тресене на волана при спиране

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Touring M50

Мнение от EnthusiasT » 05 Юни 2008, 21:14

огледай си гумите,ако смяташ че са балансирани пробвай с тампоните,ако и това не оправи нещата сменяй накладки и ако се наложи дискове и както каза колегата - не прави компромис със цената и качеството на накладките! Дочувам че TEXSTAR са добри но не съм мн сигурен някои по запознат колега да каже

Потребител
Аватар

Re: тресене на волана при спиране

Мнение от goldy » 06 Юни 2008, 10:30

Кривите джанти и гуми се усещат като вибрация във волана и то най-много при спиране! При мен това беше проблема. При намаляване от 160 към 90 беше страшно. Всичко ми е сменено по окачването. Сега съм с нови гуми и изправени джанти и спира перфектно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 06 Юни 2008, 11:03

jekichan написа:Тмпоните на носачите са ми свършили със сигорност дори сам ги купил но още не сам ги сменил се няма време дали може наистина да е от тях иначе всичко останало по предницата е ОК

При изпрвни спирачни дискове и накладки, това тресене на волана при спиране може да е само от скъсани тампони и /или/ разбити шарнири. Когато тампона е разкъсан при рязко спиране носачите играят във втулките и предните колела непрекъснато променят сходимостта си. Аналогичен е случая с разбитите шарнири. Закарай колата да сменят каквото е необходимо, да й направят реглаж и няма да имаш повече проблеми от това естество.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Ф10, 2011, седан 535d

Мнение от GANUK » 06 Юни 2008, 15:35

mihal написа:При мен на опела беше от лагер, може и да е нещо разбито в окачването.

И при мен имаше разбит лагер на предна лява главина ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 06 Юни 2008, 20:59

Да ви питам тука единият ми диск е надран, стругар може ли да ми го оправи или само ще го развали?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Delphin metallic

Мнение от vromosa » 06 Юни 2008, 21:53

Здравеи колега,значи декември месец си взех Бимата веднага смених цялата предница:щанги,тампони,амортисиори,всичко ток.Нови джанти 15-ки с нови гуми и преди около месец пак започна да тресе,като имаш на предвид че гумите се балансирани,абе всичко ток и жици ама на пак тресе.
И пак вечерта се прибираш и пак отваряш форума и пак четеш следващия "МАНЯК" как се оплаква че нямало читави Е30-ки... ами колеги читавите Е30-ки си седят в гаражите на хората защото за тях са безценни

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328ti

Мнение от NOZES » 08 Юни 2008, 12:37

и аз имах подобен проблем. Оказа се крив заден диск..,който обърнал накладката на диагонал :) , но тъй като нямаш задни дискове :)) виж си предните :mhihi: :mhihi:

Иначе при по висока скорост при леко натискане на спирачката ми връщаше педала на всеки оборот на гумите ... и тресеше цялто купе

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 09 Юни 2008, 20:50

Смени тампоните и накладките,а за дискове не бързаи 1во виж какъв ще е ефекта от сменените чаркалъци.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

Потребител
Аватар
Кара: e36 1.8 is
Детайли за колата: m42b18

тресене на волана при спиране

Мнение от vvencoo » 11 Юни 2008, 12:18

брато и аз го имах този проблем доста време над 100-120 км ми тресеше докато един ден не полудях и карах на дривт Правец - София по стария път дисковете на спирачките бяха загрели много след което проблема беше изчезнал и го няма вече та мисълта ми е че наи вероятно на мен проблема ми е бил в дисковете провериги ако са нови ги даи на стругар

Предишна

Назад към E36