Агренажна верига?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Engi написа:Alexi написа: ...
батка, Иво наистина има такава кола:) Въпросното Е30 живее у тях от 10 години, а в момента е на 13. колата е в ПЕРФЕКТНО състояние. баща му я е купил още навремето и я е гледал като писано яйце:) беше перфектна преди да попадне в ръцете на Иво
Има и такива коли ,но са рядкост ,затова не повярвах отначало

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Иво, твоето БМВ е прецедент и въобще не се брои. Покажи ми го тоя западняк, дето ще си държи БМВ-то 10 години в гаража, ще го "гледа като писано яйце" и после ще го продаде на българин срещу символична сума
И аз имам съсед лекар, който лъска и пази една вектра по-старателно отколкото си оперира пациентите, ама не всички, дето имат коли са такива "доктори". А твоята със здраве да си я караш и да не стигаш до моите "дребни" разходи никога!

Never mistake motion for action...
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Lion - нещо не си ме разбрал. Не съм казвал, че веригата ми е разтегната за да си правиш изводи, че двигателя ми е на над 250 х. км. (то и аз невярвам да е на 120 х. км. ама това е друга тема
). Просто феновете в сервиза казаха, че трябвало да се погледне за всеки случай в какво състояние е тя. Нали се сещаш, че като отворят двигателя - дори нищо да и няма, ще кажат, че е заминала за да си оправдаят труда
Та затова питах как се познава, че въпросната верига е заминала. И слава богу нито един от посочените признаци не е налице при мен (засега де
)

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Мойто като ми го докараха шофьора на камиона ми каза че било на много малко километри и че съм голям кьсметлия .. километража показваше 190 000+ км ,които в моя случай са реални ,дори имам сервизна книжка ,не повярвах като я видях при първото отваряне на жабката
.. и това ми го каза човек който е докарал стотици коли от всякакви марки .. сами можете да си направите изводите 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Lion - нещо не си ме разбрал.
Явно наистина не съм разбрал. Ако в сервиза искат да отварят само за проверка, без никакви признаци, не се навивай. Карай си, тя като почне да стърже веригата ще я усетиш! А не правя никакви изводи, не се засягай! Просто коментирам общия случай и масовата практика:
Мойто като ми го докараха шофьора на камиона ми каза че било на много малко километри и че съм голям кьсметлия .. километража показваше 190 000+ км
Ей за това говоря, без да искам да засягам който и да е. Аз съм се примирил, че моите са доста повече от 140к, точно колко - не ме интересува щом колата е в добро състояние. А и няма как да разбера.
Never mistake motion for action...
Lion написа:Ей за това говоря, без да искам да засягам който и да е. Аз съм се примирил, че моите са доста повече от 140к, точно колко - не ме интересува щом колата е в добро състояние. А и няма как да разбера.
моята я продаваха като за 140к км, ама като седнах забелязах, че при мен всичко е в мили, ама даже не повдигнах въпроса, защото ми бяха казали да не гледам километрите... а пък ако наистина е на 140к мили и са се надявали, че никой няма да забележи даже съм доволен
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Engi написа:Alexi написа: ...
беше перфектна преди да попадне в ръцете на Иво
...от трън,та на глок

Но колата е наистина такава,каквато я описват Енджи и Иво.самия аз останах изумен от това,колко запазена е.
Но такива коли са толкова голяма рядкост(карал съм колата на предишна моя приятелка-Ауди 80,купено от Германия ново,на 120 или 130к,не помня)че стават направо мит,затова не се сърдетет на човека-не го е казал с лошо чуство

След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Ще кажа даже един куриозен случай: Един приятел отива да си копува едно Мондео. Капарира го още като го сваляха от автовоза и беше на 180 х. км. (
) На другия ден отива да си го взима и вече беше на 110 х. км. Е за т'ва вече нямам думи.

- KUPETO
- кандидат ентусиаст
-
Аз ще ви кажа нещо,имам голф 4 купена април месец 2001 г от унитрейд,беше на 000003 км като я подкарах, в момента 179000 км сервизната книжка съм спрял да я попълвам на 60000 км и това беше декември 2001 г.Ако утре я оставя в Капитолия и я върна на 60000 км никой няма да се усети, тя майка ми си стои на работа по цял ден в кантората и само петъците ходеше до варна
, а що се отнася до връщането срува 20 лв 100000 км!Колата се подържа много яко и няма грам забележка и нее била гаражна(защото няма време да стои в гаража)
Така че немеца или италианеца с тези аутобани и яки прави пътища не ми се вижда как една 10 г кола може да е на 120000км,освен ако е някое изкл. ама шанса според мен е 1/10000 да попаднеш на нещо подобно!

Така че немеца или италианеца с тези аутобани и яки прави пътища не ми се вижда как една 10 г кола може да е на 120000км,освен ако е някое изкл. ама шанса според мен е 1/10000 да попаднеш на нещо подобно!
Пътят към АДА е обсипан с добри намерения!
за веригата
проблема с вертигата го имам и аз .някои от вас занимава ли се с ремонти или да си търся кожодерче
ако някои може да помогне с идеята да не се набутвам излишно ще се радвам да ме приеме в сервиза си
.

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Re: Агренажна верига?
Dimitar написа:Вчера като минах през сервиза и пичовете ми казаха, че било време да ми погледнат въпросната верига щото не се знаело двигателя на колко км е (по таблото е на 124 000 км.) и ако трябва да я сменят.
ОК, ама заедно с ролките и обтегача била 800+ лв. Та въпроса ми е кога се сменя тази врига и как се познава, че е заминала щото пичовете отворят ли двигателя и са я сменили като стой та гледай, а излишни кинти не ми се дават.
искат да ти вземат паричките

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Лудия - ти май наистина полуде. Т'ва беше преди 2 години бе. И все още си ми е супер читава веригата, а въпросния сервиз одавна го смених с друг
.

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Dimitar написа:Лудия - ти май наистина полуде. Т'ва беше преди 2 години бе. И все още си ми е супер читава веригата, а въпросния сервиз одавна го смених с друг.
съжалявам нямах време да прочета всичко

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3