Гумено каре кардан ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 10 Яну 2008, 14:17

Благодаря много колеги, ориентирах се вече в списъка с ремонти. Радвам се, че не е толкова скъпо, колкото очаквах. Наредил съм си един списък от : Агренаж+ролки, Виско, Гумено каре, тампон на ляв носач. Ако ги сменя ще излезе бая пари :mhihi: Но едно по едно, че са важни неща. А иначе много се учудих, че в Дару са взели само 120 лева за такъв ремонт, направо супер - ама моята наистина може да не щат да я правят, щото отдолу не е много красива :mhihi:
А на Е30-ката като знам как тропаше при пускане на газта, всичко беше леш, тая все още не тропа и не придърва :)
BMW only!

Потребител
Аватар

Re: Гумено каре кардан ?

Мнение от TD bavarec » 12 Яну 2008, 23:03

80lv s ostapka20%
bmw-na4in na jivot

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 13 Яну 2008, 13:51

amd написа:Благодаря много колеги, ориентирах се вече в списъка с ремонти. Радвам се, че не е толкова скъпо, колкото очаквах. Наредил съм си един списък от : Агренаж+ролки, Виско, Гумено каре, тампон на ляв носач. Ако ги сменя ще излезе бая пари :mhihi: Но едно по едно, че са важни неща. А иначе много се учудих, че в Дару са взели само 120 лева за такъв ремонт, направо супер - ама моята наистина може да не щат да я правят, щото отдолу не е много красива :mhihi:
А на Е30-ката като знам как тропаше при пускане на газта, всичко беше леш, тая все още не тропа и не придърва :)

ммм М20В20 едно димитровградко учупено колко дрифтове и мъки изживя с почти починало каренце, яко пука като му дадеш power ама повярвай собственика не успя да го скъса, то трябва да си голям карък да се скъса без симптоми. Пък точно за Е30 силно се съмнявам нещо да се счупи лесно по нея. Като си го смениш пусни едно ЛС за цената на смяната и похвали кой ти го е направил ако си доволен че да му спечелиш клиентела
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Потребител
Аватар

Мнение от JohnnyQ » 14 Яну 2008, 0:20

Ако не се лъжа трябва да е номер едно на тази картинка.

http://bmwfans.info/original/E36/tou/31 ... l-26_0105/

А това е цената от сайта на Дарукар:

Номенклатурен номер : 26111227410
Описание : КАРЕ КАРДАН ГУМЕНО
Ед.цена (с ДДС) : 144.72 BGL
Има наличност

Трудно ще се върже ремонт + каре = 120лв. :!:

Ако бъркам нещо моля да ме извините!

Потребител
Аватар

Мнение от psarito » 20 Яну 2008, 4:58

На мен ми го смениха в М-КАР заедно с двата тампона на скоростите тампоните и карето ми струваха 170 лева но за работата ще ви излъжа зашото смених маслото на двигателя на скоростите и хидравликата за всичко това ме обръснаха 385 лева. А колегата както каза се сваля генерацията от-до за да се смени а и ми смениха спирачните маркучи предните че майсторчето ги видя че са напукани свястно момче беше поне аз съм доволен от цялата процедура.
Изображение
''Аз се циганя за 2 лв -а Ти ?''-powered by mobile.bg team

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 20 Яну 2008, 9:47

абе момчета кви са тия цени бе :shock: аз мойто си го купих за 58лв. а най-скапия вариянт който ми предлойиха беше 67лв. За работа ми взеха 15лв.май яко ви дерат кожата а :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м Трезвен!!!
Детайли за колата: Е39, 525 тдс

Мнение от vladibkolev » 24 Яну 2008, 16:14

моят съвет приятелю е да внимаваш с карето като го купуваш, че са много идентични с на 190 Мерцедес, а също и някои турски боклук. Аз лично съм го сменял 5 пъти за 3 месеца докато не намерих свястно каренце и оригинално що годе - струваше ми 70 лв. с работата за един час го сменят в сервизите. Успех!!!

Потребител
Аватар

Мнение от klitur4o_m » 01 Дек 2010, 4:01

кво да ви кажа ас сменям го за 2-ри пат попаднах на фалшиво за 42лв. скаса се за норматив и сега си взех от една морга оригинално от 318ис беше напукано но да ви кажа няам проблем даже го шпоркам яко и не е мраднало затова не барзаите да сменяте или ако сменяте внимаваи те с какво....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 m52b20
Мечтае да кара: х5

Мнение от ceco_brusen » 04 Дек 2010, 9:50

аз моито го взех за 55 лева
и смяната не е трудна
1 -канал
2- 16 и вик ключ (за кардана)
3 -още 1 човек за помощ
4-2 бири и си в джаза

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 14 Дек 2010, 0:52

Колеги, какви са симптомите за смяна на въпросното каре ? ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от македонец » 14 Дек 2010, 1:15

Ас при мен го смених с ново оригинално, при мен не требаше да се вади генерацията, цялата работа беше околу 30 минути.
Има два типа на гумено каре кадето само разликата е в големината на болтовето, при мен на ис беше с поголемите болтове мисля че с 18 клуч.
Well I'm not braggin' babe so don't put me down
But I've got the fastest set of wheels in town

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 14 Дек 2010, 10:43

Като стана дума за тва каре и лесното им късане, като се вземат ментета, дали не става, ако е полиуретаново? Струва ми се че ще е бая по-здраво, някой ако знае дали правят такива, може да сподели.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Дек 2010, 11:54

Dpy написа:Като стана дума за тва каре и лесното им късане, като се вземат ментета, дали не става, ако е полиуретаново? Струва ми се че ще е бая по-здраво, някой ако знае дали правят такива, може да сподели.

Tочно там не е удачно да си сложиш полиуретан. ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 14 Дек 2010, 13:20

Аз попитах за симптомите какви са, кога трябва да сменим карето ?
Може би когато включваме на 1ва предавка подадем газ и като пуснем педала на газта по рязко се усеща едно претупване ? Това ли е симптом за карето или може и за нещои друго да бъде като тампони и т.н и съответно как да разберем дали тампоните са или е карето ? ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E36