Леко питане за катализатора

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 09 Мар 2008, 19:43

EnimEn написа:Аз съм така, но не с вата, ами още един лист ламарина, азбест и т.н. звука стана невероятен! Още не съм чул 320-ка да работи така

азбест????Баце,ти добре ли си?Май ти се умира млад. :mhihi:
Това от една статия -Важното е да се отбележи, че около 125 милиона души в света са изложени на контакт с азбеста в професионалния им живот и 90 000 умират всеки ден.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 09 Мар 2008, 21:48

А я кажете аз за моята кошара понеже не искам да карам без катализатор какви са вариянтите ? Знам оригиналния че е 2400лв, но при всички положения тая цена е надута та надута като всички оригинални части, така че някакъв добър заместител не може да няма...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540iX

Мнение от snooperchi » 11 Мар 2008, 10:20

А какъв би бил проблема ако се кара без катализатор.. ? :roll: със закона .. със данъчните.. ? нещо такова ( незаконно ли махането му ) освен ,че отпушва колата ... нещо вредно прави ли и .. ? :roll: не му разбирам затова задавам такива смешни за някой може би въпроси :uups:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 11 Мар 2008, 10:31

Не е незаконно(все още) мисля,но ще плащаш по-висок данък,ако е без катализатор.Някой да ме поправи,ако греша.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540iX

Мнение от snooperchi » 11 Мар 2008, 11:18

Ми аз .. имах бележка ,че имам катализатор,а ме писаха без... и плащам по-високия данък...:\ ше ги .... **/**

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 11 Мар 2008, 12:18

theraven_nz написа:И аз да питам тея с избушените катализатори... какво правим при техническия преглед или по-точно като ти замерват изгорелите газове? някой да е имал проблеми?

слагат ти датчик в ауспуха на празен ход и ти отчита газовете. Гаранция се хваща ак оси над нормата.

а ако законите в тъпата не-държава се спазваха вместо да минават кинти под масата, за газове над нормата трябва да спрат колата от движение изобщо. за какво си мислите има коли по чужбина които са 'export only' - там няма врътки за технически прегледи и е доста скъпо да си вкараш колата в състояние ако не са наред газовете.

аз не бих го махнал докато е ок, а на последния технически дето се притеснявах кво ще излезе се оказа че съм напълно в нормата.

Предишна

Назад към E36