Помощ за оригиналната аларма
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- GarDolf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
На предното стъкло си има лепенка BMW alarm system, но на мен ми се струва, че не е нищо друго, ами обикновено централно. Грам не реагира на удар или опит за отваряне на врати. Преди имах проблем с едната врата (не се заключваше) и след като заключа колата от дистанционното, отварям тая врата и само тогава съм я чувал да пищи
То може и така да си му е реда, ама аз като не съм наясно и се учудвам
Ето ми и какво представлява джаджата. Дадоха ми и още 4 различни ключа + резервно дистанционно
С извинение към колегата DirtySouth, че пиша не по темата, че той искаше документации относно алармата, но заговорихте за ключове и дистанционни, че реших да се включа

Ето ми и какво представлява джаджата. Дадоха ми и още 4 различни ключа + резервно дистанционно

С извинение към колегата DirtySouth, че пиша не по темата, че той искаше документации относно алармата, но заговорихте за ключове и дистанционни, че реших да се включа
- plamenpenis
- кандидат ентусиаст
-
това колега '' гардолф'' е оригиналната аларма на бмв! работи перфектно аз иа имам са6тата. моиа вапрос е кам колегата които пи6е 4е имал схема на тази аларма ако може да иа пусне
! на мен проблема ми е следниа като заклу4а колата или отклу4а от време на време ми остава светнал десниа мига4. като ''тупна'' леко самата аларма и спира. ниакое от релетата се е прецакало и залепва ако имам схемата 6те разбера кое е то4но и ниама да се налага да ги смениам вси4ките. ако ниакои знае кое е то4но релето което командва миага4ите 6те се радвам да каже.благодариа предварително

- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
plamenpenis написа:това колега '' гардолф'' е оригиналната аларма на бмв! работи перфектно аз иа имам са6тата. моиа вапрос е кам колегата които пи6е 4е имал схема на тази аларма ако може да иа пусне! на мен проблема ми е следниа като заклу4а колата или отклу4а от време на време ми остава светнал десниа мига4. като ''тупна'' леко самата аларма и спира. ниакое от релетата се е прецакало и залепва ако имам схемата 6те разбера кое е то4но и ниама да се налага да ги смениам вси4ките. ако ниакои знае кое е то4но релето което командва миага4ите 6те се радвам да каже.благодариа предварително
Същата ми е алармата като на GarDolf. Схемите отивам да ги сканирам (или по-точно това което ми пратиха по факс-а от Германия когато си купих от ebay това http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... otohosting Чисто ново е и никога не е слагана и е абсолютно пълния комплект) това е цял КИТ който в момента в дару струва:
Справка за част
Номенклатурен номер : 65739416543
Описание : КОМПЛЕКТ АЛАРМА - Е36
Ед.цена (с ДДС) : 811.08 BGL
Няма наличност
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравейте, алармата се скапа на втората седмица след като купих баварише, съответно нова от магазина за 60 лв. Колегата който иска да сменя реле няма да му хареса вида на платката, ако иска да си взема аларма и да си я смени.
tsb_bg написа:Колеги дистанционното на оригиналната аларма е с един бутон и представлява това:
Това дистанционно (2 броя) се продава с модула за кодировка който се намира на горния капак на кутията на алармата (не е нужно да се разглобява нищо за да се смени)
Идеята е ако се загуби/повреди/открадне дистанционно да се смени само то и кодировката, а не цялата аларма.
Колега,а знаеш ли
колко струват новите
дистанционни с модула,
че имам само едно
дистанционно...
tsb_bg написа:Колеги дистанционното на оригиналната аларма е с един бутон и представлява това:
Това дистанционно (2 броя) се продава с модула за кодировка който се намира на горния капак на кутията на алармата (не е нужно да се разглобява нищо за да се смени)
Идеята е ако се загуби/повреди/открадне дистанционно да се смени само то и кодировката, а не цялата аларма.
oops...
Последна промяна bgmade на 06 Мар 2008, 22:03, променена общо 1 път
По спомени от преди 3-4 години цената беше около 80 EUR (от Италия)
Виж и тези линкове (моята е първия вариант Version 1)
Дистанционните са с един бутон, като на снимката, а не като на схемата
Version 1
http://bmwfans.info/original/E36/Cou/31 ... l-61_1536/
Version 2
http://bmwfans.info/original/E36/Cou/31 ... l-61_1537/
Version 1
Version 2
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Извинявам се, че пиша в чужда тема!Моята аларма е като на GarDolf.Към алармата имам едно малко черно ключе което служи за изключване на алармата при евентуална повреда или махане на акумолатора.Проблема е, че не знам къде се пъха това ключе.До колкото разбрах от упътването на колата трябва да е покрай сирената.Днеска прекарах около 20 минути в зяпане на двигатела, но не успях да открия ключалката.Сирената я открих, но няма място за пъхане на ключ.
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Сирената ми е при десния калник.Имам някаква кутия с капачка от горе с червен +.Тая кутия е монтирана на една греда така да се каже и от долната страна на гредата се намира сирената.С размерите на кутия цигари е.
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
извинявам се ,че тук питам ама за аларми пишете гледам, моето е със оригинална аларма с 2та бутона като на колегата гардолф , има ли вариант да я направя с комфорт модул да се вдигат стъклата сами като я заключа
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
ceco-stz написа:извинявам се ,че тук питам ама за аларми пишете гледам, моето е със оригинална аларма с 2та бутона като на колегата гардолф , има ли вариант да я направя с комфорт модул да се вдигат стъклата сами като я заключа
Това червеното копченце(светодиодче) което ти е на конзолата до запалката при включено положение трябва да ти вдига стъклата а когато не е естествено не мърдат

- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Icco® написа:ceco-stz написа:извинявам се ,че тук питам ама за аларми пишете гледам, моето е със оригинална аларма с 2та бутона като на колегата гардолф , има ли вариант да я направя с комфорт модул да се вдигат стъклата сами като я заключа
Това червеното копченце(светодиодче) което ти е на конзолата до запалката при включено положение трябва да ти вдига стъклата а когато не е естествено не мърдат
е как да го вкюча то гледам се мърда като го натисна има някаква пружинка което така и не разбрах , що е направено така.Ако можеш обясни ми на ЛС да не пълним темата на момчето с моите въпроси
- jasamon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E-38 E-36
Mpower84 написа:Извинявам се, че пиша в чужда тема!Моята аларма е като на GarDolf.Към алармата имам едно малко черно ключе което служи за изключване на алармата при евентуална повреда или махане на акумолатора.Проблема е, че не знам къде се пъха това ключе.До колкото разбрах от упътването на колата трябва да е покрай сирената.Днеска прекарах около 20 минути в зяпане на двигатела, но не успях да открия к
лючалката.Сирената я открих, но няма място за пъхане на ключ.
Намира се под жабката в краката на пасажера е
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
tsb_bg написа:По спомени от преди 3-4 години цената беше около 80 EUR (от Италия)
Version 1
Version 2
И сега са там някъде обаче трябва да имаш картата (с кода или номера) за да ти издадат дубликат. Иначе Ти препоръчват да смениш цялата аларма. С тоя проблем се боря от около 2 години вече и за това си купих цялата. Включителено се обаждах и в БМВ - Италия
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3