Счупен спирачен диск

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobchosi » 26 Окт 2007, 22:14

Mollov написа:То и аз може да съм карал с пукнатина бая време без да съм знаел... ма и са тъкмо си намерих причина да се заглеждам по разни дискове.... вентилирани.... перфорирани.... :lol: :mhihi:
Колеги преглеждайте дисковете отвреме на време че си е опасно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobchosi » 27 Окт 2007, 14:58

Открихме дявола. 7мм пукнатина по дължината на диска. И както поизнасилих спирачките малко, толко му е трябвало и на диска. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 01 Ное 2007, 0:22

А успяхте ли да замерите диска, за да се види какво е износването и колко мм са му останали? Мился, че това е най-важното, което трябва да се знае, за да се предотвратят евентуални подобни проблеми за в бъдеще.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 01 Ное 2007, 14:48

ако караш на писта решението са апарати от е46 330 и 325мм дискове (поне по-евтиното решение, не говорим за Брембо, Мовит и т.н.) ;)
Изображение Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбото да му се завива свят....

.

Мнение от vesko4114 » 02 Ное 2007, 18:25

Това с дисковете е МНОГО опасно.....
Снощи мой познат е спирал екстремно от 220 почти до 0 (нарочно де) и имаше малки пукнатини по диска.Е след като е спрял и е тръгнал да ускорява диска му се е пръснал и се е изтъркулил колкото е останало от него в канавката....Та добре, че не се е пръснал 2 мин преди това...
Аз моите видях, че са тръгнали и .... купих си нови. 100лв + нови накладки и датчик и се спира поне 2 пъти по-добре.... :lol:
...............................

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от vesko4114 » 02 Ное 2007, 18:25

Снощи мой познат е спирал екстремно от 220 почти до 0 (нарочно де) и имаше малки пукнатини по диска.Е след като е спрял и е тръгнал да ускорява диска му се е пръснал и се е изтъркулил колкото е останало от него в канавката....Та добре, че не се е пръснал 2 мин преди това...
Аз моите видях, че са тръгнали и .... купих си нови. 100лв + нови накладки и датчик и сега спира поне 2 пъти по-добре.... :lol:

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от vesko4114 » 02 Ное 2007, 18:45

Аз моите видях, че са тръгнали и .... купих си нови. 100лв + нови накладки и датчик и сега спира поне 2 пъти по-добре.... :lol:

Предишна

Назад към E36