Загуба на мощност (най-вече при изкачване) ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Загуба на мощност (най-вече при изкачване) ?

Мнение от BMW Addiction » 13 Яну 2016, 9:10

dynalias написа:Доколкото разбрах от Методи80 когато ми прави диагностика с инпа се гледа дали ламбдите си менят стойностите. Трябва да мърдат от леко бедна до леко богата смес и то бързо. Моята даваха само една стойност без да мърдат. В последствие разбрах че и кабелите съм разменил но пак едната ламбда беше забила на бедна смес когато ги обърнах. Купих една на NGK и работата заспа.

По принцип само едната ли се сменя ?

Колко пари ти излезе тази на NGK ?
И къде са в градацията на марките... имам предвид, че ако не са оригинални чаркове, в повечето случаи има "препоръчителни, неоригинални" и "други", та мисълта ми е тази на NGK към кои спада.... ? :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 13 Яну 2016, 11:25

BMW Addiction написа:
dynalias написа:Доколкото разбрах от Методи80 когато ми прави диагностика с инпа се гледа дали ламбдите си менят стойностите. Трябва да мърдат от леко бедна до леко богата смес и то бързо. Моята даваха само една стойност без да мърдат. В последствие разбрах че и кабелите съм разменил но пак едната ламбда беше забила на бедна смес когато ги обърнах. Купих една на NGK и работата заспа.

По принцип само едната ли се сменя ?

Колко пари ти излезе тази на NGK ?
И къде са в градацията на марките... имам предвид, че ако не са оригинални чаркове, в повечето случаи има "препоръчителни, неоригинални" и "други", та мисълта ми е тази на NGK към кои спада.... ? :roll:

Ако и двете са забили и двете трябва да смениш. NGK/NTK са оригиналните и ми излезна лично на мен 220 лева.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

Потребител
Аватар
Кара: BMW 735i e38
Мечтае да кара: не мечтае , кара!

Мнение от tintoretto » 13 Яну 2016, 14:39

При меен едната ми правеше проблем, купих си чешки заместители , 2 бр за 120 лева.

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 15 Яну 2016, 20:49

Да споделя какво се оказа... дано да е полезно на някой, ако се окаже със сходен проблем, че като знам как ме уплаши,
(дано не се окаже, че бъркам и да урочасам нещата, но изтествах колата и отново лети.... :lalala: )

Запушено гърне.... :shock:
Никога не съм си представял, че такова нещо може да "скопи" колата, но явно....

Така че засега, май се разминах само с уплахата, че както никой-нищо не можеше да й намери, почти бях тръгнал на "да започнем да сменяме подред"....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 15 Яну 2016, 22:38

Колега а крайното гърне ли беше запушено или предишното?

Sent from my E2105 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 16 Яну 2016, 0:05

shlosera написа:Колега а крайното гърне ли беше запушено или предишното?

Sent from my E2105 using Tapatalk

Да ти кажа честно... не знам....

Оставих я на един пич и той се занимава цял ден с нея... (в началото май е свалял все пак въпросните датчици на коляновия и разпределителен вал и пробвал с други) и накрая само разбрах резултата с гърнето....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325TDS

Мнение от wan0s » 17 Яну 2016, 19:13

BMW Addiction написа:Да споделя какво се оказа... дано да е полезно на някой, ако се окаже със сходен проблем, че като знам как ме уплаши,
(дано не се окаже, че бъркам и да урочасам нещата, но изтествах колата и отново лети.... :lalala: )

Така че засега, май се разминах само с уплахата, че както никой-нищо не можеше да й намери, почти бях тръгнал на "да започнем да сменяме подред"....

Колега, аз съм с печка 2.5 имам абсолютно същия проблем (не очаквах, че някой след мен ще създаде тема идентична с моята). Аз съм с тръба, възможно ли е по някакъв начин да се е запушило там, еба ли му майката?
Изображение
Изображение - Signup and earn! :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 17 Яну 2016, 23:35

wan0s написа:
BMW Addiction написа:Да споделя какво се оказа... дано да е полезно на някой, ако се окаже със сходен проблем, че като знам как ме уплаши,

Колега, аз съм с печка 2.5 имам абсолютно същия проблем (не очаквах, че някой след мен ще създаде тема идентична с моята). Аз съм с тръба, възможно ли е по някакъв начин да се е запушило там, еба ли му майката?

Здравей,

мисля, че бях видял и твоята тема, докато търсех за решение....

Относно твоя случай, не е лошо да провериш (ако вече си пробвал като мен другите варианти и не е излязло нищо). Може да пробваш да чукнеш тръбата и да видиш дали няма да се има промяна.... при мен май така са го хванали, след като пича е чикнал изведнъж двигателя се е "отпушил" и е показало, че там е проблема..... естествено не знам само с почукване дали ще стане, но може да пробваш....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 19 Яну 2016, 5:27

ТДС на тръба какво ще му запушиш? :mhihi:
Виж плочката на ГНП-то(зацепване или ел.проблеми),дали не изпуска бууст от някъде(пегледай мъркучите и кулера),умната дюза и мапа...ама то друго за ТДС не остана :mhihi: Другото е проблеми с компресията,ама сега в студеното време щеше да има и тема "не иска да пали в студа"...та го изключваме като проблем ;)
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325TDS

Мнение от wan0s » 19 Яну 2016, 20:10

Jang1r написа:ТДС на тръба какво ще му запушиш? :mhihi:
Виж плочката на ГНП-то(зацепване или ел.проблеми),дали не изпуска бууст от някъде(пегледай мъркучите и кулера),умната дюза и мапа...ама то друго за ТДС не остана :mhihi: Другото е проблеми с компресията,ама сега в студеното време щеше да има и тема "не иска да пали в студа"...та го изключваме като проблем ;)

Точно и аз тва се чудя, че на тръбата няма какво да й се запуши. :mrgreen: Ще видим скоро, денят на заплата наближава. :smoke:
Изображение
Изображение - Signup and earn! :)

Потребител
Аватар
Кара: BMW 735i e38
Мечтае да кара: не мечтае , кара!

Мнение от tintoretto » 25 Яну 2016, 11:35

Ватата се разпаднала нали?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 25 Яну 2016, 21:01

tintoretto написа:Ватата се разпаднала нали?

Вероятно да.... иначе не мога да си представя какво друго може да е станало....

Btw, сега вади един мазен звук, че преди пърпореше като за световно.... :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от ж0р0 » 27 Яну 2016, 17:03

Здравейте.

Имам следния проблем.както си карах колата и след едно настъпване на магистралата забелязах че неще да вдигне повече от 4500 оборота при 150km\h.
Та ме интерисува от каде идва проблема.
Колата е E36 1.6i 91г. Ако имате някакви идеи споделете. Защото майсторите нямат.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 28 Яну 2016, 7:59

ж0р0 написа:Здравейте.

Имам следния проблем.както си карах колата и след едно настъпване на магистралата забелязах че неще да вдигне повече от 4500 оборота при 150km\h.
Та ме интерисува от каде идва проблема.
Колата е E36 1.6i 91г. Ако имате някакви идеи споделете. Защото майсторите нямат.

Разпределителния вал в какво състояние ти е?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ж0р0 » 28 Яну 2016, 8:20

Добе е в смисал запазен е. Но имам и още един които е почти нов. Възможно ли е да е от него.

ПредишнаСледваща

Назад към E36