м42 разход на масло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
аиде и аз да се включа на маслото... моята като тръгна за Пловдив и я настъпя със 180-200 и става страшно..лапа масло яко. Ако я карам кротичко почти няма разход на масло.....май доста си зависи от типа масло и начина на каране. Ако постоянно я вкарваш във високи обороти е нормално да яде ... и все пак колко струва качествен ремонт на сегменти и гумички...то май към основен отива това..??
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
ами да кажа че на мен ми се наложи дасменяма клапани и разни работи та смених и гумичките и да ви кажа смених си маслото с някакав боклук определено купих го от метро 5л мобил за 40лв и сега ми направи впечетление че изгори 1л за 3000км което си е
та огромно значение има какво е маслото вече се обедих че по добре веднъж поивечко пари отколкото няколко пъти по малко

та огромно значение има какво е маслото вече се обедих че по добре веднъж поивечко пари отколкото няколко пъти по малко

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
PNR написа:ами да кажа че на мен ми се наложи дасменяма клапани и разни работи та смених и гумичките и да ви кажа смених си маслото с някакав боклук
Е ти определено добре си го направил след подобен ремонт по двигателя да сипеш л@йняно масло

- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Honzik написа:PNR написа:ами да кажа че на мен ми се наложи дасменяма клапани и разни работи та смених и гумичките и да ви кажа смених си маслото с някакав боклук
Е ти определено добре си го направил след подобен ремонт по двигателя да сипеш л@йняно масло
ами какво да ти кажа такова взех и

- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
добре каква е врътката с маслото ..по рядко ///по гъсто , за какви мотори??? гори не гори....на мен ми казаха за по яко каране 10/40 да маже по-добре че е по-тънко
ма ток кат е тънко минава и през дупките по-лесно
ква е хавата в крайна сметка

- Andronoff
- триногата
-
Днеска ми се оплаква един тука
Горяла му по 2 литра и кусур на 6-7к
Щял да го сменя
Ма той кара от ония М40Б18 дето ги продават за 2000 лева...
Аз като сменях масло за сефте много се бях заинтересувал колко аджеба е разхода на масълце на тая кола, но ми казаха, че М50 масло не гори и се оказаха прави.. Като го налях се закова на максимума, сега след 7к+ е пак там, а не е като да не знае кво са високи обороти...
Горяла му по 2 литра и кусур на 6-7к
Щял да го сменя

Ма той кара от ония М40Б18 дето ги продават за 2000 лева...

Аз като сменях масло за сефте много се бях заинтересувал колко аджеба е разхода на масълце на тая кола, но ми казаха, че М50 масло не гори и се оказаха прави.. Като го налях се закова на максимума, сега след 7к+ е пак там, а не е като да не знае кво са високи обороти...
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
izzzo написа:v_V_v написа:Много хора бъркат горенето на масло със ЗАГУБАТА от течове.От дупето препушва ли?
Течове ВЕЧЕ няма, двигателя отдолу е чист като момина сълза.
Абе не съм забелязъл дали припушва, ама новия накрайник дето сложих вече е доста опушен
Те всички се опушват.

- zgripara
- Потребител
-
- Кара: Бмв 325i е36
- Мечтае да кара: Бмв м3 е36 turbo
Re: м42 разход на масло
Здравеите колеги сега някои може ли да припоръча някое по добро масълце за М42.
Мерси предварително
Мерси предварително
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Ако го гори колега отзад ще пуши синкаво, ако е бяло е вода.
Разход от 1 литър на 2000км е доста и ако проблема е до гумички разхода ти на масло ще падне значително, но може би няма да изчезна целия.
Моята м42-ка за 4000 км не е мраднало маслото, като я карам нормално, стига и до 180 но не всеки ден.
Маслото ми е някакъв repsol.
Разход от 1 литър на 2000км е доста и ако проблема е до гумички разхода ти на масло ще падне значително, но може би няма да изчезна целия.
Моята м42-ка за 4000 км не е мраднало маслото, като я карам нормално, стига и до 180 но не всеки ден.
Маслото ми е някакъв repsol.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Дано минеш със смяна на гумички на клапаните. Другият по-лош вариянт е заминали маслени сегменти. Опушения ауспух не означава задължително, че това е масло. Обери леко от чернилката и разтъркай с пръсти да видиш дали е мазно. Иначе 10W40 е добре за мотори, които хапват масълце, но като си има проблем, няма да се реши каквото и масло да сложите.
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3