Нормално ли е?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
turbo написа:Колега, от къде знаете с твоя човек, че не е чипосано другото? Да не би да го е купувал от магазина или да му е отварял компа, за да провери?![]()
П.П.: След чипосване на едно ТДС-че и доста минати километри, в сервиз на БМВ гледаха като изтървани, когато 5 мин. след диагностиката на колата им казах, че е чипосана. Не можеха да повярват, че няма ни една грешка по тоя случай в компа на колата...
Прав си немога да съм сигурен, че не е...Но я ми разясни малко, означава ли че като се чипоса едно двг, започва да трупа грешки? Мислил съм за смяна на чипа, но какви са минусите на един такъв тунинг?
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
VENBO написа:turbo написа:Колега, от къде знаете с твоя човек, че не е чипосано другото? Да не би да го е купувал от магазина или да му е отварял компа, за да провери?![]()
П.П.: След чипосване на едно ТДС-че и доста минати километри, в сервиз на БМВ гледаха като изтървани, когато 5 мин. след диагностиката на колата им казах, че е чипосана. Не можеха да повярват, че няма ни една грешка по тоя случай в компа на колата...
Прав си немога да съм сигурен, че не е...Но я ми разясни малко, означава ли че като се чипоса едно двг, започва да трупа грешки? Мислил съм за смяна на чипа, но какви са минусите на един такъв тунинг?
няма минуси само плюсове чипосвай смело и да не ти пука
колата и изчислена да напраи 1 000 000 км с твоя двигател боли те гъза че след чипа ше гръмне по рано или някъде към 800 к

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- VENBO
- младши ентусиаст
-
И последно да питам...
как да проверя и да се уверя че всичко по Vanus системата работи както трябва? Мисълта ми е -без да закачам колата пак на елкон-щото съм я закачал и работят всички тестове за vanus-a, просто механична проверка дали може да се направи-нещо да разглобя и т.н. 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
bam-bam написа:
колата и изчислена да напраи 1 000 000 км с твоя двигател боли те гъза че след чипа ше гръмне по рано или някъде към 800 к
Малко заблуден ми звучиш...

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Honzik написа:bam-bam написа:
Малко заблуден ми звучиш...без да се обиждаш....
абе и твойте мнения са яко компетентни ама тфа е за друга цела нова тема

без да се обиждаш

п.п. питаи хората с чипове какви са им минусите .. освен че почва да харчи повече ама нали върви
пък и ако малко помислиш ако нещо е вредно няма да е толко популярно и всеки да иска да си сложи .. ама тфа само ако малко помислиш имаче реално може да е вредно знам ли .. тъмна идния ми е

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-

- VENBO
- младши ентусиаст
-
Ок, благодаря ви че се отзовавате активно
ама може ли да погледнете предпоследният ми пост по-горе-питам за vanos-a как да го проверя? 

- Mollov
- Мародератор
-
bam-bam написа:
абе и твойте мнения са яко компетентни ама тфа е за друга цела нова тема![]()
без да се обиждаш
Ае поне моите мнения като ги казвам знам какво говоря и съм сигурен в това.... ама да говориш такива неща за чипосването, особено сравнението 1м км. и 800х км... т'ва да не ти е силициев чип и да го овърклокваш... от чипосването стават доста неща по двигателя... и не само той... малко хора сменят характеристиките на машината с цел по-малък харч поради подобрените показатели при идентично каране... ако беше толкова безпроблемно и safe и без минуси, маса народ щеше да се е начипосал... един двигател и основните компоненти около него има толкова много механика, че да правиш подобно сравнение "стандартно 1 милион, чипосан - 800х." си е страшно некомпетентно изказване... или пък, че нямало минуси....
P.S. Естествено, че не мога да давам мнение (примерно споменатото "хахо"

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Honzik написа:bam-bam написа:
абе и твойте мнения са яко компетентни ама тфа е за друга цела нова тема![]()
без да се обиждаш
Ае поне моите мнения като ги казвам знам какво говоря и съм сигурен в това.... ама да говориш такива неща за чипосването, особено сравнението 1м км. и 800х км... т'ва да не ти е силициев чип и да го овърклокваш... от чипосването стават доста неща по двигателя... и не само той... малко хора сменят характеристиките на машината с цел по-малък харч поради подобрените показатели при идентично каране... ако беше толкова безпроблемно и safe и без минуси, маса народ щеше да се е начипосал... един двигател и основните компоненти около него има толкова много механика, че да правиш подобно сравнение "стандартно 1 милион, чипосан - 800х." си е страшно некомпетентно изказване... или пък, че нямало минуси....
P.S. Естествено, че не мога да давам мнение (примерно споменатото "хахо") за човек, който не познавам
да прав си не ме валнува колко компетентен съм ама погледни колко хора имат чипове и колко ПОВЕЧЕ искат да имат

а кое как и защо вреди едва ли има смисал освен ако не си купуваш кола и да я караш 20 години та толко да и се косиш .. има нема до 5 год си зимаш нова освен ако не си олдскул фен и си караш дръгел и в 2та варианта .. така че колко за толко ще изкара пича го е написал има хора карали с чип по над 100к км .. малко ли ти е ?
то след 5 години мисля двигателя ще и е наи малкия проблем .. тя целата ще се разпадне и по добре да я хвърлиш

- Mollov
- Мародератор
-
Може, така е... само че на много от нас двигателите не са първа младост и може точно тоя чип да ги "довърши"... или както се вика - да ги бутне от скалата.... пък и на атмосферките малко се губи смисъла от чипа, щото конете ще ги видиш ако го напънеш -> предпоставка да го счупиш.... турбинните пък ше напъваш турбото.... предпоставка да го счупиш него... а и то, горкото, пари струва...
та затова и така реагирах на поста ти... не поради друго... щото има хора, които ще повярват сляпо на думите ти и ще си помисят, че обяда е "безплатен"... а това изобщо не е така
No hard feelings

No hard feelings

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Honzik написа:Може, така е... само че на много от нас двигателите не са първа младост и може точно тоя чип да ги "довърши"... или както се вика - да ги бутне от скалата.... пък и на атмосферките малко се губи смисъла от чипа, щото конете ще ги видиш ако го напънеш -> предпоставка да го счупиш.... турбинните пък ше напъваш турбото.... предпоставка да го счупиш него... а и то, горкото, пари струва...та затова и така реагирах на поста ти... не поради друго... щото има хора, които ще повярват сляпо на думите ти и ще си помисят, че обяда е "безплатен"... а това изобщо не е така
No hard feelings
ами така е като си купуват за по 4-5к е36ци .. после годинките викат нема значение .. да да
иначе пак малко не си прав според мен ... аз не карам лудо ама ще си лепна чип и ще се ползва редко така че не виждам опасност
то тфа е се едно да си земеш яко бръза 320ка и да я ръчкаш ... така няма ли да се чупи ? ... да нали
така че сека ръчка чупи колата ама иди да видиш на бояна ко става
некфи бабички се бегат на 400 м ... и накрая както казваш некоя която не е в първа младост ще земе да се потроши и ше стане некоя беля .. ама на кои му пука .. така че едва ли чипа преебва повече от тая ръчка която там се прави

- Mollov
- Мародератор
-
В случая говорим за обикновенния човек... не някой, дето ходи на Бояна.... ами редовия BMW-ист, дето е чул-недочул нещо за чипосването и се мята сляпо... а един двигател, дето не е първа младоста много по-лесно ше се счупи, когато е на 100% от възможностите си, от колкото на 90%... примерно 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Honzik написа:В случая говорим за обикновенния човек... не някой, дето ходи на Бояна.... ами редовия BMW-ист, дето е чул-недочул нещо за чипосването и се мята сляпо... а един двигател, дето не е първа младоста много по-лесно ше се счупи, когато е на 100% от възможностите си, от колкото на 90%... примерно
питай драйвера неговата баба май е наи стара тука или е от най старите как му се отразява чипа

но все пак си мисля че с чипа и нормално каране ше изкара повече от колко без него с ръчка ... както ти казах аз карам като пенсия но си е друго да имаш малко повече пауа в задния джоб каше и като ти треа да я използваш и все пак .. ако караш 10-20 години тая кола да по добре не си слагай

- Mollov
- Мародератор
-
Ако повечето бяха "пенсионери" като теб..... чипосването щеше да е нещо нормално и никой нямаше да си държи колата "stock" 

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3