трепери двигателя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Наскоро ходих на компютърна диагностика - майстора е много добър, има софтуер и кабели за всякакви коли, намира се в Княжево на площадчето по ул. Любляна. Казва се Делян, тел. му е: 0885 289143.
Аз имах подобни симптоми - необичайно претрисане и вибриране на двигателя и повишен разход. Откри ми неработеща ламбда сонда и температурен датчик. Като си смених всичко се оправи. Но понякога ми вибрира повече на празен ход като ми сипят некачествен бензин някъде.
Аз имах подобни симптоми - необичайно претрисане и вибриране на двигателя и повишен разход. Откри ми неработеща ламбда сонда и температурен датчик. Като си смених всичко се оправи. Но понякога ми вибрира повече на празен ход като ми сипят некачествен бензин някъде.
Ха и аз имам подобен проблем
, то май няма някои да не се оплаче . И на мен ми притриса на празен ход . Странното е че на бензин се осеща повече . Онзи ден отидох до газаджиите да им създам малко работа и като я бодна на компа видях , че оборотите и на гас и на б. играят с дваисетина . Мисля , че от това се получават вибрациите , но си нямам на идея от какво е , даже преди месец ходих на диагностика в Дунев и момчето ми каза , че всичко си е ок (свещи , кабели , ламда и др. ) 

- stefoto85
- Потребител
-
- Кара: e36 M44 318is compact М-пакет
- Мечтае да кара: 850i :)
Re: трепери двигателя
Колеги, имам същия проблем. Като съм на скорост, нямам проблеми върви идеално без разлика, обаче като спра и почва да се тресе двигателя, че чак цялата кола вибрира и това стана след като долях масло, преди това вибрациите бяха незначителни. Сутринта ходих на Симеоновско шосе в сервиза на BOSCH(правят качествена диагностика) и ми казаха, че са тампоните. Ако някой има същия проблем, но е от друго, нека сподели, за да обсъдим.
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
stefoto85 написа:Колеги, имам същия проблем. Като съм на скорост, нямам проблеми върви идеално без разлика, обаче като спра и почва да се тресе двигателя, че чак цялата кола вибрира и това стана след като долях масло, преди това вибрациите бяха незначителни. Сутринта ходих на Симеоновско шосе в сервиза на BOSCH(правят качествена диагностика) и ми казаха, че са тампоните. Ако някой има същия проблем, но е от друго, нека сподели, за да обсъдим.
Колега,2 пъти ми се е случвало да ми тресе двигателя. Единия път беше от тампоните,а втория от сцепен кабел на свещ. Значи когато тресеше от тампони,работата на двигателя не се променяше изобщо,имам предвид като звук,работеше нормално,само дето тресеше. А когато ми се беше сцепил кабела на 1 свещ,на място имаше разлика в шума на двигателя(некво като субаро импреза

ПП: бая стара тема си изровил...
- stefoto85
- Потребител
-
Старичка е, ама нали модераторите
... Ще ходя тази седмица да ми сменят тампоните и ще пиша какви са резилтатите.

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re:
boni80 написа:как стана всичко?сутрин при студен двигател колата си пали и си потеглям без проблем.покарам малко докато загрее двигателя и спирам да кажем за цигари(изгасям двигателя).после като запаля оборотите почват да падат и таман ще изгасне отнякъде си дава газ и се оправя.така мина почти месец (винаги си го правеше)ходих на диагностика,казаха ми че е от гумения маншон(малкия дето излиза от големия след дебитомера,правел остър завой и не му достигало въздух)което не ми се вярва .сипваха му някаква течност точно през този маншон след което се прави едно яко форсиране и изкарва един бял дим и това беше.сега май чувствам тресенето чак в седалката
Не си писал какъв е мотора, но както и да е, може да се предполага че е бензинов с дебитомер м40;42;43 и 50, няма разлика

- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
почти 100% от тампоните!има ли едно чукане при завой с по малка скорост!те са хидравлични и са пълни с масло погледни ги отдолу!
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
щом е станало след диагностиката , значи майстора е откачил нещо е не го е закачил или не го е закачил добре и то се е извадило . говоря за кебел или нещо такова . Провери лулите дали са добре вкарани свещите ако сте ги сваляли виж дали са добре стегнати . Виж кабела на бубината (ако си с една) маркучите за въздуха ако ги е вадил или ако се е натискал върху двигателя , да не е скъсал някой и да смуче въздух от там . Има и др вариант за който се сещам . да не прецакал компа на колата . ако напр от компа на диагностиката е минала фаза . ако всичко е наред от предишните изброени вземи комп назаем и го смени за проба . ако се оправи , значи тоя ти е прецакал компа .
- stefoto85
- Потребител
-
angel_lalov написа:почти 100% от тампоните!има ли едно чукане при завой с по малка скорост!те са хидравлични и са пълни с масло погледни ги отдолу!
Да...едно леко почукване прави при завой с малка скорост!
- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
ами сменяй тампоните тогава от тях е минах тази процедура!дано съм ти бил полезен!
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
тресенето на двигателя не идвали също и от ниските обороти.забелязъл съм ,че като натисна педала на гаста лекичко дa дигне леко обороти и спира .ако бяха тампоните за смяна според мен щеше да тресе и като даваш гас,все пак се получава по-голяма вибрация.много не разбирам от коли .
може всичко да е ,да ама не е бмв 

- stefoto85
- Потребител
-
angel_lalov написа:ами сменяй тампоните тогава от тях е минах тази процедура!дано съм ти бил полезен!
Мерси колега, поръчал съм ги. Като ги сменя ще пиша!

- stefoto85
- Потребител
-
Днес се появи нов проблем. Започнаха да ми играят оборотите, падат , двигателя се мъчи. Та поразрових се аз из форума
Разбира се, намерих каквото ми трябва.
И открих, че основните проблеми за непостоянството на оборотите при е34 318ис са: Ламбда сондата - за която можете да научите тук viewtopic.php?t=109677 и тук: http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... a_spec.htm . Ато тя е заминала, трябва да се провери и катализатора! Останалите неща има чудесно формулирано мнение по въпроса.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=126046 проверете го, ще ви е много полезно.
Ta днес смених прословутите тампони и заспа...никаква вибрация. Освен леката при затормозяването на двигателя (проблема с оборотите за който писах горе). Утре отивам да ми изчистят стъпковото моторче и после, натам по веригата. Ще пиша резултати.

Ta днес смених прословутите тампони и заспа...никаква вибрация. Освен леката при затормозяването на двигателя (проблема с оборотите за който писах горе). Утре отивам да ми изчистят стъпковото моторче и после, натам по веригата. Ще пиша резултати.
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4