сеене на задницата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M5

Мнение от stanislaw40 » 26 Дек 2007, 8:08

Имам същия проблем,но установих,че се дължи на високите и тесни зимни гуми ,които използвам(185/65/15).Всичко се оправя в момента на монтаж на летните гуми.Не съм специалист ,но може и да е това.
Аз още знам какво направи миналото лято!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 26 Дек 2007, 10:00

не е от гумите-сее и със сменени гуми-сега почна да ми се струва че сее и от пред-пък и тая сутрин гледам пуши яко и ше ме удави от миризма на бензин-абе да го деа :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 26 Дек 2007, 15:08

Chains написа:За 325тдс това е нормално - просто натискай по-леко газтта, че въртящия момент е много голям!

абе и малката печка като рече трудно се удържа - прилични гуми, влизам в завой доста бързо без газ- аха да застане на 2 гуми ама си излизам без проблем, но когато на 2-ри и 3-та пипна леко газта и тръгва да се суче :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 27 Дек 2007, 0:24

Само да отбележа, че задницата също подлежи на реглаж, особено след като си сменял разни неща по нея ;)
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

не е така

Мнение от Blue » 02 Яну 2008, 1:51

абе хора как да давам по малко газ като дори след като е мокро и като минавам праз пешеходните пътеки задницата се усеща как село поднася ?!? жъзмойно ли е задницата нещо да е разбутана имам предвид да я закарам на реглаж дали ше помогнат

младши ентусиаст
Аватар

Re: не е така

Мнение от Ivo III » 02 Яну 2008, 2:02

Blue написа:абе хора как да давам по малко газ като дори след като е мокро и като минавам праз пешеходните пътеки задницата се усеща как село поднася ?!? жъзмойно ли е задницата нещо да е разбутана имам предвид да я закарам на реглаж дали ше помогнат

най-вероятно имаш проблем
ако са ти .. се скусали тампоните ... ще си точно така
ще караш само на пружини .. и точно така се държи

най-добре да е прегледа .. майстор
не е нормално това което описваш
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: самолет с педали
Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43

Мнение от aisikterix » 16 Яну 2008, 13:19

Не знам дали ше съм ти полезен но аз имах същия дерт .Карам даже с 40 и на най малката диупка врътка задницата .Отидох в сервиз и човека ми каза че са тампоните на амортосьорите (горе на купето).Отидох и си купих тампони (2Х 17лв) смениха ги и проблема се реши .Сега нема проблеми не "сее" задника.Опитай ако искаш и ти ако не е от това поне ше имаш нови тампони .
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
Мечтае да кара: кока & цици
Детайли за колата: с чип !!!

Мнение от Lunaticc 1 » 16 Яну 2008, 14:04

значи от опит съм констатирал това:
1. от тампоните на носачите се носи гъзицата като все едно е откачен задния мост от купето
2. от тампоните на амортесьорите се чува тъп и силен(все едно ще се разпадне на части колата) и много гаден звук вътре като "ломбуркане" и не се носи насам натам задния мост
3. от амортесьори нямам наблюдения да прави такива щуротии
4. всичко по колата си заспа след като направих реглаж на задния мост които на пръв поглед е нещо не значително като ремонт но е от супер голямо значение
5. от амортесьори съм забелязвал че се друса яко като са заминали

дано сме ти били полезни с каквото можеме и да драснеш как си отстранил проблема ;)
Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stilkoood » 17 Яну 2008, 22:37

Ще си позволя да се намеся... сигурен ли си, че не ти е сменил само единия амортисьор, защото се получава този ефект, ако единия е по твърд а другия е поиздишал.... макар и да изглежда добре. Някой майстори ги правят тези работи...
Наздраве !!!

Потребител
Аватар
Кара: Е39

Re: сеене на задницата

Мнение от KioTo » 19 Яну 2008, 0:55

robert1975 написа:
BEN написа:
robert1975 написа:колеги-и аз да се пооплача-като си карам и влезе ли някоя от задните гуми даже в неравност или дупка даже малка почва да сее задницата наляво надясно-и при неравен път е така! Имаите в предвид че съм сменил всичко отзад.....много е гадно като се кара :roll:

Тва се появява при всички е36 като се смени нещо по задницата.При нас само една от е36-те няма този проблем,просто защото не е барал нищо отзад -все още :mhihi:
бате-ся на мокрото и хлъзгаво още повече сее -карам кат бабичка и пак така :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :driving: ще сменя и амортисиорите па да видим-а и да питам-НЯКОИ ИМА ЛИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ОТ ИСПАНСКИТЕ ALKO? или да си я карам така както казва колегата които бара и сее.......... :roll:

На старата кола Опел Вектра и смених задните амортисьори с тея ALKO (маслени) ,какво да ти кажа минах 25 000км с тях не мръднаха, с тях си я продадох . За цена от 110лв за двата включително и смяната им ,бях много доволен. Добри са за цената си, има и много по-добри , но там цената става интересна :roll:

Потребител
Аватар
Кара: Е39

Re: сеене на задницата

Мнение от KioTo » 19 Яну 2008, 0:56

Предишна

Назад към E36