Регулиране на фаровете - по алтернативен начин...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 19' G31 540i

Мнение от HDI » 10 Мар 2008, 0:26

LacitEgarot написа:Закрепващият (поз.15) и регулиращият (поз.16) винтове са за напасване на линията на фара към купето.С тях не се регулира посоката на светене.
За регулиране се използват врътките посочени със стрелки - шестограм 8 или 10, не съм сигурен.
Ако фаровете светят много високо, то предполагам, че се е измъкнал ябълковидния болт от гнездото на отражателя (сивия кръг на поз.4).
Оваряш фара, щрак, затваряш фара.

Изображение

Успех!

Според мен точно този ябълковиден болт се е измъкнал,защото и двете машинки не поместват фаровете по никакъв начин,а се чува че работят.Днес опитах да махна едната машинка,но не успях да разгадая как е закачена.Трябва ли целия фар да се сваля,за да се закачи правилно този ябълковиден болт ?

Потребител
Аватар

Мнение от LacitEgarot » 10 Мар 2008, 1:23

По-добре да се свали целия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HDI » 10 Мар 2008, 17:24

Точно в ябълковидните болтове се оказа проблема,не бяха закачени и двата.Сега ги закачих,и ще ходя на стенд да ми ги регулират както си трябва.Благодаря на отзовалите се 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 10 Мар 2008, 17:29

Кажи къде си ходил на стенд после,че и аз търся къде да отида да ги настроят.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Мар 2008, 17:42

Когато "държачите" на ел. регулирането не са закачени, тогава и ръчното регулиране не работи, щото рефлектора никой не го придържа... лабав е, няма контра... реално ако нямаш ел. регулиране има едни прости държачи (в повечето случаи са метални), отново с ябълковидна глава.. те държат "контра", че да не играе рефлектора..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HDI » 10 Мар 2008, 22:56

Archangel написа:Кажи къде си ходил на стенд после,че и аз търся къде да отида да ги настроят.

Фаровете ги настроихме току що с помощта на един приятел,в двора на едно училище на стената.Колата я паркирах на 7,8 метра от стената,Около 20 минути си поиграхме докато напаснем и двата фара,и сега станаха идеални.Иначе стенд има доколкото си спомням в D&N,както и във всеки пункт за технически прегледи,но е много важно който ти ги регулира да е компетентен,защото на няколко приятели,а и на мен включително последния път,фаровете станаха по-зле ;)

Предишна

Назад към E36