не сваля прозореца купе

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Апр 2008, 12:00

Пичове, аз ли не ви разбирам, или проблема си е отколешният проблем с "палеца" при затварящият механизъм на вратата? точно той при натискането му дига джама (затворена врата), а при отпускането му го сваля (отваряне на врата)... от него зависи и светенето на плафона... когато е на "Auto" режим (средно положение) :)

Потребител
Аватар

Мнение от румен1 » 21 Апр 2008, 12:16

Ако сте от София в кв.Княжево има специализирана работилница за мех.на прозорци.

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 21 Апр 2008, 12:31

Mollov написа:Пичове, аз ли не ви разбирам, или проблема си е отколешният проблем с "палеца" при затварящият механизъм на вратата? точно той при натискането му дига джама (затворена врата), а при отпускането му го сваля (отваряне на врата)... от него зависи и светенето на плафона... когато е на "Auto" режим (средно положение) :)

:yes: и когато се счупи или поизтърка не дава сигнал за затворена врата и освен другите мизерии - в движение присветва плафона.
Бях се побъркала, изгасих лампите на плафона, но проблема сега е, че затворя ли вратата стъклото ми играе нагоре-надолу и не ми остава време да го оправя :evil:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Апр 2008, 13:12

Ако става така значи все още можеш лесно да го "поправиш" - значи палчето все още бачка.... залепи 2-3 "ленти" изолирбанд върху него, като гледай да не "стягаш", ми просто да го покриеш.... така ще "възстановиш" изтърканата част и трябва да нямаш проблеми вече ;) Ще стане кат ново :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 21 Апр 2008, 13:51

Абе най-добре отрежи от капачки за буркани от ония тънките дето се запечатват....и го превий там че да може да си работи копчето при натискане и освобождаване....и при мен е така на двете врати и нямам никакъв проблем...щото при мен,бях се побъркал от алармата...играеше ми стъклото и алармата се включваше...просто тази ламаринка ще послужи за покритие на луфта...понеже копчето е пластмасово и от вратата постоянно е клъвнало
а на тези дето питат защо не се смъква стъклото може би копчето е затиснато и заяло навътре и затова не играе ролята да се смъкне...опитайте да го дръпнене навън и ще разберете дали е в състояние!
А за изолирбланда като оставиш колата на слънце ще омекне и няма да играе никаква роля...по добре нещо твърдо ламаринено но тънко...за да предпази кълвенето при всяко отваряне и затваряне!

старши ентусиаст
Аватар

Re: не сваля прозореца купе

Мнение от fedoracore » 16 Апр 2010, 10:23

та са кое е наи удачното да се оправи палеца -със изолир банд или капачка :mhihi: -или на старо да търся с читаво палче.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 16 Апр 2010, 11:35

Още по-добре е да му напрайш една пъпка от поксипол т.е. да възстановиш изтритата част,аз на едната си врата тей го напрайх,ама на другата палчето беше потънало супер навътре и изобщо не работеше,та си взех от колега от форума цялата панта,вървят 5-10лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 16 Апр 2010, 19:55

Dpy написа:Още по-добре е да му напрайш една пъпка от поксипол т.е. да възстановиш изтритата част,аз на едната си врата тей го напрайх,ама на другата палчето беше потънало супер навътре и изобщо не работеше,та си взех от колега от форума цялата панта,вървят 5-10лв.

така ще го направя сега .
пък ,ако не стане ще търся друго.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от hag_1924 » 19 Апр 2010, 14:18

Колеги при мен не съм ги свалял още но едната(шоферската) като е вдигната и като мина през неравности и се сваля се едно съм си отворил вратата,а другата като я сваля до долу и трагна да дигам джама и стига до някаде и бучи и трябва да и помогна с ръка за да се дигне.От какво може да е това?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320i 93год.
Мечтае да кара: това по горе ми стига за сега но една колекция от М3-ки не бих отказал
Детайли за колата: Къса ми нервите!!!

Мнение от cursed_in_eternity » 15 Сеп 2012, 18:33

hag_1924 написа:Колеги при мен не съм ги свалял още но едната(шоферската) като е вдигната и като мина през неравности и се сваля се едно съм си отворил вратата,а другата като я сваля до долу и трагна да дигам джама и стига до някаде и бучи и трябва да и помогна с ръка за да се дигне.От какво може да е това?

И при мене абсолютно същия проблем(със бученето при вдигане на стъклото)направо полудявамсмених машинката,и сега имам 2 напълно работещи машинки,щото се оказа че не е това,механизма си изглежда изправен,не ми се вижда да е крив,имаше известен луфт между зелените тапички дето напътстват зъбното колело,но го оправих и пак същото,и водачите ми се виждат наред.Направо ще подивея с това стъкло.Някой ако има съвети ще е много полезно.Мерси предварително.
Изображение MY RIDE
!!!!

Потребител
Аватар

Мнение от mad_Doc... » 03 Мар 2013, 21:55

И аз да попитам за мойто Е 36 купе.за десня прозорец-като натисна бутона за вдигане,прозореца се сваля и обратно-като натисна за сваляне-прозореца се вдига :) и при затваряне и отваряне на вратата не мърда стаклото нагоре и надолу,както е нормално.

Предишна

Назад към E36