Нестабилно е36 купе при висока скорост и изпреварване...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Re: Странен проблем със стабилноста на е36 купе
Спрямо какво е нестабилна да питам аз? Колко прецизно работи с волана и десния крак?
Жокер 1 - тва не е кола с предно
Жкоер 2 - тва не е кола с 70% маса отпред
Досещаш ли се за какво ти намеквам? И не се заяждам, говоря ти сериозно, масоразпределението + задвижващия мост + типа поведение на водача са много, много съществени при тоя род маневри. Същата маневра със същия тип вложени действия ще ги се стори (измамно) в пъти по сигурно с предно или 2 задвижващи моста.
Досещаш ли се за какво ти намеквам? И не се заяждам, говоря ти сериозно, масоразпределението + задвижващия мост + типа поведение на водача са много, много съществени при тоя род маневри. Същата маневра със същия тип вложени действия ще ги се стори (измамно) в пъти по сигурно с предно или 2 задвижващи моста.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ще прозвучи тъпо на първо четене, но сподели с какво налягане на гумите си отпред и отзад. При по-меки задни се получава точно това, което описваш. Да имаш случайно по-широки гуми от джантите?
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Предни гуми 195 65 15, 1.9 бара задни гуми 205 60 15, 2 бара както си пише на вратата.
Това не ми е първо е36 предното ми купе не беше така, за това и има темата.Пружините са от него, като са си оригинален м техник.Кола с предно съм карал не повече от 6 месеца имам си на идея какво се случва, колега.Няма общо десния ми крак с изпреварване на прав път на мпс над 3,5 тона?И да имам чувството, че задницата излиза от пътя и изчезва
host написа:Спрямо какво е нестабилна да питам аз? Колко прецизно работи с волана и десния крак?
Това не ми е първо е36 предното ми купе не беше така, за това и има темата.Пружините са от него, като са си оригинален м техник.Кола с предно съм карал не повече от 6 месеца имам си на идея какво се случва, колега.Няма общо десния ми крак с изпреварване на прав път на мпс над 3,5 тона?И да имам чувството, че задницата излиза от пътя и изчезва

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Това налягане е ниско за мен. Под 2.5 не помпя. Друса малко повече, но е по-добре за стабилността и за гумите. В момента, в който някоя гума ми спадне на 2.1-2.2 и веднага усещам как почва да маже. Напомни ги предните на 2.4, задните на 2.5 и виж как е.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Ще пробвам, въпреки това ще сменя задните амортисьори. Благодаря колеги.

- Haddess
- младши ентусиаст
-
Така след посещение в 2 различени сервиза един в София и един в Плевен, в който ми казват, че всичко е наред и е здраво бихте ли ми дали насока? Искам да почертая че съм с комплект пружини м техник от 6 цилиндров донор, предните амортисьори са ми за 6 цилиндъра, задните оригинални от 316 или 4 цилиндров автомобил възможно ли е да е от това. Но и във двата сервиза твърдят, че всичко е здраво.
Гумите са ми напомпани според заводските параметри дадени на вратата, няма криви гуми,джани минал съм реглаж.
Проблема ми се изразява в усещане за нестабилна задница най вече при изпреварване на камион или тир всичко над 2,5 тона просто се усеща как цялата задница помръдва доста сериозно. След 140км/ч имам същото усещане за нестабилност, не се циганя за средства, каквото трябва ще купя. Въпроса е да се свърши работа.

Проблема ми се изразява в усещане за нестабилна задница най вече при изпреварване на камион или тир всичко над 2,5 тона просто се усеща как цялата задница помръдва доста сериозно. След 140км/ч имам същото усещане за нестабилност, не се циганя за средства, каквото трябва ще купя. Въпроса е да се свърши работа.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Тампони на моста (rear subframe bushings), скъсанo захващане на моста... ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Haddess
- младши ентусиаст
-
steeN написа:Тампони на моста (rear subframe bushings), скъсанo захващане на моста... ?
Всичко твърдят,че е здраво да не кажа силна дума, но моста го гледам през 1-2 месеца да не скъса купето

А и не ми остават пари да ги сменя всичките с полиеретанови и да си кача подсиващите планки

- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
Еми точно такова поведение съм имал при кофти амортисьори. От всичко дето си написал само това остава.
На фона на занимавката и цената за смяна на тампони по задния мост, една профилактична смяна на задните амортисьори е като детска игра. За по около 100 лева нови хубави ще намериш.
На фона на занимавката и цената за смяна на тампони по задния мост, една профилактична смяна на задните амортисьори е като детска игра. За по около 100 лева нови хубави ще намериш.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
е ми... амортисьорите лесно се проверяват.
Последна промяна steeN на 20 Авг 2015, 23:56, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Аз имам горе долу такъв проблем. Преминавайки през неравност с по висока скорост задницата унася леко надясно. Не поднасят гумите, а самото купе унася.
Проблема ми е в изпуснали амортисьори и заминали тампони на задните носачи, където влизат в праговете. Скоро се сменя всичко и ще пиша дали е било от това
Проблема ми е в изпуснали амортисьори и заминали тампони на задните носачи, където влизат в праговете. Скоро се сменя всичко и ще пиша дали е било от това

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
1:1 същия проблем от тампоните под прага - всичко друго здраво.
Бих заложил на тях. Точно като сеене беше.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
host написа:1:1 същия проблем от тампоните под прага - всичко друго здраво.
Смених ги преди реглажа с нови Lemfiorder...

- Haddess
- младши ентусиаст
-
Малко ъп по темата
След няколко ремонта ми остана време да отида на шок тест, и там ми казаха, че всичко е в норми.
Вече незнам какво да правя... Къде в София или района мога да отида да видят дали самата кола не е крива.
Качвам резултата от шок теста.
Задните амортисьори са ми от 316i задните носачи са ми на диск.

1. Сменил съм rtabs (тампоните под прага) Lamfiorder
2. Имам минат реглаж Преден И Заден мост
3. Моста ми го гледаха в два сервиза не е скъсан
4. Навсякъде казват здраво е

След няколко ремонта ми остана време да отида на шок тест, и там ми казаха, че всичко е в норми.
Вече незнам какво да правя... Къде в София или района мога да отида да видят дали самата кола не е крива.
Качвам резултата от шок теста.
Задните амортисьори са ми от 316i задните носачи са ми на диск.

1. Сменил съм rtabs (тампоните под прага) Lamfiorder
2. Имам минат реглаж Преден И Заден мост
3. Моста ми го гледаха в два сервиза не е скъсан
4. Навсякъде казват здраво е

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
k.milanov написа:Аз имам горе долу такъв проблем. Преминавайки през неравност с по висока скорост задницата унася леко надясно. Не поднасят гумите, а самото купе унася.
Смених всички амортесьори с пружини съм от форума макстрак 40/25. Смених и тампоните в праговете + някакви фтулки на задния мост. Тампони на предните носачи + кормилни накрайници. Така минах реглаж и колата е

Предишното ти е36 с какви джанти и гуми е било? Напомпай ги повече тия гуми повече както казаха и пробвай пак. Мен зимните ми са 195 65 и ги карам винаги доста повече надути. Ако летните ти са малко стар дот, омекнал / мек / борд, бая високи и в комбинация с някакво ниско налягане е възможно те да се гънат.
Предположение само разбира се ...
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3