Проблем с ел. стъклата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FASH1ON » 03 Мар 2006, 14:20

така е колеги за съжаление Е36 имат генерален проблем със ел. стъклата.
За да се оправи:
1. Водача трябва да не е крив или усукан (от удар или нещо такова) най-добро решение - НОВ.
2. Уплътненията също са мноо важни - проверете дали не са излязли - ако има скъсано уплътнение сменяйте - може и second hand
3. Ако сте затъмнявали стъкла има вероятност да се изкриви водача..
4. Счупено е пластмасовото легло където влиза ябълката на водача - смяна с ново (малко е скъпо), има хора дето ги правят, другия вариант е с тел :bgflag:
:!: Като отваряте кората на вратата внимавайте с щипките - много са крехки.
Това е от мен, нека специалистите доктори да ме допълнят.... :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e28 e30 e38

Мнение от prostia » 03 Мар 2006, 15:12

FASH1ON написа:така е колеги за съжаление Е36 имат генерален проблем със ел. стъклата.
За да се оправи:
1. Водача трябва да не е крив или усукан (от удар или нещо такова) най-добро решение - НОВ.
2. Уплътненията също са мноо важни - проверете дали не са излязли - ако има скъсано уплътнение сменяйте - може и second hand
3. Ако сте затъмнявали стъкла има вероятност да се изкриви водача..
4. Счупено е пластмасовото легло където влиза ябълката на водача - смяна с ново (малко е скъпо), има хора дето ги правят, другия вариант е с тел :bgflag:
:!: Като отваряте кората на вратата внимавайте с щипките - много са крехки.
Това е от мен, нека специалистите доктори да ме допълнят.... :D
пластмасовите водачи ги вземах по 5.50лв броиката
тва ко е скъпо :mhihi: :mhihi: 11лв на врата
уважаваи мързела тои ти помага
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 325xi touring

Мнение от anabella » 29 Май 2006, 14:32

Аз имам следния проблем с дясното стъкло (с купе съм): Отваря се без проблем, НО като реша да го затворя се чува едно бучене и стъклото не мърда. Трябва да се направи сложната конфигурация ( :mhihi: ) някой да натиска копчето, а друг да подръпва стъклото нагоре, за да може да се затвори. Като стигне 5см преди пълното затваряне върви нормално.
Някой имал ли е подобен проблем и знае ли защо се получава така?
Благодаря предварително.

Потребител
Аватар

Мнение от FALKONETTI » 13 Юни 2006, 20:08

Колеги и аз имам проблем с ел.стъклата. Карам Е36 седан и лявото ми стъкло също спича на интервали, но тва го реших като спрях да го отварям :mhihi: . Обаче сега дясното взе да ми прави мизерии - за втори път ми излиза от водачите - уплътнението се вади и леко е закъсано в единия край - днес го сложих и му мацнах малко силиконец да не се измъква пове4е обаче стъклото ми продължава да върви накриво, огледах платмасовите водачи- изглеждат здрави- може би са поизносени-не знам, не съм ги виждал като нови. Някой може ли да ме светне къде да търся проблема. :help: Ще сменя водачите, но имам усещането, че тва няма да реши проблема, рамената на повдигачите имат някакъв луфт, а при крайно вдигнато положение ламарината на вратата леко се надига...гадост... :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 24 Юли 2006, 8:47

Аз имах следния проблем с лявото стъкло - като се затваряше леко изскачаше от уплътнението, при което трябваше леко на интервали да затварям и подбутвам стъклото в уплътнението. Това обаче ми писна, изчетох де що има инфо за ел. стъкла в нета и един слънчев ден си разглобих вратата. Регулирах ъгъла на стъклото съвсем малко от онази планка, която се пада най - долу на вратата. Всичко заспа за 1 седмица. Онзи ден, оставям си колата, затварям стъклата с алармата(но не гледам какво се случва зад мен). Връщам се, гледам тва лявото стъкло ИЗЛЕЗНАЛО почти цялото. Горният десен ръб на стъклото беше горе долу по средата на рамката на вратата,на 10 см от нея. Как не се чупи тва стъкло жив късмет.... Ся вече с майстор няма да се размина.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 02 Авг 2006, 10:30

anabella написа:Аз имам следния проблем с дясното стъкло (с купе съм): Отваря се без проблем, НО като реша да го затворя се чува едно бучене и стъклото не мърда. Трябва да се направи сложната конфигурация ( :mhihi: ) някой да натиска копчето, а друг да подръпва стъклото нагоре, за да може да се затвори. Като стигне 5см преди пълното затваряне върви нормално.
Благодаря предварително.

същия проблем го имам и аз ама как го оправи твоя ако не е тайна ???

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 24 Авг 2006, 10:54

tsurata написа:
anabella написа:Аз имам следния проблем с дясното стъкло (с купе съм): Отваря се без проблем, НО като реша да го затворя се чува едно бучене и стъклото не мърда. Трябва да се направи сложната конфигурация ( :mhihi: ) някой да натиска копчето, а друг да подръпва стъклото нагоре, за да може да се затвори. Като стигне 5см преди пълното затваряне върви нормално.
Благодаря предварително.

същия проблем го имах и аз ама го опраихме -беше счупено зъбното колело в моторчето!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

имам сащиа проблем

Мнение от PNR » 25 Сеп 2006, 21:07

prostia написа:
flober написа:някои може ли да ми помогне , прозореца от страната на шофьора слиза и се ка4ва само на интрвали трагва и след 5 см. сира и трябва да пусна коп4ето и пак да го натисна и още 5 см. и така докато го затворя или отворя каква може да е при4ината ?
напръскаи оплътненията със някво масло или има една грес под налягане във флакони (ас от нея използвам).пръскам ги веднъш седмично и всичко е ок. :D :D

Имам същия проблем някой може ли дами помогне и да ми каже ка кда го оправа иска ми се да баде както трябва купих си колата днеска и ми направи впечетление това прозорците слизат по равни интервали но не до доло а попринцип трява да е с памет и сам да слиза до доло и после до горе а ене така помогнете да си го управя благодаря ви
PNR@abv.bg
София
0888779546

Потребител
Аватар

ре

Мнение от Sabian » 14 Яну 2007, 1:16

И аз имам подобен на вашите проблеми, но като гледам по-лек - става въпрос за вратата при шофиора - на скоро си взехме 318-ка 97-ми набор и има малък проблем с ел. стъклото. При нормално каране не се усеща нищо, но вдигне ли над 120 км/час се чува лек шум. Като се вгледах след каране в стъклото от дясната страна - горе в ъгъла самото оплътнение (което се състои от вътрешна и външна гумичка, които захващат стъклото от двете страни), външната му част минава под стъклото и се прищипва отдоло. Смъкнах стъклото 2-3 пъти за да опитам да го наместя и установих че оплътнението си е екстра, просто самото стъкло в горния край не достига до оплътнението с 2-3мм и в последствие го прищипва. Какво бихте ме посъветвали - да сменя оплътнението, да намествам ъгъла на стъклото или нещо друго? Имайте в предвид, че не съм с '2 сръчни ръце' що се отнася до самопоправянето на кола, а за сръчен майстор не се сещам в момента, който да го оправи без да го доразвали, а като слушам от другите мнения колко нежни са някои части направо ме е шубе да пипам :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Re: ре

Мнение от Lacho » 14 Яну 2007, 1:46

Sabian написа:И аз имам подобен на вашите проблеми, но като гледам по-лек - става въпрос за вратата при шофиора - на скоро си взехме 318-ка 97-ми набор и има малък проблем с ел. стъклото. При нормално каране не се усеща нищо, но вдигне ли над 120 км/час се чува лек шум. Като се вгледах след каране в стъклото от дясната страна - горе в ъгъла самото оплътнение (което се състои от вътрешна и външна гумичка, които захващат стъклото от двете страни), външната му част минава под стъклото и се прищипва отдоло. Смъкнах стъклото 2-3 пъти за да опитам да го наместя и установих че оплътнението си е екстра, просто самото стъкло в горния край не достига до оплътнението с 2-3мм и в последствие го прищипва. Какво бихте ме посъветвали - да сменя оплътнението, да намествам ъгъла на стъклото или нещо друго? Имайте в предвид, че не съм с '2 сръчни ръце' що се отнася до самопоправянето на кола, а за сръчен майстор не се сещам в момента, който да го оправи без да го доразвали, а като слушам от другите мнения колко нежни са някои части направо ме е шубе да пипам :)

Драсни едно ЛС ако си от София да го видя и ще го оправиме. ;)

Потребител
Аватар

ре

Мнение от Sabian » 19 Яну 2007, 18:15

Имаш ЛС :)

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 21 Яну 2007, 10:53

А аз си мислех, че това е проблем само на моето купе :) И моите стъкла така правят, затварям ги на интервали :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 22 Яну 2007, 9:59

Andronoff написа:А аз си мислех, че това е проблем само на моето купе :) И моите стъкла така правят, затварям ги на интервали :)

Даваш газ към Софето и ги праиме инфо на лс.
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dizzel » 25 Апр 2007, 6:44

На мене пък дясното стъкло се вдига много бавно, колкото и да го реголирам неще и неще по бързо да става. Миаи е от машинката. Гледам, че е сменене.
http://vbox7.com/play:dfb1170d
http://vbox7.com/play:f7941feb
Рано или късно всеки Е30 ентусиаст си купува друго BMW

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 25 Апр 2007, 9:17

то и аз трябва да погледна шофьорското стъккло, май имам изкривен водач, щото горе-долу по средата на пътя стъклото запецва, почти спира, след това освобождава и си слиза.

На качване пак леко запича там, подминава го, стига до горе и се връща с 5 сантима

ПредишнаСледваща

Назад към E36