Въпрос за максимална скорост ...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 26 Май 2008, 9:59

Ами тогава не си вади пишката приятел, друго незнам какво мога да ти кажа.

Кажи ми че като автор на темата схвана въобще смисъла на разговора. Щото моето мнение е, че не.
Според тебе, някой отговори ли ти за прекъсвача?
Аз останах с впечатление че са ти казали само че не можеш да вдигнеш 210.
Както и да е де. о ни така, ни вака :)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Май 2008, 10:22

За показанието на скоростомера от голямо значение са и гумите... но скоростомера си дава отклонение, гаранция... при скорости от над 180-200км/ч се съмнявам да е по-малко от 5км/ч това отклонение... и като сложиш и факта, че може да си с "различни" от заводски предписаните гуми... отклонението може да ти стане доста сериозно...

Има го и другият момент.... примерно ако колата е замерена с 205/60/15 и след това сложиш 235/45/17, показанието на скоростомера ще е по-ниско спрямо това ако си с 15-ките гуми...

Колкото до 210км/ч при обороти малко над 6к... тва според мен не е възможно... най-малкото щото двете са свързани директно, а 210км/ч при 316i и да не е над 6500RPM.... тва не знам как може да стане... а и ограничителя на М43 ако не се лъжа е на 6200RPM...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 26 Май 2008, 10:23

Здравейте,
Извинявам се на колегата създал темата за офтопиците.
Лично аз не споря дали 316i ще може да развие някакви скорости, а щом колегата е написал че е направил лично аз му вярвам ;). Исках само да дам пояснение че скоростомера даже и с малко има грешка.
прегледайте това клипче нищо че колата е 328i
http://youtube.com/watch?v=ntNu6qZ5dnY&mode=related&search=
Обърнете внимание на аналоговия скоростомер и цифровия(там където се показва км и дневния километраж).
Изчисленията и на двата километража са от едно и също място не са различни у-ва, така може да видите нарочно въведената грешка в показанията на аналоговия скоростомер.
около 100км/ч(показалеца на аналоговия) е 2 км разлика а вече на 250 км/ч (показалеца на аналоговия) разликата е 7 км/ч.
Относно измерването с GPS и да ли са верни показалците им. Лично аз имах възможност да тествам с различни марки GPS на една и съща кола и бих казал че пак има отклонение с показалеца на колата(цифровия) и показалеца на ГПС(вярно е че бавно реагират някои модели с различни чипсети но все пак ако има продължителност на теста вярвам на показанието на ГПС че е по точно от тази на колата).
Поздрави и да не забравяте че ограничението е 130 км/ч на магистралата ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 26 Май 2008, 10:28

D3BEP написа:Има много глупаво противоречие в това да приемаме фабричните данни за максимална скорост, а да отхвърляме тотално фабричния километраж, не мислиш ли, liloff ?
Куца малко логиката, веднъж така, веднъж така.

Не мисля.
Закъснението на GPS ти е в рамките на 2-3 секунди, с високи скорости особено с малък двигател не ускоряваш толкова бързо, за да допуснеш че GPS-а показва глупости.

Както казах БМВ-то има значително по-качествен километраж от повечето коли и въпреки всичко съм 200% сигурен че при скорости над 150км/ч отклонението е сериозно.

Аз единственото на което ще повярвам като данни са заводските, които са за отделния модел, когато е била чисто нова. След поне 10 години амортизация, тези данни се влошават, а не подобряват, освен ако не бучкаш турбота и не правиш основни ремонти за хоби.

Никой не отрича 316ката като кола, или поне аз не го правя. Чудесна машина е, но не виждам защо трябва да бъде брутално измъчвана, за да се докаже на някой колко върви. Аз съм на принципа да си караме спокойно, да си стигнем здрави... Можеш да погледнеш и другите ми мнения относно гледната ми точка, ако имаш интерес.

Приятелю, нямам какво да доказвам на никой със 12 годишна кола, камо ли да си меря пишката с някой във форумите. Харесва си ми, карам си я, обслужвам си я и гледам да ми вози Д-то сигурно и комфортно. Ако исках кола да се гонкам, нямаше да е БМВ. Не съм от хората, които ще тръгнат да си правят злобни ластици с някакви коли по светофарите, щото виждаш ли имал съм някой кон отгоре...

Форда ми беше и все още е 1.6 - 90 коня на 1060кг. тегло (на кантар за прасета).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 26 Май 2008, 10:44

Моллов, прави си бате, това даже ако си спомняш аз бях този, дето ти обърна внимание - че джанти 17-ки, дето си ги сложи, особено не с много нисък профил гуми, ше ти обърнат показанията на скоростомера.
Ама друг е проблема. Човека тука пита защо не може да стигне прекъсвач, всички му отговарят че не било верно че вдигнал 210 км. ами били 207 или 209.
Ся, друг въпрос че и той не е в темата, ама първо: самата теза е глупава
второ, и да ги е вдигнал и да не ги е вдигнал пак има проблем някакъв
и трето: какво доказва скоростта му?
Въобще е тъпо. Без да говорим че не говорим за скорост на колата. Че е тъпо да хулим километража пък да се радваме на книжката.
Може би е глупаво и от негова страна да се хвали колко е вдигал, ама пък трябва ли всички за тов ада се хванат и да осерат всичко, сакън, само и само да докажат че за 316 тва е абсурд?

Аз да питам: що се изживяват "постиженията" му като състезание? Тая скорост ся ще трябва да му я запишете за рали "париж - дакар", ли, що ли... Нграда ли някаква трябва да му дадете от джоба си... Като го влече и си вярва, какво значение има?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Май 2008, 12:25

D3BEP написа:...

По каталожни данни километража на ВСИЧКИ БМВ-та ,показва с 5км отклонение в + над 100 км/ч :idea:
По GPS над 200 е около 10км. отклонението + в повечето служаии над 10км. мерил съм на няколко БМВ-та на голфове и така нататък.
И да всички автомобилни производители са се наговорили да правят километражите с отклонение в + ,за безопастност ,и тн.

Относно темата да нормално е да не можеш да вдигнеш повече от 210 км/ч с тоя мотор. Реалната скорост е 200,даже по заводски данни е 195 максималната.

Има теми в дъбест офф ,където алкс е обяснил колко коне трябват за 200 ,колко за 300 и колко за 320 ;) прочетете и ги и много неща ще ви се изяснят.
Всичко е математика,но е факт ,че за да успееш да добуташ 200 ,ти трябват 100 истински расови жребци ,не кътъри или уморени кобили :!:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mityooo » 26 Май 2008, 13:43

Е ,ако това не е изчерпателен отговор за вас ............ мъка мъкаа :( :

mityooo написа:Какво има да си обесняваш като не и стигат конете просто :!: ;)

Как да се "развърти" мотора и да стигне до "прекъсвач" като няма сила да го направи :?: :idea: ;) Някому още неясно :?:
Последна промяна mityooo на 26 Май 2008, 13:55, променена общо 1 път
0898578595

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от didich » 26 Май 2008, 13:55

По темата прекъсвач с тоя матор на 5 скорост - в дерето :mhihi:
Тенк ю пийпъл. Ще разгледам и другите теми.
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук!

no comment!!!!

Потребител
Аватар

Мнение от ludiq s draxtera » 29 Май 2008, 13:40

аз имам 320 и сам я карал с 220 - 230 пове4е не иска.с гуми оригинален размер...вярно 4е оборотомера отиде на 4ервен сектор ама нали е бумер тва варви та се каса на бати лубовницата :mhihi: :mhihi: ама търси 6 скорост та мисалта ми е мотора има желание за оште но влиза в мах обороти и му требват оште 1 скорост или по вискои мах обороти за по висока скорост..аз пак искам да отида поне на 340 км ... :mhihi: туи е бимера

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м20б20 90г
Мечтае да кара: е30 с38турбо

Мнение от BMWRACING » 29 Май 2008, 14:07

бате ти си с малко по-дълък диф( 3,38 ) щом си М43 ;)

а мойта е с 3,45 диф и на 200 влиза в джаза :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от didich » 29 Май 2008, 16:27

BMWRACING написа:бате ти си с малко по-дълък диф( 3,38 ) щом си М43 ;)

а мойта е с 3,45 диф и на 200 влиза в джаза :mhihi:

демек и требват още киловати във високите обороти за да запълни празнините по оборотомера и скоростомера :mhihi: Май май един чип тунинг ще и се отрази добре
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук!

no comment!!!!

Предишна

Назад към E36