорти пружини ли си ? Защото аз съм с 15'' и гумата ми е почти до калника и мисля че няма да може да влезне 17'' , а дори и да влезне ще опира !

- Sagat
- кандидат ентусиаст
-
Стречът е много калпава работа според мен. Особено ако е екстремен, както беше моя
. Никакво сцепление с асфалта! Тръгвам от 1500 с 16-ката въртя гуми (ужас)! Като се разтегнат стари гуми стават по-зле от пластмаса! Да не казвам, че возията е като на римска колесница. На последно място опасността да ти се извади гумата при остър завой ми беше най-големия страх.
Изобщо не е за състезатели това
.Трябва да си ебаси позьора за стреч, а има и друго, веднъж слизах от нещо като бордюр беше около 3 см и така ми се издълба борда на джантата, че направо ми причерня 3 пъти, а минувачите замалко да извикат линейка.
За стреч на моята кола повече не искам да чувам, но поне си гo изживях и това

Изобщо не е за състезатели това

За стреч на моята кола повече не искам да чувам, но поне си гo изживях и това

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Нормално стречнатата гума е по-устойчива от нормално монтираната и седи по-твърда. Бордри и возия не ме притесняват, щото няма да ми се налага да я катеря никъде, а возията и без това е като на каруца и по-зле едва ли има накъде.
Варианта ми за задни ако искам да е като твоя вариант, който също ме кефи е 235/45 или 245/40. Ще го помисля.
Освен да са ти заминали пружините, щото с 60/40 и 18'' с ет35 няма проблем.
Варианта ми за задни ако искам да е като твоя вариант, който също ме кефи е 235/45 или 245/40. Ще го помисля.
alexanderkirow написа:bum_bum написа:На компакта съм със 17'' 7J 235/45.
А компакта ти със спорти пружини ли си ? Защото аз съм с 15'' и гумата ми е почти до калника и мисля че няма да може да влезне 17'' , а дори и да влезне ще опира !
Освен да са ти заминали пружините, щото с 60/40 и 18'' с ет35 няма проблем.
- Sagat
- кандидат ентусиаст
-
Зависи какъв е стреча! Аз лично като сложиш 215 на 10j-то мога да кажа, че ако бях навил сезал около джантата и карах по него нямаше да видя никаква разлика като сцепление и твърдост.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
До последно карах 205/45 на 8J и гумата стоеше добре на джантата, а возията не бе кой знае колко по-трагична. Даже гумите бяха рън-флет.

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
err0r написа:ЕТ13 са ти...
тва да ме навява ли на мисълта, че 17" 9,5ж ет30 с гума 255/40 няма да опира отзад с леко смачкани отвътре ръбове на калника? и колата е с 60-40