Проблем с газов инжекцион - Star Gas
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- hugh
- Потребител
-
- Кара: Е36 Компакт
tonito написа:пробвай да отка4иш клемата на + на акумулатора, компа трупа грешки..остави го пет мин. така и после пак го зака4и..моята така се оправя
При мен това с свалянето на клемите на акумулатора върши работа, ама за кратко. Аз по принцип имам проблем със супер БАВНОТО падане на оборотите като дам на свободна. Свалям клемите на акумулатора за 5 мин., оборотите се оправят. Обаче като покарам два, три дни - пак същата история. Няма ли нещо което да пречи за натрупването на тези грешки в компа, че постоянно да свалям акумулатора не си е работа.
- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- bai Oleg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 34
Пробвах с акумулатора - няма резултат
Сега наред е стъпковото моторче. Мисля си, че може би трябва да прегледам и свещите, чул съм, че на газ цялата система била по-чуствителна, отколкото на бензин. Като гледа изпарителя ми се струва, че не е точно изпарите, а някакъв редициращ винтил по скоро, който определя колко газ да се подава на инжекциона. Пак ще се консултирам с баш специалистите.

Сега наред е стъпковото моторче. Мисля си, че може би трябва да прегледам и свещите, чул съм, че на газ цялата система била по-чуствителна, отколкото на бензин. Като гледа изпарителя ми се струва, че не е точно изпарите, а някакъв редициращ винтил по скоро, който определя колко газ да се подава на инжекциона. Пак ще се консултирам с баш специалистите.
Кой каквото и да говори - става дума за пари!!!
0885 20 30 32
0885 20 30 32
- moniglow
- кандидат ентусиаст
-
Виж тук http://stargas-bg.com/ -имат над 20 сервиза можеш да си избереш най-близкият.Ще ти направят компютърна диагностика на цялата с-ма
- 33k
- младши ентусиаст
-
- Кара: .....
- Мечтае да кара: X6M
и моята прави така на газ и гасне даже ще я закачам на комп. да я настоят. ти ходил ли си при майстор на газ.инжекциони досега

- bai Oleg
- кандидат ентусиаст
-
Мисля, че се справих с проблема.
Заслугата е на един приятел - Краси. От години се занимава с коли и е истински фен на BMW.
Да се свали стъпково на М50 си е истинско приключение. Пчистих и дросела и потенциометъра на дросела. При свален дросел се вижда един маркуч, който влиза в колекторите. Беше много хлабав и вероятно оттам е засмуквало въздух. Смених уплътнението, наредих всичко и колата се оправи. Остана само да направя по една диагностика на двата компа - на колата и газовия.
Така, че колеги, всеки проблем си има решение.
Заслугата е на един приятел - Краси. От години се занимава с коли и е истински фен на BMW.
Да се свали стъпково на М50 си е истинско приключение. Пчистих и дросела и потенциометъра на дросела. При свален дросел се вижда един маркуч, който влиза в колекторите. Беше много хлабав и вероятно оттам е засмуквало въздух. Смених уплътнението, наредих всичко и колата се оправи. Остана само да направя по една диагностика на двата компа - на колата и газовия.
Така, че колеги, всеки проблем си има решение.

0885 20 30 32
0885 20 30 32
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
V8 написа:Радвам се че си намерил повредата.
Само не успях да разбера какво общо има стъпковото моторче с празният ход на газ при газов инжекцион...
Всичко.

П.П.: Да не ти казвам, че и на НЕ газов инжекцион стъпковата моторетка пак действа, но това е много дълга тема.

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- bai Oleg
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, има ефект от почистването на стъпковото моторче, дросела и потенциометъра. Подмених и уплътнението (№ 10) . Днес отстраних още един проблем - на колекторите отдолу, близо до купето има датчик ( № 13 от снимката) - буксата му беше извадена. Поставих я на мястото и. Сигурен съм, че и това е оказвало влияние на работата на мотора (М50). Дано вече наистина всичко да е наред
Надявам се темата е била полезна за всички.

Надявам се темата е била полезна за всички.

0885 20 30 32
0885 20 30 32
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2