Регулиране на фарове
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: Регулиране на фарове
Европейската система за осветеност на пътното платно от автомобила се води асиметрична, идеята левия фар да свети по-ниско е главно за да не заслепява насрешно-движещите се автомобили, а десния малко по-високо за да осветявя по-добре тротоара и съответно пътния бенкет, без да заслепява водачите на несрешните коли. Реглажа на съответния стенд също изисква умения с работата му за успешно регулиран светлинен поток на фаровете.
На практика фаровете се регулират на едно ниво, но рефлекторите им, имат задачата да светят по описания начин.
На практика фаровете се регулират на едно ниво, но рефлекторите им, имат задачата да светят по описания начин.
Последна промяна Борис_Малинов на 24 Окт 2014, 23:29, променена общо 1 път

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
явно на мен не ми ги регулираха като хората. Методи е прав обаче, че не си е за пред гаража работата. трябва си стенд
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Atsalov написа:Това което ти наричаш ''нещо елементарно'' е по-твоята логика,която аз не омаловажавам. А в действителност си е стандарт на фаровете,което значи че са на една равнина.
Колега 3 пъти съм регулирал фарове на машина, даже и с компютър на монитора ти вади диаграма с лъчите и разпечатка. Не знам какви са стандартите, но и 3те пъти левия cut off е по-надолу като на снимката. Никой не ми е присвяткал така, обаче като ги смених, преди да отида фаровете бяха на 1 ниво и не беше точно така.
https://imageshack.us/i/05dsc05782tj
- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.
Първо си ги изравнете с нормите , пък после си го вдигайте десния не е проблем , той не заслепява и без това
А да питам аз
като много ги разбираме нещата , някой регулирал ли си е фаровете за мъгла или те нямат реглаж ?

А да питам аз

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Всички налични фарове в колата трябва да имат реглаж ако са оригинални.
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Привет.Аз работя в пункт за ГТП и всеки ден ми се налага да регулирам фарове.Не трябва левият фар да е по нисък от десния,ако е правилно настроен светлината не би трябвало по никакъв начин да заслепява отсрещните.Самият уред няма настройка за ляв и десен фар,има си начертана графика по която трябва да се настрои графиката на фара.Утре ако се сетя на работа ще снимам какво трябва да гледате ако ходите някъде да ви настройват фаровете понеже не знам кой колко кадърно ги регулира по пунктовете.

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Ето правилното светлинно петно на идеално регулирани фарове, десния осветява по-надалеч и към бенкета в определена част, докато левия сами виждате. Така регулирани няма да пречите на насрещнодвижещите се автомобили и същевремено ще имате идеална видимост на пътя.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Atsalov написа:Това което ти наричаш ''нещо елементарно'' е по-твоята логика,която аз не омаловажавам. А в действителност си е стандарт на фаровете,което значи че са на една равнина.
Виж сега , може да си разменяме гледни точки и да си твърдиме разни неща колкото си искаме ..... , ти си изразил менени , аз съм изразил моето (твърдя , че е правилно ) . Който, както прецени , така да си регулира фаровете ....
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
И нека скандала започне сега
Колегите metodi80 и Борис_Малинов са прави, левия фар трябва да идва по-ниско и самия фар е устроен да го прави.За това на стенда може да си мислите, че ги правите на едно ниво, но има разлика в начина по който левия и десния фар разпръскват светлината (вижда се на схемата добавена по-горе). За доказателство - просто вижте в нета снимки на фарове с лупи осветяващи стена (вижда се по-ясно при тях) и обърнете внимание как идва "срязването" на светлината. И още нещо - фаровете на колите произведени за ляво движение (Англия и т.н.) са "обърнати" в сравнение с нашите и за това когато такъв автомобил отиде в страна с дясно движение на левия му фар се поставят непрозрачни лепенки които да спрат част от светлината за да не заслепява останалите автомобили в насрещното платно.

Колегите metodi80 и Борис_Малинов са прави, левия фар трябва да идва по-ниско и самия фар е устроен да го прави.За това на стенда може да си мислите, че ги правите на едно ниво, но има разлика в начина по който левия и десния фар разпръскват светлината (вижда се на схемата добавена по-горе). За доказателство - просто вижте в нета снимки на фарове с лупи осветяващи стена (вижда се по-ясно при тях) и обърнете внимание как идва "срязването" на светлината. И още нещо - фаровете на колите произведени за ляво движение (Англия и т.н.) са "обърнати" в сравнение с нашите и за това когато такъв автомобил отиде в страна с дясно движение на левия му фар се поставят непрозрачни лепенки които да спрат част от светлината за да не заслепява останалите автомобили в насрещното платно.
- Atsalov
- Ацалов
-
Това за което говориш колега ,го прави 15градусовата графика на фаровете, а от там идва и препокриването на схемата. Но спирам до тук да се боря с вятърни мелници и се връщам в подфорума на Е60.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
raptorxbg написа:И нека скандала започне сега![]()
Скандали няма да има , коментираме , за да излезе на яве истината ..... Колегата Atsalov изрази мнение , доколкото разбрах подкрепено и от обучение по въпроса (след като имахме малка кореспонденция). Аз ще се поинтересувам доста сериозно и ще поровя за литература по въпроса , но както споделих и на него - ще си променя мнението , когато видя , че колегите в насрещното платно не присветкват , че са заслепени .....
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Борис_Малинов написа:Ето правилното светлинно петно на идеално регулирани фарове, десния осветява по-надалеч и към бенкета в определена част, докато левия сами виждате. Така регулирани няма да пречите на насрещнодвижещите се автомобили и същевремено ще имате идеална видимост на пътя.

b00st написа:Отиваш да ти ги регулират на машина, струва 10лв. За да не е по твоя преценка, ами както трябва.
+1

Няма начин да няма начин
- Atsalov
- Ацалов
-
Не може колегите от Фиат форума да са го написали и осъзнали 2007г. а вие да се инатите. Много ще се зарадвам да науча нещо ново (защото човек цял живот се учи) ако някой го пребори с факти.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=20529
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=20529
- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.
То си личи кой минава нормално технически преглед и кой е погледнал аджеба какво гледа чичката в тоя стенд за фарове ..... за тия които няма да го напрвят следващите 10 години отново .... вижда се оная графика която е рисуваме по стените

44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3