Климатик без виско перка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
Re: Климатик без виско перка
Да с валер на 80градуса съм. Жиците са 3 така е, датчика ползвах този който бяха оставили преди, защото е почти нов. Така както го описваш работи климатичната перка. А вече карам около 1м така по жегите с климатика и няма никакви драми. Дори понякога на място ми се струва, че стрелката седи маллко преди 90г. Следя си температурите, ако тръгне да прегрява поради тази причина ще взема едно ново виско и забравям, но в момента нямам проблеми и не виждам смисъл 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
С м52 съм някой може ли да даде яснота относно тези ел перки от м44 как точно работят , кое ги управлява (кой датчик) и някаква принципна електрическа схема , в момента съм разкарал виското и охлаждам с перката на климатика , но ми се иска да сложа при мотора ел перка от м44
I'm slowly drifting

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
DirtySouth написа:С м52 съм някой може ли да даде яснота относно тези ел перки от м44 как точно работят , кое ги управлява (кой датчик) и някаква принципна електрическа схема , в момента съм разкарал виското и охлаждам с перката на климатика , но ми се иска да сложа при мотора ел перка от м44
Дръпни си едно ръководство, там има доста интересни неща. Много ми е интересно , с какъв талант или умения ги подкарвате тия коли без схеми.
http://www.mediafire.com/download/gldgn ... e36%29.pdf
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
Талант или не, дадох 150лв за преправяне на инсталацията да не седи на външно реле, а да си ходи оригинално от инсталацията и всичко да работи както трябва
@DirtySouth колега тая перка хич не я виждам как ще влезне при 6ц мотор. Имах такава перка останала от малкия двигател, не става твърде е голяма за да влезне

@DirtySouth колега тая перка хич не я виждам как ще влезне при 6ц мотор. Имах такава перка останала от малкия двигател, не става твърде е голяма за да влезне

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Нa мен лично ми е чудно , от кaквa колa може дa се ползвa ел. Перкa дa не е някоя aфтърмaркет зa mishimoto пaри немa
:mad::cry:

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
edimen написа:Талант или не, дадох 150лв за преправяне на инсталацията да не седи на външно реле, а да си ходи оригинално от инсталацията и всичко да работи както трябва![]()
Щом и а место за виско ще има и за перка
I'm slowly drifting

- edimen
- кандидат ентусиаст
-
Ако го направиш сподели 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
само ми намери няква оем схема да стане културно , и ще измисля нещата къде да я пъхна
I'm slowly drifting

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Така , гледам по този менуал се оправлява от ДМЕ-то перката , което при мен няма как да стане , защото съм с друго ДМЕ за виско ... Та въпроса е на новит м44ки датчика за вънщна температура на различни градуси ли е и първа степен на колко е ? Идеята ми е с външно реле да вържа перката към пръва степен на датчика , стига да е с няква нормална температура
I'm slowly drifting

- Lenco
- Старши скрапер
-
Гледай 96-98/6цил, там може директно да махнеш ДМЕ-то, не че и на другите не може, но е по-разбираемо.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Haddess написа:Нa мен лично ми е чудно , от кaквa колa може дa се ползвa ел. Перкa дa не е някоя aфтърмaркет зa mishimoto пaри немa:mad::cry:
От всяка една кола на 12 волта... предполагам трябва да имаш някаква идея от токове, за да можеш да я свържеш. За индианци има майстори, обикновено вършат работа

Моята е от е46 без електронното управление, в е30 с датчик за климатична, прехвърлен на горния маркуч, с релета и предпазители за климатична перка на е30 на оригиналните си места в бушониерата... Ако не се лъжа на 1 степен сложих резистор 0,5 ома 100 вата, а на 2ра 0,25 ома 100 вата, защото не е направена да работи директно на 12в.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Има ли някой който знае оригиналния датчтик на какви температури работи ? На е36 с оригинално ел перка ?
I'm slowly drifting

- Lenco
- Старши скрапер
-
DirtySouth написа:Има ли някой който знае оригиналния датчтик на какви температури работи ? На е36 с оригинално ел перка ?
Вървят три еднакви теми, разбрахме, че от схеми не отбираш, май същото е и с реалоем-а.
Там е написано, компакта 1,6 с двоен датчик 80/88 градуса, м52 с двоен датчик 91/99. При условие, че има оригинално е36 с м52, автоматичен радиатор, климатичен радиатор и немеца е сложил оригинална ел. перка пред тях, не виждам що не го направиш. Разликата без виско, е че може да сложиш датчика от м43 с по-малките градуси, въпреки, че карам м52 половин година из софийските задръствания само с една степен на на 91 градуса.
Повече от половината европейски коли ползват една фирма за вентилатори и разисторите към тях, различен е захващането, та може да си намериш резистор от всяка морга и две релета.
Ако не ти е ясно, в което няма нищо срамно и аз, като мина покрай цигулар гледам

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Колега повярвай ми със схемите съм на ти и релета и резистори не е нужно да ми рисуваш , явно не разбираш за кво говоря , искам да махна виското и да сложа перка от м43 м44 , а не да работи само климатичната било то на различни степени , повярвай мога да си сложа перката и да си я вържа да работи , но питам за варянт в който ще работи най-близко до оригиналния и за това чакам смислени предложения и цигуларски сърказми.
I'm slowly drifting

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3