Мирис на бензин в колата? Насоки?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Re: Мирис на бензин в колата? Насоки?

Мнение от BMWMHartge » 08 Май 2025, 20:21

Продължение на темата 1 час пак в канала никъде мирис никъде капка докато колата 1 часа работа!!. Свалих седалката отново този път отворих и другата страна и помпата и помпата извадих, уплътнението и е меко и добре прилепнало, то е ново на няколко месеца. Обаче като затворих двата бидона и като разклатих колата без металния капак с 4те болта от страната на помпата взе да мирише. При мен влиза 1 маркуч и стърчи един щутцер, който е като някакъв одушник, точно от него замириса на бензинови пари. Забелязах че металния капак на помпата който е под седалката му липсва уплътнението, не знам от кога и защо. Изрязах една гума за гарнитура и го затворих. Прилагам снимки, не знам дали е от това, но това е единственото място на което улових мирис. И не знам защо тоя щутцер е оставен така фрии да издиша от него, чудя се дали да не му пусна едни мъркуч извън купето да виси?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 09 Май 2025, 1:06

На фейсовите Е36-ци от кошницата с помпата излиза само един маркуч, по който отива бензина към рейката докато при по-старите 36-ци има 2 щуцера на кошницата - вторият е за прехвърляне на бензин между двата резервоара. Явно колата ти е след 95-та и си с един маркуч, а си с кошница с два щуцера. Запушвай го, не ти трябва да е отворен. На левия резервоар нивомера има ли щуцер отгоре?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 09 Май 2025, 7:32

Колата е 97, реално погледнато това е фейсова помпа, защото при не фейса има 2 маркуча и сякаш и тоя свободния щутцер го има. Прилагам снимка как е от другата страна бидона. Не знам дали да го затапям, защото много клипове гледах, всеки го оставя така свободен и отворен. А сега за проблема! РЕШЕН Е с гумнето уплатнение на металния капак. От щутцера на отворен прозорец е завъртало изпарения в купето. Не мирише вече, минах тая сутрин 50 км

Ето какво ми каза ChatGPT за фейсовата помпа и щутцера. Вчера видях един мъркуч да виси около носача?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

Предишна

Назад към E36