Кварталните ме поздравиха
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
За халогените
Здравей те,
И моето Каско е Булстрад но халогени,джанти и други неща извън колата се застраховат отделно ако искаш.Според мен Каското ще има смисъл ако ти откраднат цялата кола или я удариш ти или друг те удари.
И моето Каско е Булстрад но халогени,джанти и други неща извън колата се застраховат отделно ако искаш.Според мен Каското ще има смисъл ако ти откраднат цялата кола или я удариш ти или друг те удари.
тай. днес малко съм ви дезинформирал.
Страница 5 от застрахователния договор.
долу в десния агал.
Не се покрива в случцай на:
8. Кражба на МПС, на отделни части, възли и детайли или на сзастраховаото оборудване без наличе на взлом - поради незатваряне незаключване на МПС, или оставанет му с ключ на запалването с неизпрана невлючена или демонтирана охранителна система.
10. кражба на отделни части, възли, агрегати, принадлежности и оборудване на МПС извън салона на купето. Нанесените повреди по МПС резултат на кражбата се обезщетяват. Това изключение не се прилага в случаитена кражба на цялото МПС и последващото му намиране
Обаче най долу има с дебели букви:
Тази клауза се прилага само с разделите Общи положения и Каско и може да бъде изменяна с допълнения.
Излиза че ако ти свалят халогените без да счупят нещо то ти си губещия обаче ако при свалянето са счупили държача който също е част от халогена би трявало да ти го възтановят щом е счупен.
Аз ще се заема благородната цел.. да обиколя няколко застрахователя и да им разгедам услвията.
В булстрад се надявам да се навият да махнат точка 10.
договора винаги е между две страни.
аз ще проуча как стоят нещатата при разл. застрахователи и белкем намеря такъв дето да покрива всчко.
Колегата преди мен написа най-точно..кога има смисъл от каското.
Страница 5 от застрахователния договор.
долу в десния агал.
Не се покрива в случцай на:
8. Кражба на МПС, на отделни части, възли и детайли или на сзастраховаото оборудване без наличе на взлом - поради незатваряне незаключване на МПС, или оставанет му с ключ на запалването с неизпрана невлючена или демонтирана охранителна система.
10. кражба на отделни части, възли, агрегати, принадлежности и оборудване на МПС извън салона на купето. Нанесените повреди по МПС резултат на кражбата се обезщетяват. Това изключение не се прилага в случаитена кражба на цялото МПС и последващото му намиране
Обаче най долу има с дебели букви:
Тази клауза се прилага само с разделите Общи положения и Каско и може да бъде изменяна с допълнения.
Излиза че ако ти свалят халогените без да счупят нещо то ти си губещия обаче ако при свалянето са счупили държача който също е част от халогена би трявало да ти го възтановят щом е счупен.
Аз ще се заема благородната цел.. да обиколя няколко застрахователя и да им разгедам услвията.
В булстрад се надявам да се навият да махнат точка 10.
договора винаги е между две страни.
аз ще проуча как стоят нещатата при разл. застрахователи и белкем намеря такъв дето да покрива всчко.
Колегата преди мен написа най-точно..кога има смисъл от каското.
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
Баце,
първо ужасно сори, няма по-нервиращо от това да те ебават някви смотани наркоманчета и мангали. Аз заради това всеки месец се бутам на паркинг, въпреки, че мога да я държа под балкона си където няколко пъти съм крещял и хвърлял павета по гнусни гепарди.
тури си един пейджър като пипа некои да ти пищи и от там с пушката със сол или съчми да видиш кон боб яде ли ...
първо ужасно сори, няма по-нервиращо от това да те ебават някви смотани наркоманчета и мангали. Аз заради това всеки месец се бутам на паркинг, въпреки, че мога да я държа под балкона си където няколко пъти съм крещял и хвърлял павета по гнусни гепарди.
тури си един пейджър като пипа некои да ти пищи и от там с пушката със сол или съчми да видиш кон боб яде ли ...
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Браво на KiIIer за благородната идея да посети застрахователи, идеята за паркинга е добра, но не винаги има платен паркинг близо където нощува човек, примерно до нас най-близкия платен паркинг е на 15 мин. пешком !!! Ако може отделно да се застраховат халогени, емблеми и др. неща,които се крадат най-много колко би струвало това. Някой знае ли?
обещах да проверя и проверих. Значи явно работата е зле.
Никой от застрахователите не покрива частите извън купето. така че братя копуваме ЛЕПИЛО и лепим.. здраво..
По конкретно.
Ако са гепили халогените и примерно има следи от вандализъм, демек има счупени остатъци от халогена.. примерно държача е останал.. значи се покрива. Но ако липсва целиа без да има следи .. нищо.
лайсните по същия начин. трявбва да има следи от вандализъм.
мигачи фарове... ит.н също. а и при това да са зафиксирани от Полицията.
за сега се спирам пак на булстрад. Прочетох договора на армеец и не ми допадна. ДЗИ също не покриват.. Очаквам условията и от Генералито-Орел.
При булстрад ми харесва точката.
7. Злоумишлени действия на трети лица:
7.1. надраскване, пробиване, поливане на мпс с бои и други химикали:
7.2. счупване на закл. устройства, антена, стъкла, огледала за обратно виждане, оригинално монтирани от завода производител емблеми и лайсни.
тез работи уж са ПОКРИТИ РИСКОВЕ. тай че ако ви изчакагаркат емблемата и има след каското е на ваша страна
Ако изкартиат и оставиат следи на лайсните каското е на ваша страна.
и тай.
А и тук в форума има доста писано за автокаското. къде кой как. практики и т.н. и извода е ЛЕПЕНЕ му е майката;)
Никой от застрахователите не покрива частите извън купето. така че братя копуваме ЛЕПИЛО и лепим.. здраво..
По конкретно.
Ако са гепили халогените и примерно има следи от вандализъм, демек има счупени остатъци от халогена.. примерно държача е останал.. значи се покрива. Но ако липсва целиа без да има следи .. нищо.
лайсните по същия начин. трявбва да има следи от вандализъм.
мигачи фарове... ит.н също. а и при това да са зафиксирани от Полицията.
за сега се спирам пак на булстрад. Прочетох договора на армеец и не ми допадна. ДЗИ също не покриват.. Очаквам условията и от Генералито-Орел.
При булстрад ми харесва точката.
7. Злоумишлени действия на трети лица:
7.1. надраскване, пробиване, поливане на мпс с бои и други химикали:
7.2. счупване на закл. устройства, антена, стъкла, огледала за обратно виждане, оригинално монтирани от завода производител емблеми и лайсни.
тез работи уж са ПОКРИТИ РИСКОВЕ. тай че ако ви изчакагаркат емблемата и има след каското е на ваша страна
Ако изкартиат и оставиат следи на лайсните каското е на ваша страна.
и тай.
А и тук в форума има доста писано за автокаското. къде кой как. практики и т.н. и извода е ЛЕПЕНЕ му е майката;)
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
BaVaReC19 написа:ми като си с БМВ-це кво за 40 лв . не месец ли се блазниж дръж го на некои платен паркинг
Да бе, нали караме/те BMW и за всяка щуротия до Камор тичате...Колко са 40-50лв за паркинг...или това е неоправдан разход, нали имаш каско....

Ей за тва се дразня някой път, щото тук всички се присмивате на някой който попита за по-компромисен вариант относно колата си, а за такива не маловажни неща се скрънзите и се жалвате.Нищо лично към никой, напротив, но като гледам по срещи, голяма част от любимите бими не са виждали автомивка с месеци, но на масали и на приказки сме голяма работа...Все за 200-300 коня говорим, за едни страшни скорости....и все сами ги вдигаме:)
Въпроса е принципен и всеки от нас си го решава според желанието и възможностите си естествено.
Дръжте си колите на сигурно, защото колкото и да ги гласим и да ги поддържаме, крайният резултат е най-важен (т.е. да не ни парят ....)Не искам да плаша никой, но Е36 за съжаление се превърна в сбъднатата детска мечта на всеки замогнал се МАЛКО мангал и интересът към авточастите е доста голям.Това, че никога няма да си избием парите дадени по тия коли е ясно, но Бог да ни ги пази, да не останем и без тях.....
Айде със здраве
...............................
vesko4114 написа:BaVaReC19 написа:ми като си с БМВ-це кво за 40 лв . не месец ли се блазниж дръж го на некои платен паркинг
Да бе, нали караме/те BMW и за всяка щуротия до Камор тичате...Колко са 40-50лв за паркинг...или това е неоправдан разход, нали имаш каско....![]()
![]()
![]()
Ей за тва се дразня някой път, щото тук всички се присмивате на някой който попита за по-компромисен вариант относно колата си, а за такива не маловажни неща се скрънзите и се жалвате.Нищо лично към никой, напротив, но като гледам по срещи, голяма част от любимите бими не са виждали автомивка с месеци, но на масали и на приказки сме голяма работа...Все за 200-300 коня говорим, за едни страшни скорости....и все сами ги вдигаме:)
Въпроса е принципен и всеки от нас си го решава според желанието и възможностите си естествено.
Дръжте си колите на сигурно, защото колкото и да ги гласим и да ги поддържаме, крайният резултат е най-важен (т.е. да не ни парят ....)Не искам да плаша никой, но Е36 за съжаление се превърна в сбъднатата детска мечта на всеки замогнал се МАЛКО мангал и интересът към авточастите е доста голям.Това, че никога няма да си избием парите дадени по тия коли е ясно, но Бог да ни ги пази, да не останем и без тях.....
Айде със здраве
Каква е разликата между платен и охраняем паркинг? Разлика не знам, ама приликата е, че и от двете може да ти изчезне цялата кола...
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
[Georgi] написа:Каква е разликата между платен и охраняем паркинг? Разлика не знам, ама приликата е, че и от двете може да ти изчезне цялата кола...
Разликата е,че за единия само си плащаш за мястото,а за другия можеш да ги държиш отговорни ако изчезне нещо от колата или самата тя,именно защото е охраняем,демек ти пазят колата...

- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
и аз останах наскоро без хаогени , да се изкажа по въпросите :
1. Застрахователите изплащат само счупено или надраскана част, липсваща част не изплащат !
2. В българия си е супер ! има негатвни емоции но позитивните са повече ! от Личен опит 7-8 г извън България ! Заради 1 наркоман и 1 циганин не псувай родината си !!!
3. Следващия път като видиш наркоман или циганин да ръчка по колите бой до припадък ! Лично съм го тествал 2 пъти даже 1 път дойдоха куки и вместо да ме арестуват за телесни повреди - продължиха след мен !:mhihi:
4. И аз смятам със силикон да го правя туй . Марто мерси за съвета !
1. Застрахователите изплащат само счупено или надраскана част, липсваща част не изплащат !
2. В българия си е супер ! има негатвни емоции но позитивните са повече ! от Личен опит 7-8 г извън България ! Заради 1 наркоман и 1 циганин не псувай родината си !!!
3. Следващия път като видиш наркоман или циганин да ръчка по колите бой до припадък ! Лично съм го тествал 2 пъти даже 1 път дойдоха куки и вместо да ме арестуват за телесни повреди - продължиха след мен !:mhihi:
4. И аз смятам със силикон да го правя туй . Марто мерси за съвета !

- javor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d
здрасти
от опит знам че като извикаш КАТ (при кражба без щети по самата кола като счупено или поне одраскано),те съставят портокол ,които да послужи пред застрахователите.Да ама застр. не го признават. Е за какво е тази застраховка, като не покрива такива кражби.Затова колегата е прав-като видиш някой да краде ,бой до кат припадне.
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2