Е36 купе или Е36 седан?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Според мен такива като баща ти са единици
Де късмет да попадна на някоя негова кола
В семейството обаче май аз съм тоя дето кара най-малко.
Още не мога да ви кажа колко правя на година, защото карам 316 от около 4 месеца, но досега съм направил 2 хил. километра (обаче сезона на почивките едва започва ^^ )
Де късмет да попадна на някоя негова кола

В семейството обаче май аз съм тоя дето кара най-малко.
Още не мога да ви кажа колко правя на година, защото карам 316 от около 4 месеца, но досега съм направил 2 хил. километра (обаче сезона на почивките едва започва ^^ )
"Провалът не е опция, провалът не е вариант, провалът не е избор - той не може да бъде и решение."
- sleit_
- Потребител
-
- Кара: Е60 525i M54
аз гласувам за седана. разбира се ако цената му е разумна и наистина километрите му са реални, а последното е напълно възможно. цялостното състояние на една 10 годишна кола веднага показва дали е на 50 К. когато я видиш ще разбереш дали това е така. казвам това понеже около великден купихме за баща ми волво S 40 - 96г., чиито километраж показваше 42 К. аз вднага се усмихнах скептично и въобще не отворих въпрос за километража при покупката (бях сигурен че е въртян), но колата бе в изключително добро състояние (двигател, окачване, външен вид и особено салона). в последствие под капака открихме два стикера от сервизни прегледи с дати и изминати километри : 2000г. - 24 К; 2004г. - 32 К.
а иначе за седан или купе - еднакво ми харесват, или поскоро това за мен не е от чак толкова голямо значение (сигурно защото още съм ерген)
а иначе за седан или купе - еднакво ми харесват, или поскоро това за мен не е от чак толкова голямо значение (сигурно защото още съм ерген)
Може да е на 60к що не?Шкодата ми е на 140к и е 92ра:)Купихме я чисто нова. Ходено е и по морета и нагоре надолу с нея
Проста сметка.
Пример
Надежда 1-Младост 1 и обратно 22км При 22 дена работен месец=484 км на месец само за да ходиш на работа.5800 на година.
Ами ако работиш на 2 км от вкъщи и колата я позлваш за почивки?А кризата с бензина ?А ако има и друга кола ?
Така ,че е възможно

Проста сметка.
Пример
Надежда 1-Младост 1 и обратно 22км При 22 дена работен месец=484 км на месец само за да ходиш на работа.5800 на година.
Ами ако работиш на 2 км от вкъщи и колата я позлваш за почивки?А кризата с бензина ?А ако има и друга кола ?
Така ,че е възможно

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
Andronoff написа:...
На всички ли ви се струва толкова невъзможно да има 10 годишна кола, на 50-60к километри и да е в идеално състояние? На мен щото не ми се струва така. Ако щете ми вярвайте ама тука един си продава жигулата за 3500 лева, ама той е маниак, изкарва я само по празниците, иначе всеки ден я припалва, а преди да я прибере я мие, вади камъчетата от гумите с отвертката и я заключва в гаража... Така, че свят широк, хора всякакви, не се чудете толкоз..
1. ако е от бяла държава внос, трябва да си леко луд за да я караш по 5000 км на година, предвид че там масово живеят на 20-30 км извън града до работа или поне до метрото. т.е. да й плащаш данъците а да не я караш ил продадеш. 1/1000 шанс макс.
2. ако е в българия е по-възможно, но пак доста е седяла и клеясвала на място + е карана по нашите дупки, с нашите майстори разбирачи и нашите пестенета за консумативи и масла ментета.
за да е на 50 000, салона трябва да е като от завода по всички параграфи, и цялата изобщо.
иначе що не се разходиш по Горубляне, да видиш как няма бензинка над 120 000 и дизел над 150 000 км, каквато и да е година. има и една на е36 318ис 27 000км за 12800лв '94/95 със салон протрит повече от моя (на 210 000км). ходи си я земи нея

п.с. има такива коли, както има и шестица от тотото, никой не оспорва...
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
bmwdriver написа:Тош,ти имаш по-черно виждане на нещата и от лекар-песимист
Ела да работиш като мен в "Боила" и да има втора ръка "Горублянски" коли около теб постоянно, дето верно са между 110 и 160к километра и ти ше си черноглед като адаша... верно е, мойта я взех точно от там, ма от тогава подобно на мойто Е36 купе там не видях.... ама верно не видях.... с толкова запазен интериор и малко забележки по боята...
Но има и някои на "реалните" си километри.... щото преди няколко месеца видях едно X5, което беше на 1.5 години и на табелата пишеше 143к километра..... или беше 163..... т'ва можеха да го "върнат" на 43/63к без проблеми и много хора биха го повярвали...
- Andronoff
- триногата
-
t0sh, баща ми си купи жигула през 87-ма година, чисто нова, в момента е на 120к, оригинална боя, без забележки по салона/интериора, без нагнило, без ръжда.
Теб явно никой не може да те убеди, че наистина може да има такава кола, но вярвай в каквото искаш, то си е твоя работа
Теб явно никой не може да те убеди, че наистина може да има такава кола, но вярвай в каквото искаш, то си е твоя работа

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Andronoff написа:...
Само че БМВ не е Жигула

Бих казал отново това,което обобщава темата-БМВ на 10+ г. на 60-70 хил. км.

Ще имаш 5.9 от 'тотото',ако намериш на реални 150 хил.км и поддържана перфектно кола в гараж!При това положение пак ще изглежда като чисто нова

И да добава нещо...След като е на толкова километра защо все още не си го взел?Надали ще е по-зле от твоята,която е на...кой знае колко всъщност..
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Мда, такива жигули има пред всеку блок в София
Иначе за километрите на БМВтата съм напълно съгласен. Но все пак тези коли са направени за каране. БМВ не се плаши от каране, а от мърлячи
. Пък и доста хора в чужбина, които са си позволили е36 чисто ново(което е било скъпо) са си го поддържали с мерак. И когато са решили да продадат вече поостарелите си коли, те не са били в плачевно състояние, дори и 300+ хиляди километра.
А относно салона - много е относително. Моят салон е много запазен,няма забележка, на колата пишеше 130к км., което се оказа че не е много вярно

А относно салона - много е относително. Моят салон е много запазен,няма забележка, на колата пишеше 130к км., което се оказа че не е много вярно

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Mollov
- Мародератор
-
Andronoff написа:t0sh, баща ми си купи жигула през 87-ма година, чисто нова, в момента е на 120к, оригинална боя, без забележки по салона/интериора, без нагнило, без ръжда.
Аз докато живеех в Дружба, домоуправителите в нашия вход си имаха един ЗАЗ...... бял..... като се махнах от там ('90-та година) беше вече на около 15 години... и беше на около 17к километра..... само за ходене до морето и обратно се ползваше... и т'ва какво доказва? че има изключения от правилото, само че са 0.1%? Така е.... ма в останалите случаи, особено при такива автомобили като BMW.... трудно към невъзможно е да ти се случи... особено в BG..... никой няма да ти шитне супер запазена кола на ниска (при това състояние) цена..
- Mollov
- Мародератор
-
Мдам.... или "Перфектна".... няма що.... всичките гробници или Уникат-и или Перфектни..... т'ва сигурно ако тръгнеш да продаваш наистина толкова запазена кола за тия пари ше ти сложат една табелка "УНИКАЛЕН ИДИОТ" на тебе....

- Andronoff
- триногата
-
Повечето отговорили по темата сте песимисти и хейтъри
, няма какво да коментираме повече, моля някой да сложи катинарче.

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3