Здравейте... Нов съм..
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- guns3
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318ис
- Мечтае да кара: //М-Без Значение
- BOOKER
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW Е36 318 М40
Е36 325 М50
Е30 320 М50
Честито на бедния студент,да ти е жива и задрава и много да те слуша!!! За другите незнам,но на мен много ми е интересно колко ти е седнала тъз кръсавицъ двуврата! 

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
седнах в нея срещу 6120лв със седмична винетка и резервоар за да се прибера до русе
сега ще почвам да смятам и другите неща почвам да се замислям дали не беше по добре да си бях взел един хеликоптер под наем..

- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Morridin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бавно....
- Детайли за колата: 40-ска с газ ;)
Здравей, добре дошъл и честито!!! Много да се слушате
На твоите въпроси - 1 и 2 не мога да кажа нищо, колегите от Русе нека те упътят към някой читав сервиз, да не е с "майстори". Колкото до третия въпрос, при мен беше по същия начин - скъсан гумен ръкав, който идва от въздушния филтър и смучеше въздух, та от там идва това придърпване, особено ако я настъпиш повечко..... За масло не знам, аз карам с Валволайн но не съм доволен и чакам свети Парастас да дойде та да сложа друго, препоръчаха ми Кастрол Магнатек 10 В 40 или ТХТ пак със същия вискозитет (ако помня добре). А колкото до смяната на консумативите - разликата е....осезаема 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
от траби на 20-а,голям скок пич!след 3г направо на 38-а с някъв осмак 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- keith_flint69
- кандидат ентусиаст
-
Re: Здравейте... Нов съм..
А честито пич. Та да ти кажа щом си бил с трабант до сега, БиЕм-Секса и нищо да не му смениш пак ще ти е по-сигурно в него. На мен обаче друго ми е интересно - тоя разход 15/100 не те ли притеснява малко, понеже така като ти чета мненията оставам с впеяатление, че не го настъпваш много, а 15/100 при тва положение за този двигател е прекалено мноооого - мойто при нормално каране харчи към 12/100, а и до 10 ще падне гаранция (само градското каране да не е в центъра на София в пиковите часове).uricatoli написа:Здравейте колеги, Преди 3 дена си купих БМВ е36 купе, М-изпълнение на ектрите(поне така ми казаха че значи този надпис), а двигателя е 2.0i или както ми каза един приятел Ванус, което не разбрах никак, защото все още съм бос на тема БМВ.
И така, Бмв-то го взех нов внос както повечето правятЗа разход съм доволен, извън градско ми прави 8-9 а градско до 15л. В момента чакам понеделник за да се обслужи.. А искам и да питам освен консомативите: масло, ремък, филтър(въздушен,горивен,маслен,климатичен), какво още трябва да се смени, а и имам следните оплаквания с които моля да ми помогне някой ако може:
1во. Вчера забелязах че около деферинцияла има омаслено, Знам че не е на добре, ако може да дадете акъл какво да направя.
2ро. Като натисна съединител се усеща едно вибриране в самия педал.
3то. Понякога като ускорявам усещам леко придръпване все едно насрешен силен вятър и при отпускане на педала на газта без да вадя от скорост също се усеща.. Казвам понякога защото като изгася двигателя и после пак запаля това изчезва някой път. това нормално ли е ?
4то. Кажете ми какво масло да взема, и дали ще има някаква разлика в колата след като сменя всички консумативи..
Понеже не съм я взел за гонки или дрифт а за всекидневна кола и искам да я запазя във вида който съм я взел искам най-доброто за нея ..
Много ще съм благодарен за вашите мнения и препоръки отностно автомобила, и най-вече неговата подръжка.Извинявам се за това че не разбирам и се надявам да ме разберете какво ми е в момента като до сега 3 години съм карал и поддържал трабант, все едно ми е да ми сменят педала на газта с този на спирачката
Да уточня за снимката... мое е лявото
Относно въпросите мога да изкажа следното мнение:
1. Това с маслото около дифа не ти е проблем предполагам, ама трябва по-скоро да го видиш от къде идва.
2.Съединителя мисля, че нещо лагера ти се е разбил (при мен се получи същото - явно си е от модела

3 и 4 тука нямам мнение!
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
днес колата беше обслужена
и излезе следното.. колата се отпуши много след смяна на свещите
сучи задника... а и разбрах в последствие значението на това Шпер
а пък следващото което ще се прави след регистрацията е лагер на скоростната и смяна на съединител.. а иначе разходчето варира от 13-15 с малко настъпка 

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2