Смяна на накладки е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- rednex1
- Потребител
-
- Кара: 318i
- Мечтае да кара: BMW xDrive
Re: Смяна на накладки е36
silverstone написа:Да и аз го отворих, казанчето.Задните намахпроблем, но предните за да успея да сложа новите накладки буталцето трябваше да е максимално прибрано, до край. А се въщаше за кратко време около 5-7 мм.( колкото беше избутало със старите накладки) там беше малко повечко бързина и сръчност, хем да сложил датчика, хем да вкараш и втората накладка и да нанижеш на диска.
Вчера и аз сменях предни накладки и буталата на спирчния апарат не се прибираха максимално. Маншоните на буталата бяха скъсани, махнах ги и се оказа ,че буталата под маншоните бяха клеясали. Извадих буталата изчистих ги и пак ги сложих, като пробката за обезвъздушаване беше отвита. Сега съм без гумените маншони а, и не знам дали се продават.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
rednex1 написа:silverstone написа: Сега съм без гумените маншони а, и не знам дали се продават.
Маншоните се продават в комплект с пръстен за цилиндъра има ги на фирмата Аутофрен. Да сглобиш апарата без предпазния маншон и да караш така е голяма грешка ! Намери си маншони (макар и втора ръка от някой блокирал апарат и си ги постави , а буталата ако са ръждясали много надолу в активната зона , където контактува с уплътненито на цилиндъра , по добре ги смени и те се продават - има комплекти бутало с маншон и пръстен ). Обърни се към колегата laviatan от форума , той предлагаше преди , вероятно има и сега .... или търси има и други фирми ....
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Моя опит показва, че такива корозирали бутала колкото и да ги чистиш след време пак затягат. Вземи си едни бутала, както те посъветва Методи, за да си спокоен.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Dirty M5 driveR написа:Моя опит показва, че такива корозирали бутала колкото и да ги чистиш след време пак затягат. Вземи си едни бутала, както те посъветва Методи, за да си спокоен.
Затягат, защото като се почисти корозията от буталцето, след това повърхността му не е идеално гладка и съответно нараняват О-пръстена и почва да влиза мърсотия и да гние отново. Да караш без гуменото уплътнение е като да играеш на руска рулетка - не се знае в кой момент апарата ще запече за последно. Между другото, има търговец от форума (поне аз знам за 1), който също продава ремонтни коплекти - само уплътнения или уплътнения заедно с буталцето и то ако не се лъжа цените са му по-добри. Ако искаш драсни 1 ЛС за да ти дам координати, да не правя реклама.
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2