Какво ви е мнението за 318 те де ес 90к.?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от compact_fen » 02 Мар 2007, 16:46

Honzik написа:
compact_fen написа:Иначе между 318 и 325 тдс то е ясно ,че по големия разхода му е почти същия

Почти.... има няма 2 кила.... за някои 2 кила повече градско и 2 кила повече масло са си много нещо... :roll:

безпорен факт. Много съжалявам,че компакта не се предлага с 2.5 тдс. Преди мислих да си купя един 2.5тдс и да сложа ДВГ на компакта, а мотора на компакта на другото купе и да го продам , ама много разправия

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 02 Мар 2007, 17:13

Аз бях малко ироничен в случая... щото 2 литра са си два литра и не са малко (ако правиш 1500км месечно са си 30 литра = 50лв), ама за такава разлика в двигателя са си повече от заслужени... но наистина 318tds май е най-икономичната Е36-ца... при един и същи стил на каране (без ръчки)....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от compact_fen » 02 Мар 2007, 17:39

качвал съм се на 2.5тдс дето харчи 5,5/100 ама не му се включва турбото щото го караха на ниски обороти ама то така пък се губи кефа да караш БМВ

Потребител
Аватар

Мнение от БМВ3 » 02 Мар 2007, 19:55

колега това сьс горенето е много относително зависи каде ще го караш градско извьн градско как ще го караш какьв ти е кракьт но голямото си е голямо най добре някой познат да те повози и на двете да направиш разликата аз преди това имах 324д но като ме повозиха на това 3 дни сьн не ме ловеше ако сложиш на чертата двете печки малкото нито ще вьрви като голямото нито ще гори по малко

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 03 Мар 2007, 0:01

compact_fen написа:качвал съм се на 2.5тдс дето харчи 5,5/100 ама не му се включва турбото щото го караха на ниски обороти ама то така пък се губи кефа да караш БМВ

ако слезеш и го буташ и на 2/100 ше ти падне :mhihi:
не лъжете само човечеца ... арчи колко му сложиш и колко го настъпваш тея данни по книжки грам не важат според мен ;)
ше тръгна за софия ше карам с 50 само да песта 1 литър и ше се влача зад 20 тира айде нема нужда ... ся и с тоя хубав път ония ден патувах .. и без да искам на 2-3 пъти си загледах километража и гледам 140-150 .. викам си много ей яко арчи я да намаля .. намалям на 100-120 бре .. тя се едно спрела .. айде пак 150 :lol:
така че според мен коя и да земе стига да е по читава няма да е разочарован а и особено с това градско ако е пича от СФ определено ще е благодарен че си е зел 18ката .. тои ако имаше китни и искаше да се ръчка можеби и грам нямаше да пита за дизел .. там истината се знае ... 6так и от 20 нагоре

п.п. са чакам едно изказване за най универсално балансирания двигател на е36 :mhihi:
п.п. а ако му се стори мудна с едно чипче и оправяме работата ;)
Изображение

Потребител
Аватар

op

Мнение от iceman318tds » 03 Мар 2007, 0:13

bam-bam искам да те питам теб и другите пичове
един приятел си купи преди няма и 2 месеца 318i с газов инжекцион и каза ,че градско му гори 15литра/ газ / +включен климатроник ,като го пресметна излиза "+ - " 0.60ст - 1лв разлика ако дизела ми харчи 7литра градксо +клима което ме съмнява

Така че въпросът ми е към bam-bam и всички пичове фенове на BMW дали да не се насоча към 318i и да му сложа един газов инжекцион

Благодаря ви за компетентните мнения

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 03 Мар 2007, 0:26

Бате маитап няма градско(в Казанлък) харчи 6 литра нафта.Тука задръствания нема...и без ръчки си е толкоз разхода максимум е засичал бащата 6,4 само градско и карана с ръчки.Нямам интерес да лъжа ама разхода си е полкоз.Извън града пада на 5,5 при около 110-120 каране ;)
П.П. зимаи дизела не ти требе газ на бензина ако се насочиш евентуално на там.
П.П.При засичането на разхода климатроника или не е вървял или на 1.

Потребител
Аватар

op

Мнение от iceman318tds » 03 Мар 2007, 0:37

Nightmare
Братле и мен тук се опитват да ме разубедят и аз мисля че дизела е по добре ,сега съм си подал докуметите са малък кредит ,но мисля дизела да взема хем по икономичен хем по евтин при закупуването на автомобила мен не ми трябва за да се надбягвам а да ми върши работа
Ще ви пиша дори може и снимка да пратя като купя нещо през това време ако чуете някоя хубава обява или видите /но да е в България колата/ ще съм много благодарен да я погледна

P.S.До сега гледах 318i 1997г те са по-скъпи от 318 тдс ,така че мисля тдс да взема за сега това ми е последното решение по евтин и по икономичен

Вашите мнения са добре дошли за този модел BMW /не съм компетентен и ще се радвам да ги прочета/

Благодаря на всички ВАС за помощта при избора,дано не попадна на някой дарак
Последна промяна iceman318tds на 03 Мар 2007, 0:39, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 03 Мар 2007, 0:37

Nightmare написа:Бате маитап няма градско(в Казанлък) харчи 6 литра нафта.Тука задръствания нема...и без ръчки си е толкоз разхода максимум е засичал бащата 6,4 само градско и карана с ръчки.Нямам интерес да лъжа ама разхода си е полкоз.Извън града пада на 5,5 при около 110-120 каране ;)
П.П. зимаи дизела не ти требе газ на бензина ако се насочиш евентуално на там.
П.П.При засичането на разхода климатроника или не е вървял или на 1.

само да питам ти да не си на 40-50 години та караш кат пенсия :)
аз извън градско немога толко ти .. убиваш рибата
по темата на пича .. газта си е газ ама тя се дига и може после да не си заслужава сметката
иначе като намериш и евтина нафтичка и си става бая по тънко
иначе и аз бех решил да си зема една 20ка на газ ама газта беше литнала и гонеше 1.20 .. ся поне малко се укроти де ама даваха по новините че ще се дига некви нови споразумения с Русия ала бала
та знам ли утре да не се дигне и да не съжаляваш ;)

и все пак 15 газ са 14 лв .. 7/8 литра нафта са 13 лв + - ако е от бензиностанция ако е на черно пада доста сметни си ти сам ;)
иначе дизел читав трудно ще намериш .. не че има и бензинки де само като ги разгледаш и да се чудиш коя от коя по гадна и кои луд ще ги купи
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 03 Мар 2007, 0:44

Аз повече няма да те убеждавам колко ми гори печката... ;) Колата не съм я карал аз кара я бащата и на ден минава по около 80-90км така че той няма да ме излъже за разхода...
Iceman зимаи дизел и не се занимаваи.Ако попаднеш на читав ще си много доволен.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 03 Мар 2007, 12:00

Nightmare написа:Ако попаднеш на читав....

МНОГО ключова фраза... а какво става, ако не попадне на читав (което също е много вероятен вариант...??) Ще го утешаваш, че лесно ще я оправи ли? Сигурно... :roll:

Както в Италия, така и в Австрия и Германия "печките" се купуват главно за по-големи пробеги, когато ще се кара повече, щото нафтата (беше) идва по-евтина и дизела харчи по-малко, особено градско... така че 10 годишна печка принципно трудно може да е на реални <250к, че дори и 300к... вярно е, че ако е поддържана както трябва няма да са проблем, ама.... знае ли човек... така че ако не уцелиш читава печка ще има за какво да си поплачеш...

Nightmare.... можеш да кажеш, че харчи и 4.5/100 градско... ма с това можеш евентуално да омаяш някой, дето няма такава и може да го повярва... не знам как трябва да се кара тая кола, че да докараш такъв разход ГРАДСКО.... и ходенето до село и обратно всеки ден по междуградски пътища и с 90км/ч не е градско...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 03 Мар 2007, 12:10

Ако имаш предвид за километрите които съм посочил 80-90 на ден те не се минават по междуградските пътища...минават се в града.
Иначе си прав за думата "читав" много е относителна и по принцип няма печки под 200-250к така че гледаи и слушаи внимателно.Разпитваи и успех при покупка...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 03 Мар 2007, 12:22

правете разлика м/у градско и софииско:)
в Габрово също не е много натоварено/като м/у селски път е движението/ и разхода ми е 1-2литра по-малко отколкото в Сф

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 03 Мар 2007, 13:44

като гледам пича е спрел да пише и чете ... явно си е взел вече печка и и се радва :)
ако пък още размишлява да не се чуди ами да си зима няма да сгреши
иначе ако не трябваше да е печка знаем кои е избора ... а това е най добре балансирания автомобил при е36 от към цена/вървеж/разход и ние всички знаем кои е тои .. но нека някои друг да каже неговото име :mhihi:
само ще дам жокер .. тои е САМО 4 цилиндъра защото не са му нижни повече :mhihi:
Последна промяна bam-bam на 03 Мар 2007, 15:24, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 03 Мар 2007, 14:53

M52B28 ? :mhihi:
за мен е номер 1, при еднакво каране ще даде разход като на 320-ка, а ще има още доста мегдан за юркане, там вече разхода ше се дигне малко, ама си струва 8)

ПредишнаСледваща

Назад към E36