Приста Оил 5W40 за 316-ка?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 22 Сеп 2006, 22:38

NAPSTERS написа:... моята кола я карам само с кастрол ТХТ,... мотора от вътре изглеждаше като нов...

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535д

Мнение от stenli_bmv » 23 Сеп 2006, 11:59

Ако имате приятели,които ходят например до Германия да ви донесат оригинален кастрол GTX 5 Magnatec 5L.10W-40 кам 50лв струва и нищо общо с този които е в България.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo gazcom » 23 Сеп 2006, 14:54

ЛЕЛЕЕЕ ...:shock:
НЕ МОГА ДА СПРА ДА СЕ УЧУДВАМ КОЛКО БОСИ ГРАЖДАНИ ЩЪКАТ НАОКОЛО
АБЕ МЛАДЕЖО t0sh ОРИГИНАЛНИТЕ КАСЕТОФОНИ НА BMW ДАНЕБИ ДА ГИ ПРАВИ BMW ИЛИ ГИ КУПУВАТ ОТ НЯКАДЕ СИПВАТ ИМ НЕЩО И ГИ МОНТИРАТ :twisted: ГОТОВ СЪМ ДА СЕ ОБЗАЛОЖА ПРЕД ВСИЧКИ ЗАЩОТО АЗ ЗАРАЗЛИКА ОТ ТЕБ НЕ ИЗНАСЯМ ПРЕД ХОРАТА НЯКАКВИ ПОВЪРХНОСТТНИ МОИ СИ ВЪЖДЕЛЕНИЯ А ПИША ЗА НЕЩА КОИТО РАЗБИРАМ И В КОИТО СЪМ СИГУРЕН ТА АКО ИСКАШ ОЗАЛАГАМЕ СЕ И ТИ ДОКАЗВАМ ЧЕ ГРЕШИШ ИНАЧЕ НЕ ВИЖДАМ ЗАЩО ДА ТЕ ОБРАЗОВАМ БЕЗПЛАТНО

ДА КАЖА НЕЩО И НА stenli_bmv КАКВО Е ТОВА BMV ТИ ЛИ СИ КАНДИДАТ ЕНТОСИАСТ БЕ ПИШЕ СЕ BMW ПЪРВО ТОВА НАУЧИ

И КАТО ЦЯЛО ЧОВЕК ОСТАВА С ВПЕЧЕТЛЕНИЕ ЧЕ ИМАТЕ ХИМИЧЕСКА ЛАБОРАТОРИЯ.... БРАВО :twisted:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 23 Сеп 2006, 15:27

Аз си давам гласа "ЗА" Приста.Аз и мои приятели със западни коли си сипваме от него и досега никакви проблеми."Вътре мотора ми е нов"-какво ще рече това вътре и какви са ти критериите за НОВ???И аз като си отвия капачката или махна капака на клапаните вала,кобилиците всичко е лъскаво и се вижда жълтеникавото масълце как се стича по тях-тъй,че колкото твоя каран с Кастрол двигател е нов толкова е и моя.Карал съм преди това с Валволин като разлика нямаше никаква...Убеден съм,че ако аз ви продавам маслото и в туби с надпис Кастрол ви хакам Приста от същия клас и спецификации и си карате с него ама хич няма да усетите разлика,защото повечето приказвате наизуст,като купувате просто марката...И аз се палех навремето да сипвам разни масла за десетки левове,но след разговори с приятели монтьори и хора в бранша с търговия на масла се убедих,че просто няма смисъл...
Та който има пари и желание нека си взема скъпи и маркови масла-въпрос на избор е.Ама не оплювайте след като дори не сте карали с такова масло!
;)
Изображение
8.32

Master of the dark side
Аватар

Мнение от MiRaCuLiX » 23 Сеп 2006, 17:44

Имам един приятел с Митсубиши галант 1992г а тази колица ходих по странни дела в сърбия на няколко пъти та понеже работата беше такава ше нетрябваше да се кара бавно че лошо после. Юрках я доста 200 220 към Белград ... в последствие в БГ разбирам че на тая колица и се слага Приста искам да ви кажа че на моята баварка ме е страх да сложа приста но оная кола за 8 дни врътна около 6к километра само назор защото имах 6 ходения до там и обратно и не го пипна това масло и двигателя още си кара ... тъй че може и да сме се научили да правим масла...
BMW never stop's ....

Любо Тодоров

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 23 Сеп 2006, 20:56

Отварям тук и виждам, че имаме новина.
Колегата Пионер кара с Приста!!! Колега, я дай малко инфо за това БМВ, що за чудо е това. :shock:
Ако не знаеш какво е чист отвътре двигател, звънни в Дару да те светнат. Не тръгвай към София с колата, че това масълце не се знае къде ще те остави!
Айде и някой да го затваря това, че ще се окаля. Смятам, че разумните мнения минаха.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 23 Сеп 2006, 22:24

Ми не карам БМВ ама да речем,че под капака ми се намира горе долу М10Б18.Двигатели разцепени съм виждал всякакви,тъй че баш в Дару няма да се забия да ми показват те кое как.Доста съм обикалял Българията с такова масло,и няма случай да не я изкарам и да не и дам жега и досега никакви проблеми-нито пробега нито оборотите му пестя на този двигател.
Както казах всеки има правото да избира каква чорба да си налива в мотора ;) Но мисълта ми е,че повечето хора не са използвали такова,а имат мнение без доводи.Ето колегата MiRaCuLiX разказа случай.Айде който е против БГ маслата и в частност Приста,защото Плама освен за промивки вече за нищо не стават,да представи доказателства,за да ме обори в противното :arrow: че са пълни боклуци.
;)
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 24 Сеп 2006, 19:21

поне от опит знам, че и ладата на дъртия не го харесва това масло , а няма по гледана лада от неговата. пък и досега несъм видял на някое светско състезание реклама на приста :mhihi:

хаиде със здраве.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 91 325d
Мечтае да кара: Z8

Мнение от laary » 24 Сеп 2006, 22:11

NAPSTERS написа:поне от опит знам, че и ладата на дъртия не го харесва това масло , а няма по гледана лада от неговата. пък и досега несъм видял на някое светско състезание реклама на приста :mhihi:

хаиде със здраве.
Остави го нека си кара с PRISTA-шмиргел.Но на BMW никога.

Аватар

Мнение от mafia » 24 Сеп 2006, 23:04

Разбирам - но тук има едно "НО" :idea: :arrow:
Да кажем марката "ВИДА" - веднага се сещате за отвратителни български гуми...но се оказва , че от няколко години "ВИДА" са собственост на "Пирели" и започват да правят гумите с добро качество ;)
При приста - случая е същия , но са собственост на Тексако...и от там идва питането ми за качеството им (от близо година са техни) ;)
Отново едно сравнение - "Шкода" - допреди 10г. шкода бяха същите боклуци като "Лада" , но следкато станаха собственост на "Ауди-Фолксваген Груп"...качеството веднага се вдигна и напрактика станаха по-евтиния вариант на марката ;)

И още 1 условност - в България е пълно с ментета на Кастрол , Мотул и др. ...но на Приста няма :idea:
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Сеп 2006, 23:49

Кола с българско масло не съм карал, но ако погледнем фактите, Приста не би трябвало да отстъпва на големите производители. Завода им е един от най-модерните в Европа (да не се бърка с Плама, Диона и други воднисти соц-гордости), точно затова Тексако влезе преди около 2 години, маслата отговарят на стандартите на доста от от големите автопроизводители (напр. фолксваген), ИСО, и т.н. Друг е въпроса доколко се спазват в цикъла на произовдство... Все пак може и да са незаслужено пренебрегвани българските масла. Обаче разликата в цената им е пренебрежително малка, за да експериментирам ;)
Never mistake motion for action...

Аватар

Мнение от mafia » 25 Сеп 2006, 12:21

Добре , а светнете ме - ако сложа 5W40 вместо 10W40 , каквото ми е предписано попринцип за автомобила...ще се ощети ли нещо двигателя? Доколкото разбрах (непросветен съм попринцип) "5" е вискозитета на сгъстяемост и единственото е , че зимата маслото по-бързо се втечнява :roll: :?: Другото е , че не е хубаво да се слага на издухани двигатели...а моя по сервизна документация от прегледите в ДаруКар ми е в перфектно състояние
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 25 Сеп 2006, 21:34

както каза колегата по-горе: всеки сам избира каква чорба да сипва в мотора си , аз обаче предпояитам шкембе пред леща :mhihi: :mhihi:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към E36