Защо още караш е36?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Re: Защо още караш е36?
Защото е истинска кола, а аз обичам истинските неща!
- Madman_
- Потребител
-
- Кара: е36 м52б20
- Детайли за колата: Портфейл DESTROYER
Не съм много над 25, но и аз да се обадя 
Карам си 36цата с кеф защото:
- ми беше детска мечта да имам БМВ (купе);
- страшно приятен за каране автомобил;
- поддържам си колата БЕЗ компромиси, не се разболявам нещо като се счупи... просто го сменям;
- сипвам и карам, не мисля за разход;
- не изпитвам никаква нужда от повече електроника (мога да паркирам и без парктроник, да се ориентирам без навигация и т.н... даже в повечето случаи не си пускам музика на дълго, ако съм сам, ами си слушам 6така
);
- с всяко завъртане на ключа за запалване и се ухилвам, наистина!
- казах ли, че ми беше мечта ?
В колата си не харесвам само, че не е М !
И донякъде се радвам, че успях да си я купя, чак като поотраснах, защото макар и обикновена 20ка... щях да съм си счупил главата без време
Пързалям(късно през нощта на безлюдни пътища) - за кеф, но и за да знам къде ми е лимита и как да се справям с презавиване, недозавиване, да избягвам камшици... и въобще ако ми се случи
нещо неочаквано да реагирам, а не да се панирам.
С удоволствие бих карал по-нов баварец и живот и здраве ще скоча на 5ца комби, като стана семеен.
Нещо такова би било добре http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8n65rg
Въпроса е да не се изневерява на марката.
Ноооо 36цата си е моя доживот и ще стане кола за track days, въпрос на време само

Карам си 36цата с кеф защото:
- ми беше детска мечта да имам БМВ (купе);
- страшно приятен за каране автомобил;
- поддържам си колата БЕЗ компромиси, не се разболявам нещо като се счупи... просто го сменям;
- сипвам и карам, не мисля за разход;
- не изпитвам никаква нужда от повече електроника (мога да паркирам и без парктроник, да се ориентирам без навигация и т.н... даже в повечето случаи не си пускам музика на дълго, ако съм сам, ами си слушам 6така

- с всяко завъртане на ключа за запалване и се ухилвам, наистина!

- казах ли, че ми беше мечта ?
В колата си не харесвам само, че не е М !

И донякъде се радвам, че успях да си я купя, чак като поотраснах, защото макар и обикновена 20ка... щях да съм си счупил главата без време

Пързалям(късно през нощта на безлюдни пътища) - за кеф, но и за да знам къде ми е лимита и как да се справям с презавиване, недозавиване, да избягвам камшици... и въобще ако ми се случи
нещо неочаквано да реагирам, а не да се панирам.
С удоволствие бих карал по-нов баварец и живот и здраве ще скоча на 5ца комби, като стана семеен.
Нещо такова би било добре http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8n65rg

Въпроса е да не се изневерява на марката.
Ноооо 36цата си е моя доживот и ще стане кола за track days, въпрос на време само

- rhase
- младши ентусиаст
-
M10 написа:Ако става въпрос за моя пост, под пластмаса имах предвид не усещането и дали става за каране, а конструкцията, ненужното усложняване и тн неща от които ставаш все по-редовен клиент на сервизите
Off: Нямах предвид теб, извинявам се ако съм засегнал, никой конкретно не визирам

ОН: харесва ми как таблото е насочено към водача. Бутоните са разположени удобно за управление.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Имам 36-цата макар и 16-ска от 8 години.
За тези години съм сменил освен консумативите един комплект съединител.
Винаги ми доставя удоволствие когато я шофирам.Не ми създава никакви ядове,не ме е оставяла на пътя а и от форума научих много неща които си правя сам.
Дори и да си купя друг модел някога,не бих се разделил с 16-ката.
За тези години съм сменил освен консумативите един комплект съединител.
Винаги ми доставя удоволствие когато я шофирам.Не ми създава никакви ядове,не ме е оставяла на пътя а и от форума научих много неща които си правя сам.
Дори и да си купя друг модел някога,не бих се разделил с 16-ката.

- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
Защото още в ученическите години, когато не съм изпитвал особено желание да шофирам си мечтаех да имам такова бмв "е36 м-пакет". За мен това е най-красивата кола. Е сега са под път и над път и може да се каже комерсиални, но всеки ден като се прибирам от работа (със служебен транспорт) и видя е36-цата пред блока се усмихвам и си казвам "това е моята кола". За сумите инвестирани в нея - отдавна спрях да ги смятам но можех да си купя доста по-ново бмв. Не съжалявам. Това си е моята кола и с ужас си мисля за деня в който ще трябва да я сменя.
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
u`F`o написа:Привет, колеги,
Навярно много от вас вкарват по няколко кратни на автомобилите си суми всяка година за поддръжка и подобрения. Интересно ми е да науча, защо го правите още?
Защото вече сме вкарали тея пари и ако ги махнем ще се прекараме

Сега по сериозно, Е36 си е чудесна платформа позволява много свобода, за модификации и подобрения. Размера на шасито също ми допада мисля, че е точния размер за кола. Пък и самото усещане като си седна в рекарото, запаля шестака и подам газ усещането е много "механично", като за Proper drivers car! Що се отнася до другите модели за да се прехвърля трябва да са или с S или 8-цилиндъра, или в най-лошия случай 335 /535, като на тези купета не ми харесва големината и тежеста.
Защото още преди години като се качих за първи път да се возя в една е36-ца купе и се влюбих
Много ми харесва как стои на пътя и самата визия на купето с м пакет
Казах си, че искам точно такава кола да имам и след 5-6 месеца търсене по сайтовете по цял ден се намерихме с любимата ми
За което се радвам изключително много 
ПП: Нищо общо няма с предната ми кола макар да се една година - голф 3ка... Гледах в фв форума има много дълга тема е36 с/у голф 3 и не мога да повярвам какво пишат там хората
То където не я харесвах изобщо тази кола, а сега (след е36) направо не искам да погледна повече голф- нито 4 4,5 5 20 100 и колкото там изкарат 

ПП: Нищо общо няма с предната ми кола макар да се една година - голф 3ка... Гледах в фв форума има много дълга тема е36 с/у голф 3 и не мога да повярвам какво пишат там хората

Последна промяна M-coupe на 24 Яну 2015, 13:44, променена общо 1 път
..Bayerische Motoren Werke..

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Защото не съм дорасъл още за М-ка

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
M10 написа:Колкото по-ново, толкова по-ужасно и пластмасово.
Ако става въпрос за е30 вс е36.. имал съм три е30-ки и много ме кефи като визия, като возия, като усещане като си в колата ама дървено деба. Не, че съм нещо състезател ама няма и помен от управлението на е36. Пак ако говорим за управление и поведение е46 сигурно е в пъти по-добре от е36. Само дето ми е адски грозно. Същото и за е90 срещу е46 ама тва за мен е със сигурност най-грозното БМВ правено някога. Ф моделите са вече супер ама струват колкото къща и така..

- drevnia
- кандидат ентусиаст
-
Вече 7 год. не мие правила сериозни проблеми.
Кеф мие когато я карам.
Изглежда бих казал сравнително добре интериор и екстериор.
Нямам пари за Ф моделите но дори и да си купя някога пак ще си карам Е36-та
Кеф мие когато я карам.
Изглежда бих казал сравнително добре интериор и екстериор.
Нямам пари за Ф моделите но дори и да си купя някога пак ще си карам Е36-та
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Нямам пари за друго...
- dynalias
- младши ентусиаст
-
- Кара: с DPF
- Мечтае да кара: на ток
- Детайли за колата: стоковица
Ще дам мнение въпреки, че съм малко по-малък. Ако се замислите пред една читава е36-ца с всички екстри по какво отстъпва на по новите и много по-скъпи тройки. Както пазарно скъпи така и за подръжка. Особено пък че е46 няма шпер или е на безумна цена. Това за мен е голям минус. Получаваш всички дигитални удоволствия,климатроници, бордови компютри, подгреви, кожи, добър ИНДИВИДУАЛЕН външен вид който можеш да си направиш по собствен вкус и т.н. Ще го кажа така както аз го възприемам: Най-доброто съотношение цена - качество достъпно за всички. Интериора найстина те обгръща на шофьорското място и получаваш цялото внимание на автомобила. Вечер с толкова много копчета и плафони изглежда като кабина на авио-лайнер.
Със сравнение с по новите модели особено Е46 е такова дърво вътре с това право табло, че нямам думи. Аз лично избирах между е36 и е46, но и е90 за мен е лика прилика с е46 само, че по скъпо и със същите дървени извивки. Някак си Е36 грабва с тия по груби очертания на купе-то и е някакво спретнато и някак допринася за спортен дух особено ако има 6 цилиндъра отдолу под капака. Новите модели са адски раздути като разликата между голф 3 и голф 4 и ауди А3. Някак тези раздутите по мязат на семейни коли и спортният дух идва единствено от това, че си седнал върху един дюшек с пари...
Виж сега ако си един улегнал бизнесмен, много ясно че няма да слезеш от е36 а от е90 както и няма да ходиш по анцунг или дънки, а ще си с костюм и лачени обувки и определено няма да изпарзаляш бмв-то за да си направиш кефа.

history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
90% от писалите в тази тема нямаше да стъпят в е36 ако имаха лев.
Тъжната реалност в БГ.
Наистина едни от най-красивите БМВ-та са направени е36, но те се броят на пръстите на едната ръка в България, най-много на двете.
Тъжната реалност в БГ.
Наистина едни от най-красивите БМВ-та са направени е36, но те се броят на пръстите на едната ръка в България, най-много на двете.
- dynalias
- младши ентусиаст
-
- Кара: с DPF
- Мечтае да кара: на ток
- Детайли за колата: стоковица
Lenco написа:90% от писалите в тази тема нямаше да стъпят в е36 ако имаха лев.
Тъжната реалност в БГ.
Точно ако имах лев щях да сипя малко пари в е36-цата. Кажи ми само с какво повече те грабва е46 или е90? Какво повече има от Е36? Ако е това, че те кара да се чувстваш баровец, че можеш да си я позволиш разбирам. Друга причина поради която я търсят по нова са улегналите хора, щото виждаш ли колкото е по-нова няма да има толкова проблеми и ще я караш по дълго. А една добра е36-ца впрочем ще е също толкова безпроблемна ако не си на мнението на някой хора "колата трябва да ми служи, не аз на нея".
Пак се повтарям избирах между е46 и е36 наистина за е90 нямам възможност, но както не ми хареса като седнах в е46-цата съм на същото мнение и за по-новия модел, който наподобява таблото с минимални разлики и раздута още повече външно, а всичко останало като екстри и мотори е 1 към 1.
Вие дрехите с крак с модата ли си ги купувате (тоест каквото е модерно тази година), защото аз нося каквото ме кефи.
В момента тенденцията е да си купите колкото се може по-нов модел за да се гъзарите, а през мойте очи получавате същото каквото получавам аз от Е36-цата само че на много по-висока цена.
history:
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Бате подценяваш ни,.. те дърва че нямаше да ги караме нямаше ... ама нямаше и бНв да карам аз ... ми някое мурбо 911 ... ае да не си говорим простотии, а