BMW 325 TDS- Пукат ли главите ????
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Да тази кола пука глава КОГАТО ПРЕГРЕЕ И В РВЗУЛТАТ НА ТОВА ОСТАНЕ БЕЗ ВОДА!!!
Слушайте какво ви казва сейг !
Ако вземеш ТДС сменяш термостата с нов ОРИГИНАЛЕН От ДаруКар,помпата Нова оригинална с метална перка,и ново виско!!!
Е те това е иначе мотора и е по капризен,трябва да се кара с хубаво масло и хубва нафта не ГЕШЕНК
Ако се спазват тези неща ще те радва бая.
Имай в предвид че градско е 10-11 извън града 7.5-8.5 на 100км.
Зависи колко му натискаш газта.
Но за вървежа си е перфектен разход.
Ако мислиш че поддръжката на този автомобил е ефтина и си немърлив собственик не го взимай.
Те всички шестаци на БМВ пукат глави ако ги оставиш без вода,но дори да загрее малко повече от средата ако е пълна системата не е страшно.Просто като вземеш шестак и свикваш да гледаш стрелката на температурата повече от колкото километража и оборотомера,дори повече от огледалото за обратно виждане!
Е тва е айде със здраве!
От две години чета форума има бая ТДС-и тука па досега никой не е изпищял от главата,ти си прави сметката!
Слушайте какво ви казва сейг !
Ако вземеш ТДС сменяш термостата с нов ОРИГИНАЛЕН От ДаруКар,помпата Нова оригинална с метална перка,и ново виско!!!
Е те това е иначе мотора и е по капризен,трябва да се кара с хубаво масло и хубва нафта не ГЕШЕНК

Ако се спазват тези неща ще те радва бая.
Имай в предвид че градско е 10-11 извън града 7.5-8.5 на 100км.
Зависи колко му натискаш газта.
Но за вървежа си е перфектен разход.
Ако мислиш че поддръжката на този автомобил е ефтина и си немърлив собственик не го взимай.
Те всички шестаци на БМВ пукат глави ако ги оставиш без вода,но дори да загрее малко повече от средата ако е пълна системата не е страшно.Просто като вземеш шестак и свикваш да гледаш стрелката на температурата повече от колкото километража и оборотомера,дори повече от огледалото за обратно виждане!
Е тва е айде със здраве!
От две години чета форума има бая ТДС-и тука па досега никой не е изпищял от главата,ти си прави сметката!

за щастие колега и Аз не съм пукал глави, но винаги имам едно наум.
И така проблема на м51 с главите е по- скоро лъжепредаван от колкотоистинки. от това което знам М20 пука също толкова, но не е пословичен с главата. Защп? защотоп е по евтина разбирасе.
Ако си разумен човек с чувство за мяра и не мислиш че 325 е най бързата кола купи си дизел. Ако някой друк ти дава парите и ти дреме за колата и още повече за подръжката тогава купи си каквото пожелаеш. Но като гледам май си от първите и ти свиди за колата, обичаш я и ще я пазиш. Тогава ТДС-а ще те направи много щаслив, всеки пък когато си нарезерва и можеш да изминеш 50-60 км в София
И така проблема на м51 с главите е по- скоро лъжепредаван от колкотоистинки. от това което знам М20 пука също толкова, но не е пословичен с главата. Защп? защотоп е по евтина разбирасе.
Ако си разумен човек с чувство за мяра и не мислиш че 325 е най бързата кола купи си дизел. Ако някой друк ти дава парите и ти дреме за колата и още повече за подръжката тогава купи си каквото пожелаеш. Но като гледам май си от първите и ти свиди за колата, обичаш я и ще я пазиш. Тогава ТДС-а ще те направи много щаслив, всеки пък когато си нарезерва и можеш да изминеш 50-60 км в София
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Колеги аз много уважавам машините ( особено Немските) и ако това BMW 325 TDS не прави проблеми при добра подръжка значи е точно за мене. Няма да щадя средства за качествена подръжка, но също така имам склонност и към екстремното каране ( имам навика да ги вкарвам в доста големи обороти, и се надявам това да не допринася за проблеми, но това BMW така върви че едва ли ще се стига до червената зона. Значи казвате че , ако си взема такова BMW трябва веднага да си купя оригинална водна помпа и термостат... Никакъв проблем стига след това да не ми създава неприятности..
- vld
- Старши ентусиаст
-
Да това са нещата на които трябва да обърнеш внимание.
Другото което трябва да гледаш преди покупка на ТДС можеш да го намериш като информация във форума ползвай търсачката ще ти е по лесно.Много обсъждан мотор!
Другото което трябва да гледаш преди покупка на ТДС можеш да го намериш като информация във форума ползвай търсачката ще ти е по лесно.Много обсъждан мотор!

- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Какво искаш да кажеш с това изказване , че не разбирам ??? Колко е нормално да ми харчи градско BMW-то
- vld
- Старши ентусиаст
-
Колега при мъжко каране 11 си е нормално за София
Не един ТДС имам като база за сравнение
С леко каране и малко задръствания може и под 10 ,но аз немога да се сдържа

Не един ТДС имам като база за сравнение

С леко каране и малко задръствания може и под 10 ,но аз немога да се сдържа

- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
аз също до преди месец имах 325 тдс и мен така ме плашеха пукали глави ,не трябвало да я натискам пове4е от 3000 оборота и разни други такива щуротии а хората от м-кар като я карах на профилактика ми казаха 4е маслото и антефриза ако са винаги на ниво никви такива проблеми няма да има и да ви кажа честно след като ме успокоиха така в сервиза после близо година сам я фиркал яко без никви грижи да има по нея ,тъка че погледнато реално съотношение между разход и вървене тоз мотор е перфектен а разхода на моята беше както спомена колегата по горе , в град 10-11 извън града 7-8 но пака е много относително
....
Да и аз съм като теб, но ако си я галиш и караш нормално може и под 10 да смъкне и все пак едно ГОЛЯМО зависи
.
Моето купе 320 като го кара жена ми пада разхода на около 11-12 като се кача аз под 13 трудна работа 

- vld
- Старши ентусиаст
-
мисля че дотук всичко казано е ясно това с немърливия стопанин адски много ми хареса. Да вметна по темата батко кара рейндж ровър със същия мотор 2,5 тдс, спука му се радиатора някъде на вакарел по магистралата стрелката тръгва към червеното а мотора изгасна т.е. хората са направили защита против прегряване а щом англичанина го е сложил не вярвам немеца да не е. Абе страшна кола ти казвам с мойта до сега никакви ядове. Успех
sieg написа:BMW_325 TDS написа:Колеги много ме объркахте честно казано.... Са последно пука ли ??, не пука ли ???, при какви условия пука?? Просто тая кола за Дизел върви направо невероятно ( вкарва ме 3 пръста в седалката) и се изкушавам много, но ако главите са много сериозен проблем, бих преосмислил за 320 i ( 150 коня ). Така че дайте категорични мнения и съвети...
да, пука глави, ако я прегрееш дори малко... ако подмениш посочените компоненти НЯМА да прегрее, ако ще и да я съсипеш от каране! Но ако някой от тях сдаде багаж по каквато и да е причина, за секунди ше я спукаш. Затова ти казахме, че като я купиш трябва да ги смениш - виско, термостат, водна помпа с метални витла.
един вапрос:каква е разликата между металните витла и чугунините???
sieg написа:BMW_325 TDS написа:Колеги много ме объркахте честно казано.... Са последно пука ли ??, не пука ли ???, при какви условия пука?? Просто тая кола за Дизел върви направо невероятно ( вкарва ме 3 пръста в седалката) и се изкушавам много, но ако главите са много сериозен проблем, бих преосмислил за 320 i ( 150 коня ). Така че дайте категорични мнения и съвети...
да, пука глави, ако я прегрееш дори малко... ако подмениш посочените компоненти НЯМА да прегрее, ако ще и да я съсипеш от каране! Но ако някой от тях сдаде багаж по каквато и да е причина, за секунди ше я спукаш. Затова ти казахме, че като я купиш трябва да ги смениш - виско, термостат, водна помпа с метални витла.
един вапрос:каква е разликата между металните витла и чугунините???
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3