Централно заключване - ремонт на машинката

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Re: Централно заключване - ремонт на машинката

Мнение от 00700 » 26 Фев 2011, 19:19

Браво за труда! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw е36

Мнение от kokobaroko13 » 14 Апр 2013, 16:23

Не знам колеги моята машинка правеше проблеми само като е влажно времето и зимата но се ядосах и сега я свалих разглобих я да и сменям аз бутоните ама те работят супер моторчето работи моята е с два бутона от двете страни тази която е в темата е с един не знам защо ама машинката като я разглабих видях че има две пластини между тази пластмасичка която се движи в средата тя ляга на една друга пластмаса която върви по оста която е закачена към зъбно колелце което лагерува с зъбното колелце на моторчето при мен пластинките бяха се разместили така си мисля .сглобих го аз и като я сложих пак не става свалих го аз кожуха демек външната пластмаса която явно го пази от прахта и като я сложих всичко бичи не мога да си обясня как става и защо ако някой му се е случвало да пише на лично ...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 14 Апр 2013, 22:13

Твоята е с две ключета защото е от предна врата или от купе, тая в темата е от задна врата. Проблема с това ключе беше че при замерване с мултицет даваше верига, но под товар явно му се увеличава съпротивлението и моторчето въртеше слабо, не му стигаше сила да превключва механизма.

Потребител
Аватар

Мнение от Ivailo Mirchev » 13 Юни 2013, 18:37

Зрдавейте колеги.Днес цял де имах занимавка с тези прословути бутончета та проблема най-често се явява в тях ремонта не е толкова сложен като се извади трядва да се погледне кои бутон е заминал и най-добре само тои да се смени.Оригиналните се отварят и може да се види проблема затова ако оригиналният е здрав отворете го и го пичистете и го напръскаите със някаъв спреи проникващо масло или контактен спреи за да не го вадите като завали един дъжд.Понякога и кондензатора заминава на магазина е 50-60 стотинки.За да не давате 20 лв. за друго моторче което не се знае кога ще спре взимате си два бутона по 50стотикнки от магазина аз ги взимам в Добрич от Елимекс имат и саит така че вместо 20лв. може да се справите сами за 1лв.Забравих да добавя че при запояването на новите бутончета може малко да не си пасват крачетата да се разминават с по 1-2мм. трябва да се внимава да не се прегори пастмасата също трява да се запоят на нивото на старите за да може плъзгача да ги натиска.Ако всичко мине ок в близките години няма да имате работа там.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е91 m57tu2

Мнение от driftline » 05 Май 2014, 16:00

Колеги търсих из форума, но не намерих подобна тема с моя проблем.Реших да не отварям нова, а да попитам тук.Проблема идва от това, че централното работи навсякъде освен на задните врати.Къде да търся проблема? Не ми се вярва и двете машинки да са се счупили едновременно.Колата е е36 touring.Благодаря Ви предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Facelift touring 2004
Детайли за колата: E46 Facelift touring

Мнение от csx » 01 Сеп 2015, 21:43

И аз имам проблем със заключването на колата. Заключвам колата и много рядко се случва, така че да се повтори процеса, но се случва рядко. Когато отключва колата се повтаря процеса самостоятелно и колата се отключва, но го прави това самостоятелно и не знам на какво се дължи това. Проверих всичко и изключвах всички брави и смених модулите на предните врати, но ефект нямаше. Моторчетата бяха в много добро състояние и ключетата. Изчистих и релето, че крачетата бяха малко черни, но пак ефект нямаше.Някакви идеи имате ли ? Колата е Е34 94 година. Благодаря :)
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Facelift touring 2004
Детайли за колата: E46 Facelift touring

Мнение от csx » 01 Сеп 2015, 21:47

driftline написа:Колеги търсих из форума, но не намерих подобна тема с моя проблем.Реших да не отварям нова, а да попитам тук.Проблема идва от това, че централното работи навсякъде освен на задните врати.Къде да търся проблема? Не ми се вярва и двете машинки да са се счупили едновременно.Колата е е36 touring.Благодаря Ви предварително.

Замери и провери, кабелите на задните врати и виж дали идва достатъчно напрежение и провери моторите, ключета отзад и отмятай едно по едно + Бушони. Бушоните на Е34 за 32,33,37 + реле.
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.

Предишна

Назад към E36