за климатроник ,колко градуса трябва
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Sivako написа:Днес си заредих 500гр фреон и ми духна 5.7градуса утре ще го допълня още 300 грама и мисля че ще падне до 3
...в другиден ще сменяш компресор

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Honzik написа:Sivako написа:Днес си заредих 500гр фреон и ми духна 5.7градуса утре ще го допълня още 300 грама и мисля че ще падне до 3
Абе той да разнесе сладоледите,пък...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
ф
Та по въпраса ,колко е нормално или да спирам да чета ,поне един да каже като ориентир да се знае ..... 

.............
Миналото лято го заредих изцяло духна от духалката 11,на следващия ден отидох и го дозаредих и падна на 7.И уж оня го пробва на вакум,но това лято пак ще се пълни ама при друг майстор за да разбера евентуално откъде изпуска.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Един допълнил ,друг ще допълва...
,няма да мога да спа бе хора,мислите ми нахлуват
.Колата ми е от май '06 закупена ,италианеца я беше заредил явно щото добре охлаждаше,сега май не намирам разлика в хладното,та искам да ви питам с едно зареждане колко сезона карате(сте карали) и ако се реша на интервенция ,целия фреон ли да сменя(така пък можем да тестваме системата) или да допълвам(ако е паднало налягането предполагам) 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: ф
krasi_bmw написа:Та по въпраса ,колко е нормално или да спирам да чета ,поне един да каже като ориентир да се знае .....
Ако някъде отпред под капака няма инфо за "дозата", то на самия компресор трябва да пише.... ако е по-малко не е лошо, ма няма да духа толкова студено, колкото може... ако вкараш повече, тогава има вероятност да духа малко по-студено, но не трябва да е много повече..... ако прекалиш ще почне да връща газ в компресора, че почне да "цъка" и накрая ще замине..... във вечните фреонови полета

- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Le Transporteur написа:Honzik написа:Sivako написа:Днес си заредих 500гр фреон и ми духна 5.7градуса утре ще го допълня още 300 грама и мисля че ще падне до 3
Верно бе хора толкова показваше на термометъра на майсторчето.
А за допълването два пъти горя с по 50лв за фреон който ми изпуска и (понеже днес си лепих радиатора) затова сипах 30кинта ако изпусне пак до утре поне да спестя 20лв

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
разбирачи яко...
сивако - с 500 грама не прави налягането което ще прави с 825 грама. отделно е добре да ти вкарат и масло което смазва. плюс за 1 ден няма да усетиш малък теч, само голям. затова се мери след 10-тина дена а не 1.
а 825 грама ги пише някъде по предната греда, зелена лепенка с инфо, ако не е сваляна. за е36 '95 са толкова.
за температурата - климатика набучен на минимум, на духалките трябва да мерите 6 градуса.
а читав бмв климатик без течове кара и 10+ години
сивако - с 500 грама не прави налягането което ще прави с 825 грама. отделно е добре да ти вкарат и масло което смазва. плюс за 1 ден няма да усетиш малък теч, само голям. затова се мери след 10-тина дена а не 1.
а 825 грама ги пише някъде по предната греда, зелена лепенка с инфо, ако не е сваляна. за е36 '95 са толкова.
за температурата - климатика набучен на минимум, на духалките трябва да мерите 6 градуса.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
t0sh написа:

- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Le Transporteur написа:Honzik написа:Sivako написа:Днес си заредих 500гр фреон и ми духна 5.7градуса утре ще го допълня още 300 грама и мисля че ще падне до 3
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=140395
800грама фреон 1500 оборота

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2