Кора под двигатела
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Re: Кора под двигатела
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
С много любов към децата!
- stormrider
- младши ентусиаст
-
Предната част на кората влиза навътре в бронята.Отстрани има уши които влизат в триъгълниците и се хващат заедно с тях към подкалника.В средата на кората има издигнати нагоре уши които се хващат високо почти до моста.Те са много неудобни за нагласяне при качване на кората,тъй като ги скрива и част от подкалника.Може би затова в сервизите при първа възможност махат кората.И накрая в задния край кората се хваща с дебелите две видии,като там става и захвата на дългата кора(която аз нямам)която скрива задната част на мотора и скоростите.Такава кора ,като моята в авто бим е 79лв.Макар и афтърмаркет мисля че ще свърши страхотна работа.А иначе всяко представителство би трябвало да я предлага.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=51_2195
Ето кората която имам номер 16 на схемата. И ето колко иска М кар за нея:
Справка за налични авточасти
Номенклатурен номер:
Кол-во
Номенклатурен номер 51718236995
Описание ABSCHIRMUNG
Ед. цена с ДДС 247.58 лв
склад Пловдив няма наличност
склад Ст. Загора няма наличност
- stormrider
- младши ентусиаст
-
Кората от Ем комплект е направо без пари сравнена с ОЕМ.Който иска кора да не се чуди.
Тази сутри потоп в Пловдивско.Излезнах с едната кола да отида да купя на децата закуски,намокриха се ремъците и всичко взе да спира.Фарове намалят,сд спира,вентилатора намаля. Изкарах си после колата с кората -никакъв проблем
.Та така.

Тази сутри потоп в Пловдивско.Излезнах с едната кола да отида да купя на децата закуски,намокриха се ремъците и всичко взе да спира.Фарове намалят,сд спира,вентилатора намаля. Изкарах си после колата с кората -никакъв проблем

- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Здравейте,
намерих си кора. Пише Е36 на нея. Дано да стане, че нещо се съмнявам.... Вижте я и дайте мнението си. Още не съм влизал под колата та да видя на място. Ето снимките:
намерих си кора. Пише Е36 на нея. Дано да стане, че нещо се съмнявам.... Вижте я и дайте мнението си. Още не съм влизал под колата та да видя на място. Ето снимките:
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Е36 91г бензин съм.
Сигурно сте забелязали че е за десен волан...., или пък за какво е това като има място и без него ще стане... Ама, поне да стане на моята.... Така е, като никога не съм имал кора и не знам точно каква да е. А и да се намери същата.....Ъпсурт!
Ако мога да я напасна ще е добре. Но от къде да намеря тези "щипки" където са с болт и свитата ламаринка в която се навиват? Или пък с нещо друго да става? Дайте мнение, колеги. Моля.
Сигурно сте забелязали че е за десен волан...., или пък за какво е това като има място и без него ще стане... Ама, поне да стане на моята.... Така е, като никога не съм имал кора и не знам точно каква да е. А и да се намери същата.....Ъпсурт!
Ако мога да я напасна ще е добре. Но от къде да намеря тези "щипки" където са с болт и свитата ламаринка в която се навиват? Или пък с нещо друго да става? Дайте мнение, колеги. Моля.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
Показах ти кората. И линк към схема ти дадох. Туй нещо,няма да стани 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Тази кора става без проблем
,понеже преди това и аз бях с такава,но мисли да я продължиш нещо на зад,че се мокрят ремъците с нея.Тази която е показал колегата над мен,върши работа- и на моята кола сегашната съм с такава и не се мокри нищо 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Благодаря за коментарите, колеги. Нужни са ми. Знам че не е тази която трябва точно както казва колегата stormrider , но тази намерих а и я взех за 25лв.(цената и беше 41 но за мой късмет я бяха пукнали на 2 места доставчиците и ми намалиха цената. Аз си я залепих много яко и я боядисах даже. Намерих си и малката(липсваше ми и тя). Даже пробих и 3 дупки в най-изпъкналата (отдолу) част за да не се събира там вода.... То ме притеснява и това да не прави колата по-ниска отпред и да задиря тук-там... Колега vladi_a_i , щом си имал такава (което ме радва че все пак ще може да я монтирам),дай идея как беше с нея? С какво я продължи назад? Ремъците не се ли мокрят и сега както съм без нищо, с кората не е ли малко по-добре? И как ще е например ако сложа нещо като засек(накаква чупка), да отвежда(насочва) въздуха с капките надолу, а не към ремъците. Това е важно да го обмисля преди да съм я монтирал. Много ще ми е полезен твоя опит (а и на всички колеги които ще намерят време да дадат мнението си) щом си имал такава кора под двигателя.
Ще чакам да споделите колеги. Благодаря предварително.
Ще чакам да споделите колеги. Благодаря предварително.

- stormrider
- младши ентусиаст
-
Моя е грешката! Това е малката кора под двата радиатора. И вече под нея е голямата която ти снимах. Всъщност, не съм сигурен на 100% .Успех!
- Hadjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i
Здравейте
Намерих кора за двигател която е метална. Цената е сериозна, изпращам линк само за инфо:
http://store.emk-33.com/product/454220/ ... eriff.html
Поздрави,
Намерих кора за двигател която е метална. Цената е сериозна, изпращам линк само за инфо:
http://store.emk-33.com/product/454220/ ... eriff.html
Поздрави,
- abracadabra
- младши ентусиаст
-

- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Колеги, пак да кача снимки на кората ми след малко "подобрения" от моя страна. Понеже сериозно се притесних че може да се мокри назад (ремъци и т.н.) защото като я видях как ще стои поставена наклона води нагоре и по принципа на движението на флуидите.... Та ,(може и да се поразсмеете, ама срам-несрам като нямам друга и съм решил да сложа тази поне да попреча на мокренето назад че вместо да изпиша вежди....)вижте:
Купих за по 2лв. от пластмасовите ъгли(където ги използват за ремонтите) два вида черния е 20х20мм, а парчето от белия е 40х40мм. И ги хванах с опашки здраво. Та сега се надявам да отклонява малко поне водата (иначе много е лош наклона на тази кора и директно води до пръскане(както и колегата vladi_a_i ми пише). А за друга назад си нямам и на идея дали ще търся и слагам изобщо.... А тази е къса, но дано така поне да върши някаква работа и да е по-добре от без нищо както съм сега. Благодаря колеги предварително за мненията Ви! Каквито и да са ще се вслушам.
Купих за по 2лв. от пластмасовите ъгли(където ги използват за ремонтите) два вида черния е 20х20мм, а парчето от белия е 40х40мм. И ги хванах с опашки здраво. Та сега се надявам да отклонява малко поне водата (иначе много е лош наклона на тази кора и директно води до пръскане(както и колегата vladi_a_i ми пише). А за друга назад си нямам и на идея дали ще търся и слагам изобщо.... А тази е къса, но дано така поне да върши някаква работа и да е по-добре от без нищо както съм сега. Благодаря колеги предварително за мненията Ви! Каквито и да са ще се вслушам.
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Тука се виждат май най-добре "улуците"
...
Е на тея двата правоъгълните отвора се закача. Гледах ще стане:
И до там ще стига(2-3 см зад края на кожуха на перката):

Е на тея двата правоъгълните отвора се закача. Гледах ще стане:
И до там ще стига(2-3 см зад края на кожуха на перката):
- stormrider
- младши ентусиаст
-
http://avtokori-kuk.com/wp-content/uplo ... -e36-b.png
Какво е това нещо,което си направил? Ето това ти трябваше.
Какво е това нещо,което си направил? Ето това ти трябваше.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3