Въпрос за стъпково моторче...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
От един сервиз ми казаха 4е се чисти наи-добре с WD40.Само напръскваш хубаво и оставяш да поседи кам 1ч и светва.Лошото оба4е е че става много мазно после и полепват много лесно пак мръсотии.За това е добре след WD-то да се изплакне хубаво с Бензин или Коресилин и после подсушаваш с един парцал.Целта е да не го оставиш мазно.Също така ми казаха че не е много добре да се чисти постоянно щото пък се "разваляло"
Аз моето го чистих и стана перфектно,макар че като му извадя буксата колата работи малко по добре ама и на по високи обороти 

- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
новото е около 350 лв,а по моргите е около 100лв/втора употреба/.Аз ти предлагам да направиш тест-отиваш в моргата,взимаш 2-3 и още там на място ги тестваш,ако се промени работата значи е от него!Аз обаче си мисля че е от газовата уредба,на такава кола се слага газов инжекцион,а не обикновенна,но понеже е около 1000-1200лв повечето слагат обикновенна,но след това патят много,оправия няма и както каза колегата евтиното винаги е по-скъпо-първо гърнетата ще сменяваш често щото горят много от газта/а те не са евтини/,второ постоянно ще си имаш ядове с обороти и все ще си ходиш по майстори за диагностики и центровки...Да не говорим че все някой ще ти втълпи идеята да смениш свещи,кабели и кой знае още какво...и като сметнеш накрая е по-добре да си я караш на бензин,ама твоя работа...
- speedmaniac
- младши ентусиаст
-
Да не пускам нова тема, да питам някой компетентен. Все още си имам проблем с 316-ката, а той е:като карам колата на газ, върви екстра-без никакви проблеми, не прекъсва и т.н. Но на бензин колата на моменти губи мощност, даже не може да потегли, мисълта ми е кое най-вероятно не играе роля при газта и колата да е така зле на бензин.Съмнява ме дебитомера първо,незнам ламбда-сонда, датчици и т.н...

...E36 Rulzzz...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

- speedmaniac
- младши ентусиаст
-
Странно е на газ да няма никакви проблеми и да си върви идеално, а на бензин да не иска и да потегли на моменти...
Сменил съм бензиновата помпа, не е от нея, предполагам нещо друго, ако някой се сеща да казва...

...E36 Rulzzz...

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
До скоро търкалях М40Б18 имаше си газово и мазово и всичко за година и половина никога не съм имал детонация и си работеше перфектно е толкова перфектно колкото на колегата дето е пуснал темата но НО голямото но е че просто по често трябва да караш на Бенз да речем поне два поедни дни от седмицата и то да караш а не да палиш само ! за да не се овеличат проблемчетата които имаш и не се опитвай да си чистиш това дето му викат стъпково моторче щото няма смисъл в момента който минеш 5 км на газ и обърнеш на бензин пак ще е същата работа
извода е че не е стъпково моторче а трупане на грешки ,стъпковото моторче от своя страна ще почне да ти прави проблеми доста по късно а не на втория ден след слагането на газта абе темата е толкова обширна че може да си пиша цял ден но съвета е един карай си на газ така и така си я сложил ! Така наречения уикенд карай само на бензин ще видиш как след 15 мин шофиране проблемите ти ще изчезнат двигателя ще замърка отново и така ще бъде до като не чукнеш газта дори и за момент и така ще си караш до като си скапеш мотора от каране

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2