BMW-то чуплива кола ли е?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Asterix
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320Ci
Не слушай какво приказват ХОРАТА. Без значение за кола, за теб, за твой приятел/жена/роднина или за каквото и да е било да става дума. Хората могат да си приказват всичко
БМВ НЕ Е кола, която се чупи лесно. При всякакъв тормоз - от бавно каране до ... всеки знае какво
От близо 2 години и около 70 хил км (20 хил, от които съм изминал аз) с Е36 316 седан ('чупливия двигател') мога да ти кажа какво съм сменил и какво е за смяна:
Сменено:
Масла, Филтри (още със закупуване на колата)
Предни дискове (в магазина бяха по-евтини от тези за орел вектра (с около 10-15 лв, но ВСЕ пак бяха по-евтини
))
Накладки - предни, задни, ръчна
Семеринга на хидравлична помпа (виновен)
Болтове на каре (виновен)
Ремък на водна (ако не се лъжа помпа/или нешо такова) [напълно невинен
]
2 пъти габарити (преден ляв и преден десен
)
За смяна:
Окачване (невинен, още откакто купихме колата беше позаминало, но с времето си се поотпусна още, нещо нормално, което не трябва да прави лошо впечатление)
Гуми ( особено задните
вече са чист слик,а предните могат да минат семи слик
)
Лампа на халоген
Зависи на какъв автомобил ще случиш, но все пак ... като ти кажат такова нещо минавай с усмивка.
Пожелавам ти да се сдобиеш с перфектно БМВ и след време и ти да можеш да се забавляваш с такива изказвания
На мен лично ми е забавно.
ПП Колегите пуснаха такива коментари, понеже са по-стари във форума и са се начели на 'бисери' относно марката
Но все пак не трябва да приемаме такива запитвания като провокиране
Например скоро като казах на един колега от уни-то, че карам 316 той ме попита 'ама М-ка ли е'
и после ме пита - 'тя М-ката колко коня е ? 150 ? Един мой приятел имаше М, което беше 150 коня'
Първо се посмях и после му обясних, след което и той се посмя
Смях му е майката

БМВ НЕ Е кола, която се чупи лесно. При всякакъв тормоз - от бавно каране до ... всеки знае какво

От близо 2 години и около 70 хил км (20 хил, от които съм изминал аз) с Е36 316 седан ('чупливия двигател') мога да ти кажа какво съм сменил и какво е за смяна:
Сменено:
Масла, Филтри (още със закупуване на колата)
Предни дискове (в магазина бяха по-евтини от тези за орел вектра (с около 10-15 лв, но ВСЕ пак бяха по-евтини

Накладки - предни, задни, ръчна
Семеринга на хидравлична помпа (виновен)
Болтове на каре (виновен)
Ремък на водна (ако не се лъжа помпа/или нешо такова) [напълно невинен

2 пъти габарити (преден ляв и преден десен

За смяна:
Окачване (невинен, още откакто купихме колата беше позаминало, но с времето си се поотпусна още, нещо нормално, което не трябва да прави лошо впечатление)
Гуми ( особено задните

Лампа на халоген

Зависи на какъв автомобил ще случиш, но все пак ... като ти кажат такова нещо минавай с усмивка.
Пожелавам ти да се сдобиеш с перфектно БМВ и след време и ти да можеш да се забавляваш с такива изказвания

ПП Колегите пуснаха такива коментари, понеже са по-стари във форума и са се начели на 'бисери' относно марката

Например скоро като казах на един колега от уни-то, че карам 316 той ме попита 'ама М-ка ли е'

Смях му е майката

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
10x
Мерси пичове, ще го зема BMW-to до седмица ше ви пиша впечатления, аз го карах де внос е от германия ама момчето иска да си зима C-klasa mergel и иска да си го продаде по бързо и така. Сменил му е дискове, накладки, гуми нови и смятам да е BMW за какво да карам най-бързта кола GOLF3 тъмини прозорци дето дигат 3 коня, сини лампичики още 3 коня, сини лампички на пръскалките там 5 коня, и тя стана 150 коня без турбото и така хаха.
Ше я зема баварката по-добре да ми харчи с 2 литра отгоре спрямо други коли ама да знам че е кола и ламарината е яка а не като Рено да и бия един шамар и да се згъне на четири(нищо против реното това ми беше първата кола после Опел гнилочите и са бмв)
10х пичове..
Ше я зема баварката по-добре да ми харчи с 2 литра отгоре спрямо други коли ама да знам че е кола и ламарината е яка а не като Рено да и бия един шамар и да се згъне на четири(нищо против реното това ми беше първата кола после Опел гнилочите и са бмв)
10х пичове..
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Имам приятел с е30 318 1988 и го кара вече 4 години като само сменя консумативи и налива бенз естествено
Сега си взе отново БМВ е36 320 купе. Моята я имам от 7 месеца вече и досега единственото което мога да броя за ремонт е смяната на таблото на километража- 150лв, но той дефекта в старото си го имаше още като я вземах. Другите смени по колата са си консумативи и каквато и марка кола да си вземеш си е все същото. Единствената разлика е че понеже ние си обичаме колите ги глезим с по качествени части и не сме на софтуеарният принцип "Работи ли не пипай"
Не искам да кажа че поддръжката на БМВ е евтина, но не трябва да се сравнява с такава на коли от по нисък клас с 13" джанти и двигатели 1.1. Всеки си прави сметката каква кола като клас може да изхранва - не става въпрос за марка. И на мен ми се кара М но дори и да ми го подарят няма да мога да го гледам както си трябва 

еми и аз да кажа...
а бе все пак говорим за старата школа на бмв !!! ина4е коли мноо !!!
а сега да седнете да му разправяате 4е сте с бест кар на света хаиде няма нужда !!!
добра кола за парите си да кажем !!!
а сега да седнете да му разправяате 4е сте с бест кар на света хаиде няма нужда !!!
добра кола за парите си да кажем !!!
Абе тука друго освен хвалебствия за БМВ не очаквай да чуеш, но ако не си намериш МНОГО ДОБЪР екземпляр, както слизаш от Опел, ше влезеш у ЕБАТИ филма, повярвай ми.
Щото като знаеш колко ти е един диск и една накладка на Опела, ако на БМВто например имаш криви дискове, което ще е почти сигурно ако вземеш некой дръгел 300к+, на който собственика нищо не му е пипал, така ще ти пийнат соса със сумата, че лошо ще ти стане... варианта ти е да сложиш неоригинални, но тогава вече отиваме на варианта "БМВтата се трошат много и не спират"... това само за пример ти го давам...
така че, се презатраховай на 1000% като купуваш - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сервиз на оглед и то качествен сервиз Камор, Блейз...
Щото като знаеш колко ти е един диск и една накладка на Опела, ако на БМВто например имаш криви дискове, което ще е почти сигурно ако вземеш некой дръгел 300к+, на който собственика нищо не му е пипал, така ще ти пийнат соса със сумата, че лошо ще ти стане... варианта ти е да сложиш неоригинални, но тогава вече отиваме на варианта "БМВтата се трошат много и не спират"... това само за пример ти го давам...
така че, се презатраховай на 1000% като купуваш - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сервиз на оглед и то качествен сервиз Камор, Блейз...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Абе колкото и да се ебавате, в повечето случай поддръжката на една Е36 излиза по-скъпо от колкото на голф 3 или хлопел астра. Но че се чупят повече, не вървят, зимата само в гаража и т.н. не са верни.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
Ето например на мен сега ми зави лагера отдясно и какво да видя - честитка - на БМВ лагера и главината са едно и също нещо и сигурно ше се ръсна 300 кинта, ако не е от нещо друго... айде виж на Опела колко ти струва главината, а виж и само лагерчето, щото то се избива...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
няма кола която да не се чупи,ако обаче купиш некоя морга дето предишния собственик и е разказал играта ще се видиш в приключение,но като цяло БМВ е здрава кола ако полагаш минимум грижи за нея 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
На вниманието на SIEG - колега абсолютно не си наясно с цените. Лагер главината е с цена 100-150 лв. и то за КАЧЕСТВЕНИ части а сега влез в един магазин и попитай за лагер преден на старата Опел Омега и ще останеш изненадан.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
michev написа:На вниманието на SIEG - колега абсолютно не си наясно с цените. Лагер главината е с цена 100-150 лв. и то за КАЧЕСТВЕНИ части а сега влез в един магазин и попитай за лагер преден на старата Опел Омега и ще останеш изненадан.
лагер предна главина опел до 1.6 - 10 лв, над 1.6

- michev
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Такива цени няма, освен за китайски боклук, дори и на BREDA и OPTIMAL преден лагер за опел е 25-30 лева, а мисля че е коректно както писах по-горе да говорим за КАЧЕСТВЕНИ части.
- michev
- старши ентусиаст
-
Сега се сетих че днес ми поръчаха лагер за Шкода Октавия заден, който също е лагер-главина и цената му е 120 до 177 лв. А между другото доста автомобили вече са с лагер-главини и отпред и отзад.
- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
Всяка кола е чуплива, най-важното е подръжката от предишния собственик...
Без значение от модела, двигателя ако е гледана добре няма да те разочарова сигурен сам.
Всичко е касмет, може при предишния човек да не е е повредило нищо при теб да започне едно по едно ти да оправяш, оправят, да ти писне и да я продадеш на 3-ти човек и той да те благославя за хубавата кола, касмет е всичко
Без значение от модела, двигателя ако е гледана добре няма да те разочарова сигурен сам.
Всичко е касмет, може при предишния човек да не е е повредило нищо при теб да започне едно по едно ти да оправяш, оправят, да ти писне и да я продадеш на 3-ти човек и той да те благославя за хубавата кола, касмет е всичко
ако има нечуплива кола ... няма да има сервизи на тази марка
всички се чупят .. някои повече други по малко
интересна е статистиката за дълъг период от време .. колко ЛЕВА на километър се падат за подръжка
защото .. ако една кола се чупи всеки месец по нещо
колкото и да е без пари чарка и труда ... може да се окаже повече от .. коли които се чупет по рядко .. но пък им е скъп ремонта
добави и загубеното време за висене по майстори
е сега има .. коли които се чупят много и са им скъпи частите
е такава кола не трябва да се взима
бтв: моя майстор каза ... добре че се Аудита .. с тях се храня
незнам .. защо го каза ..
това е моето лично неангажиращо мнение

всички се чупят .. някои повече други по малко
интересна е статистиката за дълъг период от време .. колко ЛЕВА на километър се падат за подръжка
защото .. ако една кола се чупи всеки месец по нещо
колкото и да е без пари чарка и труда ... може да се окаже повече от .. коли които се чупет по рядко .. но пък им е скъп ремонта
добави и загубеното време за висене по майстори
е сега има .. коли които се чупят много и са им скъпи частите
е такава кола не трябва да се взима

бтв: моя майстор каза ... добре че се Аудита .. с тях се храня
незнам .. защо го каза ..
това е моето лично неангажиращо мнение
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36