наи подходящото бмв за 20-21 годи6ен работещ студент
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36

пич ако не ти се отдава на кирилица, по-добре първо разрови е36 раздела, има теми и за проблеми с поддръжка и ориентировъчни цени, и за разхода. След това задавай кратки конкретни въпроси, а не романи на тема кой какви коли бил карал

моето мнение, грубо за 320-ка в момента, накратко обобщено за не-супер-потрошена приблизително:
- разход 10.5-14 в София, зависи ВАНОС/ стил каране и КОГА я караш според задръствания и зима или лято / гориво какво зареждаш / състояние на двигател.
- каско около 700 на година
- ремонти и консумативи - зависи, за читава кола и ад я поддържаш читава смятай поне 1000 на година (предполага се че не седи само в гараж, а и правиш към 15 хил и нагоре км), максимума е звезден

- конкретно смяна масло с всички филтри - 100-250 кинта зависи от филтрите и маслото - какво е и колко побира (4-6.5 литра)

- и всичко друго - гражданска, гуми, оптически ако я пипаш и т.н.
- части се намират втора ръка, повечето лесно, някои трудно - но все пак има доста е36-ци в България, като цяло ако не искаш особени глезотии в нея не е проблем. Нови са си цифра.
личсно смятам че е добре да имаш доход да кажем поне 1000 кинта на месец за да можеш да я поддържаш културно - и пак зависи какво й има за правене, и особено колко често влизаш в дупки

bmw

мерси за полезната информация веднъж да ми каже някои това което искам (стига сте ме ебавали с тая кирилица преблем нямам само в раобтата имам щото немога да настроивам нищо по компа ) иначе форомите сам ги чел но там можеш да провериш само за конкретен проблем за даден автомобил тука просто сабирам мнения, ще претегля нещата и ще си направя равносметка като цяло почвам нова работа в рент а кар компания уж високо заплащане 500-1000лв ма нищо не се знае там може само палци да ми ситскате . Колкото до твоито мнение 1000лв на месец да искарваш за дакараш е36 звучи грубо ако говорим за е38 ,39 и е46 да тва са си баровски коли се пак е36 и е34 страшно много има по улиците а пък у нас мн малко хора биха се похвалили с доход над 1000лв но пак ако искаш да я подаржаш като маняк приемрно даваш 10000-15000 за супер добра 3ка и исакш да ти баде винаги като нова колата сигорно това са разходите
по схемата която ми каза 700лв каско+1000 подражка +300 данаци граж отг всичко е 2000 на година а тия гуми си влизат с колата ако не влизат се купуват веднаж на 5 години 2000:12=180разходи по колата и + тунжата сичко си е 300лв е вярно неможе всеки да го кара масовата заплата у нас е 300-400лв не може да дадеш всичко за колата и да няма кво да ядеш ма чесно казано с 600-700лв ще я караш някак си може и с 500 но ако не я караш много
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11

няма да ти правя сметка на парите,нито пък да ти казвам дали да си вземе6 или не,просто 6те говоря с цифри

моята бима я взех за 7500 ,преди 6 месеца - от тогава 2 пъти масла и филтри сменях сложи ги 300лв,уж бе6е в супер вид ока4ването се скапа аиде 1000лв за задни и предни амортисьори,каско+г.о.=700лв,и някои други дребни не6тица за около 500лв, а за бензин да не говорим-сега зимата гори здраво

наистина требват добри доходи за бмв

ако не се 4упи и сипва6 само бензин 200лв на месеца 6те ти стигат... оба4е тя се 4упи а 4астите струват маика си и ба6та си .....
колкото и скапо да струва,ако имам въсможност от бмв нема да сляза,удоволствието от карането е неописуемо ....

- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
Аиде и аз да те отчая
Незнам защо но докато четях поста ти усетих лека нотка на завист и неприазъм кам каращите въпросната марка
( нядявам се да не съм бил прав)
В думите на колегите има много истина ! Със закупуването на една кола била тя БМВ или...... разходите не сввършват а точно обратното,поне повечето в този форум сме го изпитали на гърбът си
Евала ти правя поне че не се хвърляш направо а си правиш сметка преди да се хвърлиш с главата напред.БМВ е страхотна кола (спор няма) но и подръжката му е подобаваща,но ако попаднеш на читава(за тези пари ще ти е малко трудно)и си я пазиш може да не пипнеш нищо по нея дълго време,но неизбежно ще доиде денят за ремонт !
Сам си направи извод....

Незнам защо но докато четях поста ти усетих лека нотка на завист и неприазъм кам каращите въпросната марка

В думите на колегите има много истина ! Със закупуването на една кола била тя БМВ или...... разходите не сввършват а точно обратното,поне повечето в този форум сме го изпитали на гърбът си
Евала ти правя поне че не се хвърляш направо а си правиш сметка преди да се хвърлиш с главата напред.БМВ е страхотна кола (спор няма) но и подръжката му е подобаваща,но ако попаднеш на читава(за тези пари ще ти е малко трудно)и си я пазиш може да не пипнеш нищо по нея дълго време,но неизбежно ще доиде денят за ремонт !
Сам си направи извод....
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
мм
сега виждам че си питал за цена около 5000. За под тези пари ако ще е читава, то ще е 91-ва някъде, седан, вероятно 316/318, без никакви екстри. И пак трудно.
Реално зависи от годините и екстрите, но под 6 с поне нормални глезотии, '92 примерно - забрави, само късмет някой да продава адски спешно наистина читава. Като цяло се приготви за около 8-9 според мен. Или търси да си караш от Италия на късмет за да не си за ремонт на двигател.
и да вземеш читава да няма правене, и да вземеш с повече забележки за да я правиш ти, една нормална е36 поне с клима и ел пакет така и така ще ти стъпи към 7 до 9 бона нормално, вече зависи от много неща
ако има повече екстри и наистина добро състояние - отлиташ нагоре.
аз лично малко се поизръсих, след като тука огледах 30 и всичките 30 бяха със 'заводски заварки' и подобни
от Германия ми стъпи тука около 9 бона, '95 320 купе (галерията), със забележки, но пък си бях влюбен в това изпълнение с червения салон
и понеже не мога да търпя забележки по нея, още към 2.5++ бона съм дал за 6 месеца за неща освен консумативи по нея които просто мен ме дразнеха. можеше да карам и без да ги правя повечето и още 100 000 км, като мина 'само' с около 1100 грубо - водна помпа, бензинова помпа и ВАНОС-а се обадиха кофти, а климатика (перка+радиатор) не бачкаше - тези бяха задължително за ремонт. плюс гумите. плюс каско. плюс гараж. И все още ми трака повдигач.. И още има дребни ръждички тук-там.
а за 500 на месец доход, незнам как го смяташ да стигат, аз ей така го смятам да е кофти
имаш каско и консумативи застраховки винетки ала бала ПОНЕ 1000 на година - да ги закръглиме на 1200 -> 100 на месец. Безин да го сложиме 100 - това са 60-тина литра за 500 км грубо (15-тина на ден за работа/лекции са ти 300, и 200 за излизания може би ще стигат ако се посвиеш) станаха към 200лв / месец. И с другите 300 какво, ще си плащаш сметки / наеми / заеми, ще си купуваш дрехи и ще ядеш и излизаш да се забавляваш? малко трудно си го представям, а изобщо не съм казал и дума за ремонти (покрай дупки примерно, върви комплект с реглажи
), или гуми. джанти, музика, такси за паркинг/гараж, излизане извън града и т.н. и т.н.
следва, че ми се струва че съм прав за 1000 на месец поне, за да си правиш и кефа с нея, а не да смяташ кога и къде и дали да вземеш колата, или да трепериш че не е на паркинг - дори да не те одерат, обичат да си тръгват от нея халогени брони и т.н.
но ако си пестелив и не ти пречи да смяташ доста - може пък и да успееш с 500, само не виждам като ти се наложи ремонт какво ще правиш - затова ти казах че вероятно ще стане полу-трошка с доста компромиси по нея...
сега виждам че си питал за цена около 5000. За под тези пари ако ще е читава, то ще е 91-ва някъде, седан, вероятно 316/318, без никакви екстри. И пак трудно.
Реално зависи от годините и екстрите, но под 6 с поне нормални глезотии, '92 примерно - забрави, само късмет някой да продава адски спешно наистина читава. Като цяло се приготви за около 8-9 според мен. Или търси да си караш от Италия на късмет за да не си за ремонт на двигател.
и да вземеш читава да няма правене, и да вземеш с повече забележки за да я правиш ти, една нормална е36 поне с клима и ел пакет така и така ще ти стъпи към 7 до 9 бона нормално, вече зависи от много неща

аз лично малко се поизръсих, след като тука огледах 30 и всичките 30 бяха със 'заводски заварки' и подобни

а за 500 на месец доход, незнам как го смяташ да стигат, аз ей така го смятам да е кофти

имаш каско и консумативи застраховки винетки ала бала ПОНЕ 1000 на година - да ги закръглиме на 1200 -> 100 на месец. Безин да го сложиме 100 - това са 60-тина литра за 500 км грубо (15-тина на ден за работа/лекции са ти 300, и 200 за излизания може би ще стигат ако се посвиеш) станаха към 200лв / месец. И с другите 300 какво, ще си плащаш сметки / наеми / заеми, ще си купуваш дрехи и ще ядеш и излизаш да се забавляваш? малко трудно си го представям, а изобщо не съм казал и дума за ремонти (покрай дупки примерно, върви комплект с реглажи

следва, че ми се струва че съм прав за 1000 на месец поне, за да си правиш и кефа с нея, а не да смяташ кога и къде и дали да вземеш колата, или да трепериш че не е на паркинг - дори да не те одерат, обичат да си тръгват от нея халогени брони и т.н.

но ако си пестелив и не ти пречи да смяташ доста - може пък и да успееш с 500, само не виждам като ти се наложи ремонт какво ще правиш - затова ти казах че вероятно ще стане полу-трошка с доста компромиси по нея...
Последна промяна t0sh на 31 Дек 2006, 5:38, променена общо 1 път
Щом искаш точна сметка ще ти кажа
до сега смятах.
Средно за един месец за да си поддържаш колата перфектна и да караш по около 1200км ( толкова се връзва при мен) на месец ти трябват около 380-400лв поне. Даже повечко излиза, но като се махнат парите за глезотии е горе долу толкова.
Това е ако не се издъни нещо много сериозно по двигателя и да вкараш много пари за ремонт.
Сметката е направена за дизелче въз основа на парите, които реално съм дал за гориво части и ремонти.
Имам и едно рено на газ и като смятам за него със същите километри и поддръжката за да е перфектно излиза цифра около 200лв максимум, така, че БМВто явно си яде парички
:):) особено ако се отпускаш с глезотиики, защото на мен за БМВто само зимните гуми са ми 720 лв а летните са малко по-малко от 1000, но те са горе долу за около 2 години и половина експлоатация и за двата комплекта ляти джантички да не говорим дето заради скапаните пътища са все за ремонти
, а за реното са 240 лв гумичките
джантите са безплатни почти
Ако караш по-малко и разходите са по-малко. И ако пестиш от работи като гуми и неща които минават за глезотии предполагам, че ще се вмвстиш между 250 и 300 с поправката на нормалните неща които се развалят по колата и плащането на данъци и застраховки. Казвам поправки а не закърпване и побългаряване
.
И разбира се винаги ще има хора, които могат да карат такава кола и с по 100 лв на месец
:):). Не знам как го правят но все пак ги има.
Та общо взето мисля, че с колегата с горното мнение сме ти изградили реална представа за цената на едно добро съжителство
:):) с Е36. Имам предвид добро и за двете страни
Обаче както се казва всеки се простира според чергата си, така че само ти след като придобиеш личен опит можеш точно да кажеш колко ти струва в крайна сметка такава кола.

Средно за един месец за да си поддържаш колата перфектна и да караш по около 1200км ( толкова се връзва при мен) на месец ти трябват около 380-400лв поне. Даже повечко излиза, но като се махнат парите за глезотии е горе долу толкова.
Това е ако не се издъни нещо много сериозно по двигателя и да вкараш много пари за ремонт.
Сметката е направена за дизелче въз основа на парите, които реално съм дал за гориво части и ремонти.
Имам и едно рено на газ и като смятам за него със същите километри и поддръжката за да е перфектно излиза цифра около 200лв максимум, така, че БМВто явно си яде парички

Ако караш по-малко и разходите са по-малко. И ако пестиш от работи като гуми и неща които минават за глезотии предполагам, че ще се вмвстиш между 250 и 300 с поправката на нормалните неща които се развалят по колата и плащането на данъци и застраховки. Казвам поправки а не закърпване и побългаряване

И разбира се винаги ще има хора, които могат да карат такава кола и с по 100 лв на месец

Та общо взето мисля, че с колегата с горното мнение сме ти изградили реална представа за цената на едно добро съжителство

Обаче както се казва всеки се простира според чергата си, така че само ти след като придобиеш личен опит можеш точно да кажеш колко ти струва в крайна сметка такава кола.
parite sa gadno ne6to
момчета признавам че ме хварляте в филм на ужасите с сички тия раходи но от 5 години мечтая за тази кола то горе долу от толкова време е36 стана по достапна кола преди това беше мн скапа кам 15000 и изведнаш се появиха броики по 6000-7000 без да забележа колкото до проблемите с подражката спроден мен човек не трябва да хварли всичко което има за да си купи кола ако говорим за кола на старо а трябва да си одели примерно 1000лв за да я заведе на сервиз кадето да и направят пален преглед и да я видят отдолу как е и да се семи всичко което трябва още в началото за да може после да не се мачиш с разходи за части всеки месец а и в краина сметка колата е едно цяло нещо и покраи захабените и развалените части ще се развалят и здравите и ще има още по големи разходи противник сам на българската философия да се акра ден за ден да се прави нещо когато се развали убеден сам че раходите са мн по големи да си правиш всеки месец по нещо отколкото един основен ремонт при закупуването до вапроса с попадането на хубава кола е актуален и неважи само е36 или само за бмв а за всяка ена кола наистина е непрятно 6 месеца да наливаш пари в нещо и накрая да си кажеш това не за мен трябва да го продам всички усиля и мечти отиват на вятъра
и ас на това се надявам да уцеля хувава кола относно цените които сте ми написали те са за бг на ван деиствителноста това разделено на 3 не се обиждаите не искам да кажа че сте се набутали с повече пари от колкото трябва но само отворете mobile.de autohaus24.de ebay.de ebay.it или които искате саит с обяви само направете заликата кола дет тук е 6000лв на вън е 1000евро моита надежда е сега от 2007 да отпадне ддс и да си внеса сам кола иначе ще трябва да купувам скапаните екзепляри у нас което не ми се иска то ако говрим тия тарговци и за 1000евро не ги зимат те ги зимат чукнати или с някав проблем и ги правят
отделно ги изамт на килограм и тия коли на мн по ниски цени тяхната спекулация няма граници васползват се от сложната бюрокрация заради която не всеки може да си внесе кола наистина нещата не са толкова прости умишлено са направени сложни за има кои да печли от това да не говорим че държавата буквално рекетира хората с тези големи такси и данаци но стига толкова по тази може само да псуваме нищо друго както и да е на тези работи не им е
мястото този форум

отделно ги изамт на килограм и тия коли на мн по ниски цени тяхната спекулация няма граници васползват се от сложната бюрокрация заради която не всеки може да си внесе кола наистина нещата не са толкова прости умишлено са направени сложни за има кои да печли от това да не говорим че държавата буквално рекетира хората с тези големи такси и данаци но стига толкова по тази може само да псуваме нищо друго както и да е на тези работи не им е
мястото този форум
АБЕ МОМЧЕТА СТИГА ГОВОРИХТЕ ГЛУПОСТИ КОИ КОЛКО ВЗИМАЛ И КАКВИ ДОХОДИ ТРИАБВАЛ ДА ИМА ЧЕ ДА КАРА БМВ ЧОВЕКА 6ТОМ ИСКА И Е МАНИАК 6ТЕСИ КУПИ ПАК КАТО ТРИАБВА 6ТЕ ГО КАРА САМО КОГАТО ИМА ДА ГО ЗАРЕЖДА САС ПАРВОТО ТАКА ПРАВИХ И БИАХ ПАК 6ТАСЛИВ БУКВАЛНО ВКАРАХТЕ МОМЧЕТО ВАВ ФИЛМ НА УЖАСИТЕ ЕДНА КОЛА КАТО СЕ ПАЗИ НЕ Е ТОЛКОВА СКАПА ПОДРАЖКАТА ТОВА ОТ МЕН АКОСАМ ОБИДИЛ НИАКОИ СЕ ИЗВИНИАВАМ АМА ПОГЛЕДНЕТЕ РЕАЛНО НА НЕ6ТАТА ВАЖНОТО Е ДА СИ МАНИАК
Ами като се замисля ioshev.al Е прав
.
Що ли ти пълним главата с наще разходи и глупости
:):):):):).
АКО НАИСТИНА ИМАШ МЕРАК ВЗЕМАЙ БМВ пък за ремонтите ще се справиш все някак, въпреки че сервизното обслужване наистина е скъпо.
Като има проблем ще влизаш тук и ще питаш. Момчетата са готини и винаги ще има хора които ще ти дадат съвет как да разрешиш проблема.
В крайна сметка важното е наистина да имаш мерака и после като я купиш и като си я закараш у вас ще ти влезне здраво под кожата

Що ли ти пълним главата с наще разходи и глупости

АКО НАИСТИНА ИМАШ МЕРАК ВЗЕМАЙ БМВ пък за ремонтите ще се справиш все някак, въпреки че сервизното обслужване наистина е скъпо.
Като има проблем ще влизаш тук и ще питаш. Момчетата са готини и винаги ще има хора които ще ти дадат съвет как да разрешиш проблема.
В крайна сметка важното е наистина да имаш мерака и после като я купиш и като си я закараш у вас ще ти влезне здраво под кожата

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Това според мен не са глупости.... щото ще я купи и ще остане без пари... и после като почне да притропва ще почне да пълни форума с теми - това се счупи, онова се счупи.... нямам пари сега да го оправя, ще може ли да си карам така още няколко месеца???
Накрая ще остане с едно изпочупено BMW, което не може да оправи и ще си блъска главата...
Сега... след нова година.... като няма ДДС.... а и за 316/318 няма да плаща акциз.... за 5-6000лв. ще може да купи нещо по-ново... и вероятно здраво...
Но и да кажеш 3-400лв на месец за поддръжка.... какво разбираш под това? Аз за два месеца съм дал 200лв за консумативи, 100лв. за джанти (за зимата) и 330лв за четири чисто нови гуми... но това не смятам да е поддръжка, ами разходи покрай новопридобита кола.... извън тези неща съм сипвал само бензин.... сега за лятото няма да купувам гуми и джанти, щото си имам...
Та ако приемем, че колата е здрава и не събираш всички дупки по улицата.... може с месеци да си караш само със сипване на бензин... но това много зависи каква кола си купиш и колко гледаш преди да я купиш.
Накрая ще остане с едно изпочупено BMW, което не може да оправи и ще си блъска главата...
Сега... след нова година.... като няма ДДС.... а и за 316/318 няма да плаща акциз.... за 5-6000лв. ще може да купи нещо по-ново... и вероятно здраво...
Но и да кажеш 3-400лв на месец за поддръжка.... какво разбираш под това? Аз за два месеца съм дал 200лв за консумативи, 100лв. за джанти (за зимата) и 330лв за четири чисто нови гуми... но това не смятам да е поддръжка, ами разходи покрай новопридобита кола.... извън тези неща съм сипвал само бензин.... сега за лятото няма да купувам гуми и джанти, щото си имам...
Та ако приемем, че колата е здрава и не събираш всички дупки по улицата.... може с месеци да си караш само със сипване на бензин... но това много зависи каква кола си купиш и колко гледаш преди да я купиш.
the car
мерси за сабрните до мометна савети в краина сметка е така които си е маняк каквото
и да му кажат ще си прави неговто след като се вземае колата сяка сутрин тря да се буди човек с мисалата дано не
се счупи нещо щото тря да ограбвам месната бакалия да го
оправя интересува ме следното сега какво е било парвото бмв на 4овекa дет каза каква е истина прав интересува ме как да се издигна в иерахията от кандидат ентусиаст исакм да стана поне мадши ентусиаст какво тря да се направи .Kолкото и пари да се дават по е36 ще кажа само че така или иначе тря да имам някаква кола пеша няма да съм каквото ще да става писнало мие ,някои които е карал по посредствена кола като голф или вектра или нещо друго нека опише ралзиакта в цифри спред мен ралзиакте е 100лв месец да краш е36 или няква друга тапа кола нека които не саглсен да опнира говорим за изминаване до 1000км и да се подража нормално не на ниво маняк с части на старо и без мн глезотии глезотии бих дал за бъншен вих и то само еднократно може би евентуално и за vanos
и да му кажат ще си прави неговто след като се вземае колата сяка сутрин тря да се буди човек с мисалата дано не
се счупи нещо щото тря да ограбвам месната бакалия да го
оправя интересува ме следното сега какво е било парвото бмв на 4овекa дет каза каква е истина прав интересува ме как да се издигна в иерахията от кандидат ентусиаст исакм да стана поне мадши ентусиаст какво тря да се направи .Kолкото и пари да се дават по е36 ще кажа само че така или иначе тря да имам някаква кола пеша няма да съм каквото ще да става писнало мие ,някои които е карал по посредствена кола като голф или вектра или нещо друго нека опише ралзиакта в цифри спред мен ралзиакте е 100лв месец да краш е36 или няква друга тапа кола нека които не саглсен да опнира говорим за изминаване до 1000км и да се подража нормално не на ниво маняк с части на старо и без мн глезотии глезотии бих дал за бъншен вих и то само еднократно може би евентуално и за vanos
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Тия означения под nick-а ти се дават според броя постове... и са просто означения.... нищо реално не ти дават
Иначе щом 100лв. за теб са едва ли не нищо.... ми взимай BMW-то
А що се отнася до поддръжката на другите автомобили... една Corsa 1.5D ще ти струва много по-малко месечно отколкото едно 316i примерно
А сега се сетих, че за тия пари можеш да вземеш някое много добро Е30... има доста направени Е30-ки, дето се продават за по 4-5 бона.... ама много направени...

Иначе щом 100лв. за теб са едва ли не нищо.... ми взимай BMW-то

А сега се сетих, че за тия пари можеш да вземеш някое много добро Е30... има доста направени Е30-ки, дето се продават за по 4-5 бона.... ама много направени...
car
ми нз са това ще ми е парва кола за мен това е разлиакта 100лв може и да не сам прав тука седят некви и ми обвсняват колко мн пари дали за гуми извиняваи ма ти и москвич да караш пак тря да му купуваш гуми няма кола дет варви смо по джанти нормално е 4000-5000 да са супер добри е30 ма няма да е м3 при положение че базовата цена на модела е 1500-2000лв а пак за 4000-5000 отиваш на средна е34 или тапа е36 обясни му е 4е ще земеш направена и тунингована е30
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3