за температурата де.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 20 Окт 2007, 13:17

Каквито и да са условията стрелката не трябва да мърда от средата дори и с милиметър :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 20 Окт 2007, 16:09

Добре дошъл :) таа за стрелката-никакво мърдане не трябва да има,мръдне ли,закови я :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от а.к.47 » 20 Окт 2007, 17:15

каде се намира този термостат, че да го погледна

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 20 Окт 2007, 17:34

tsb_bg написа:Добре дошъл и от мен :yes:

При нормална работа на дригателя стрелката за температурата трябва да е на средата

При екстремни условия може да мръдне малко от средата но за кратко

Не трябва колега да мъра в дясно. Просто никога :)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 21 Окт 2007, 12:39

Колеги не ми се искаше да пускам нова тема,щото е свързано с охладителната система.Та проблема ми е следния-Колата неможе да загрее за около 5 км пробег,като 3 км са по сравнително стръмен "баир" нагоре.От друга страна при добре загрял двигател (стрелката е на 12 часа) при спускане по въпросния "баир" на 5-та скорост без газ, за тия 3 км стрелката влиза в синята зона....Помислих че е термостат - останал е в отворено положение и реших да го проверя - една сутрин като запалих и покарах малко стрелката излезе от синята зона, отворих капака и пипнах двата мъркуча големите които влизат в радиатора - горния беше по топъл от долния.Дали наистина е термостат или е от нещо друго?
Благодаря предварително на отзовалите се!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 21 Окт 2007, 13:10

BaHka написа:Колеги не ми се искаше да пускам нова тема,щото е свързано с охладителната система.Та проблема ми е следния-Колата неможе да загрее за около 5 км пробег,като 3 км са по сравнително стръмен "баир" нагоре.От друга страна при добре загрял двигател (стрелката е на 12 часа) при спускане по въпросния "баир" на 5-та скорост без газ, за тия 3 км стрелката влиза в синята зона....Помислих че е термостат - останал е в отворено положение и реших да го проверя - една сутрин като запалих и покарах малко стрелката излезе от синята зона, отворих капака и пипнах двата мъркуча големите които влизат в радиатора - горния беше по топъл от долния.Дали наистина е термостат или е от нещо друго?

Ванка, правилно си се насочил към термостата, според мен същият при теб е блокирал в отворено положение. Със виско, ел. перки всичко предполагам си е наред.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 21 Окт 2007, 18:44

Le Transporteur по принцип не съм чувал виското да се включва, а и не е минавала средата температурата...ама то като не може да загрее как да се включи :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin

Мнение от MoToPuCT » 21 Окт 2007, 19:19

Честито и от мен!
Моята мърда вляво (т.е. пада температурата), когато я карам на студено и бързам, като карам със 80-100 си стои в средата. Когато беше топло времето си стоеше постоянно в средата, независимо от условията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 21 Окт 2007, 21:42

MAGNAT написа:когато стрелката е на 12ч.,диапазона в тази зона е от 76 до 114гр. Проверени и доказани данни!

Малко наизуст, май :roll:
Аз твърдя,че е от 88 до 102 градуса,защото го гледах на закачен диагностичен
компютър на моята 320-ка.И не мислиш ли,че 114 градуса са твърде висока
работна температура :?:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 22 Окт 2007, 11:22

BaHka написа:Колеги не ми се искаше да пускам нова тема,щото е свързано с охладителната система.Та проблема ми е следния-Колата неможе да загрее за около 5 км пробег,като 3 км са по сравнително стръмен "баир" нагоре.От друга страна при добре загрял двигател (стрелката е на 12 часа) при спускане по въпросния "баир" на 5-та скорост без газ, за тия 3 км стрелката влиза в синята зона....Помислих че е термостат - останал е в отворено положение и реших да го проверя - една сутрин като запалих и покарах малко стрелката излезе от синята зона, отворих капака и пипнах двата мъркуча големите които влизат в радиатора - горния беше по топъл от долния.Дали наистина е термостат или е от нещо друго?
Колега,със сигурност е термостата.Скоро сменях моя по същата причина,и не е задължително да е блокирал,моят си затваряше нормално,но отваряше на по-ниска температура...

Потребител
Аватар

отговор

Мнение от тери и чочко » 22 Окт 2007, 15:27

ами меси на всички отзовали се, не съм очаквал подобно внимание :D .
Когато мога ще отговоря на всеки въпрос по който съм компетентен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 22 Окт 2007, 17:57

И аз искам да благодаря на отзовалите се. Вече си поръчах термостат на Бер на 92 градуса...

Предишна

Назад към E36