Препоръка за крушки ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от margit0 » 11 Дек 2007, 22:15

от личен опит ви казвам че Philips-a си свети чисто и просто жълто !
ако искате цвят-китаиските боклуци
ако искате силна светлина-Bosch
ако искате и светлина и цвят-само ксенона е оправията(има оферта във форума за ксенон 180 кинта само трябжа да се саберем 10 4овека,за това питаите babun)

П.С. Това се отнася само за Н1 крушки,ако става въпрос за Н4(щото там имам опит) решението е philips-a !!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 11 Дек 2007, 22:18

zlobicar написа:
Svetlix написа:
LAST RIDE написа:от блувижана съм много доволен светят доста бяло(на кутииката пише 4000к) :mhihi:

Бяло да но синьо твърдо не ;) Който ги взима само заради идеята, че ще му светка синьо да се откаже ;)
Ама те светятат бяло :roll:

Колегата това и казва, че не светят синьо както е наименованието. Моето мнение е ,че бялата светлина е най за предпочитане, някой беше казал , че от "син " ксенон са му се "обърнали" очните ябълки.

Няма да споря с Владо за трайността на крушките(закупени в БГ), нямам неговия опит зад волана на БМВ, затова ще споделя само факти. За година и половина нямам изгоряла крушка по светлините, всичките по нея са същите, с които съм я купил, две Осрам, една Бош, една куча марка, а за халогените не знам. А относно халогенните, не е изминат и километър без да са били пуснати.
След това си изказване, очаквам тия дни да купя някоя крушка.. :mhihi:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 36/ 318iS '94

Мнение от saphir » 12 Дек 2007, 1:23

Колеги аз на другата кола (вектра С) съм сложил габарити и дълги Филипс блу вижън, габаритите са съвсем малко по жълти от ксенона, но дългите са доста по близо до истината. Сори че не мога да кажа и за късите, но то е ясно, ксенона си е ксенон.

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 12 Дек 2007, 1:58

Аз за късите сложих OSRAM Silver Star +50% по 25 лв. бройката (Еко), а за дълги пак OSRAM Silver Star +50% по 15 лв. бройката (Shell) Откъде идва тая разлика в цените? Разлика имаше само в опаковките :roll: Иначе светят супер, но с чисто нови фарове ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 12 Дек 2007, 15:43

не се разбра сега кои крушки препоръчвате, каква марка, колко издържат и т.н. например за халогените да светят бяло.
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gigaset » 12 Дек 2007, 15:59

Мони зададе най добрия въпрос,ясно вече че за къси OSRAM silverStar води класацията:)
а за халогените ?

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 12 Дек 2007, 17:57

за халогените китаиските ментаци са си супер :mhihi:
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

Потребител
Аватар

Мнение от L&R » 12 Дек 2007, 18:00

OSRAM Cool Blue най-добрата оферта цена-светлина ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Дек 2007, 18:30

Cool Blue съм ползвал едно време Н4. Не знам що така се казват ама си светеха баш бяло. Може би 4000к, въпреки, че викат, че са 4300. Почти 2 години изкараха, въпреки че на кутийката си пишеше, че са с намален интервал за смяна. Обаче сега като чета колко хора се оплакват, че горят , че горят не си струва май парите, особено Филипс- а.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от L&R » 12 Дек 2007, 21:51

Точно така cool blue свети студено бяло, последно взех h4 за 9,80лв. броя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 12 Дек 2007, 21:59

А аз се минавам за втори път да си взема комплект (2бр. крушки) някви китайски (щото не пише ни марка ни нищо) - крушките са сини, но светят бяло. Та събота смених левия къс, днес пак изгоряла същата... Не знам аз ли нещо не я слагам както трябва, че все тя да гори, но при самото поставяне ако я допирам някъде по фара (не я пипам с пръсти, разбира се), щото не мога да сваля капачката, заради калника - възможно ли е заради този допир с корпуса на фара да дава толкова бързо фира? Другите не са мръднали - САМО тази :confused: :evil:
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 12 Дек 2007, 22:02

някой с cool blue може ли да сподели как се представят при мокър асфалт с и без дъжд, а и на сняг
четох че им се губи много светлината при такива условия
silverstar i nightbreaker са с по-голям процент светлина(би трябвало лъча да е по силен) но са само с 10% бяло и жълтеят
поне за мен фаровете са да ми дават максимална осветеност на пътя при всякакви условия, не да се гъзарея с бели крушки и да недовиждам

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Дек 2007, 22:37

Hristo написа:някой с cool blue може ли да сподели как се представят при мокър асфалт с и без дъжд, а и на сняг

На сняг не мога да ти кажа, щото не съм осветявал такъв... иначе мокър асфалт бая поглъща от светлината им и се губят донякъде - така е... случвало се е в дъжд почти да не виждам пътя пред себе си, особено ако има странични светлини и насрещнодвижещи се автомобили... на пълен мрак няма проблеми..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 13 Дек 2007, 1:30

значи ще дам мнение за горенето
аз си купих колата преди година и малко пвече вече и беше с Филипс Блу вижън и до ден днешен ми свети но за жалост само едната а другата незнайно как се пръсна и изгоря мислеш си че е влага и може би така си и беше защото бях слагал рингове от тези направи си сам от бриколаж ;) но другата и сега все още свети
Мнение за светлина
филипса свети много добре бяло синкаво на пътя се вижда добре но ако е сухо за мокро само жълта крушка ако колата е без ксенон
За халогените няма смисъл от такива крушки защотот светлината не е никак добра правил съм проба и не светят добре в халогена само на късите светят отлично и то ако са с лупи иначе на дългите не са толкова добри така че изобщо не ти препоръчвам да слагаш Филипса на халогените ако е за къси стават но за халогена не вземи си най евтините които просто светят бяла светлина да не ти се различават много визуално отпред иначе за светлина на пътя няма какво да се коментира все няма да свети хубаво дори и ксенон да е защотот самите рефлектори на на халогените нещо не предразполагат за бели крухки освен ако не е от този модел с лупата там веднага бих боднал ксенонче ако имам такива но ...
мечтите са безплатни
PNR@abv.bg
София
0888779546

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Chains » 14 Дек 2007, 10:41

Не си взимай "Куул Блу" - аз бях с такива и не светят добре, вземи си "Осрам Кристал Брайт" - много са добри /буквално прогледнах/!

ПредишнаСледваща

Назад към E36